Почетна / Фудбал / Звезда

Шта све црвено-белима доноси прво место у групи: За новац, бодове и славу!

У идеалном сценарију, Црвена звезда би победом у Браги дошла до додатног прихода од 2.930.000 евра
ФОТО: ФК Црвена звезда

Европско пролеће је обезбеђено после пет кола, али главна борба тек чека Црвену звезду.

Итекако није свеједно како ће се завршити последњи меч у Браги, јер је огромна разлика у спортском и финансијском смислу да ли ће се заузети прво, друго или треће место у групи.

До првог места у групи, прескакања прве нокаут рунде и директног пласман у осмину финала, Црвена звезда може освајањем три или једног бода у Браги. Са финансијске тачке зарада је приближна, разлика је у 420.000 евра.

У идеалном сценарију, Црвена звезда би победом у Браги дошла до додатног прихода од 2.930.000 евра.

УЕФА победника групе награђује бонусом од 1.100.000, на то се додаје још 1.200.000 за учешће у осмини финала Лиге Европе, док се тријумф у групној фази плаћа 630.000.

Освајање првог места уз бод смањио би приход за 420.000, али би у комплетном збиру то било сасвим задовољавајућих 2.510.000.

Освајање другог места у групи Звездин приход од ове утакмице спустио би на 1.260.000 евра.

Бонус за пласман је 550.000 евра, за учешће у шеснаестини финала Лиге Европе 500.000, плус 210.000 за реми.

Победа у Браги Црвеној звезди би клупски коефицијент повећала за чак 7,00, српски шампион би у том случају дошао 45,000 и сигурног статуса носиоца у свим квалификационим рундама наредне сезоне.

Ако би освојила групу ремијем у Португалији, дошло би се до 44,000.

Прво место у групи Лиге Европе награђује се са четири бонус бода, плус један за учешће у осмини финала.

То би много значило не само за клуб, него и националну листу у борби да се Србија домогне 11. позиције и директног места у Лиги шампиона за сезону 2023/24.

Пласман у осмину финала био би и највећи домет за Црвену звезду у европским такмичењима од како се распала СФРЈ, па је у Браги и борба за славу и уписивање у историју.

Успела је Црвена звезда у сезони 1996/97. да дође до осмине финала Купа победника купова, где је елиминисана од Барселоне.

До те фазе је стигла кроз мање утакмица него сада, избацила је шкотски Хартс и немачки Кајзерслаутерн.

1. Додатни приход од 2,93 или 2,51 милиона евра

2. Скок коефицијента на 45,000 или 44,000

3. Најбољи европски пласман од распада СФРЈ

4. Директан пут у осмину финала Лиге Европе

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DELL
Jedno je šta bi smo mi voleli, a drugo je šta možemo?! Spustimi se malo na zemlju! Da li smo realni da sa ovakvom igrom (bez kreacije), bez brzine, bez snažnih duela na sredini terena, bez tranzicije i bez pritiska na zadnju liniju protivnika, možemo očekivati pobedu u Bragi?! Pa, ta Braga nije neki seoski klub! Zar možemo nešto povoljno očekivati u Bragi kada znamo da u timu imamo dva matora i izuzetno spora “kapitalca” Kangu i Bena, čije se celo umeće uglavnom svodi na vraćanje lopti unazad i dodavanje u širinu do najbližeg saigrača. Kanga i Ben ne shvataju da kao ofanzivni vezisti treba da idu napred sa loptom u nogama, direktno na protivnički gol, kroz prodore, nešto onako kao što to rade Katai i Ivanić! Kada posle noćašnje utakmice padnema sa 10 hiljada metara visine i tresnemo na zemlju, onda će svi govoriti da je ovo naša realnost!
nesto se ne "gadja"
Budzet 50 miliona evra, a mogu (da li ce!?) da zarade 3 miliona! A tako je iz sezone u sezonu. Alo, bre, pa ko ce da nadoknadi bulu?
Увек Звезди верни
Деки молим те само храбро, тако ти Звезде и мајке Србије.
Увек Звезди верни
Деки свом снагом на Брагу.
Toma
Ako ima išta smešnije onda je kalkulacija šta bi bilo kad bi bilo i tako u svim sportovima i za sve ekipe. Bavite se BRE sportskim aspektom.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.