Почетна / Фудбал / Партизан

РАДНА НЕДЕЉА – Парни ваљак јачи за нападача: Лепше са Рикардом

Првотимци Партизана под будним оком тренера Александра Станојевића вредно тренирали јачи за голгетера
ФОТО: ФК Партизан

Радну недељу у „Земунелу”, упркос минималном температурном плусу и свеприсутној бојазни од омикрон соја коронавируса, обележили су осмеси у црно-белом јату, продукт, између осталог, појаве Рикарда Гомеша на тренингу јесењег првака!

Најбољи стрелац Партизана – аутор 22 прецизна хица (18 у првенству и четири у Европи) – са дозволом стручног штаба прикључио се накнадно клупским друговима, брзопотезно демонстриравши да је испунио план кондиционих тренера током одмора на родним Зеленортским Острвима.

Убојити центарфор, до недавно вођа навале репрезентације учесника Афричког купа нација (својевољно рекао „довиђења” државном тиму), после дизања тегова у теретани и сијасет „обрнутих” кругова доказао је присутност „барута у копачкама” у игри на два гола, на скраћеном терену.

На радост Гробара: Рикардо Гомеш, подсетимо – здравственог проблема у финишу јесени (на тренингу пао у несвест), потпуно је здрав и намеран да тресе мреже и на пролеће!

Александру Станојевићу, креатору повратка Партизанове „резултатске части” (прво место у шампионату, пласман у шеснаестину финала Лиге конференције и четвртфинале Купа Србије), све време смешио се брк – инициран и погледом како (наизглед лако) Бибарс Натхо, такође у децембру на списку рековалесцената, разиграва саиграче. Жаргонски, као руком!

Подлогу за пријатно трчање и „лепезу” лепих потеза ауторизовали су вредни радници у СЦ „Партизан  Телеоптик”, евидентног труда при чишћењу снега и довођењу травнате подлоге у задовољавајуће стање.

Штимунг дрилу давала је комплетност играчког кадра: поред Рикарда Гомеша, капитену Лазару Марковићу и црно-белима придружили су се и Александар Миљковић, Иван Обрадовић, Александар Лутовац и Немања Јовић, одсутни због прехлада 12. јануара, на прозивци.

Партизанов стручноиграчки кадар обрадовало је и разрешење загонетке везане за дестинацију главне фазе припрема: у Белеку и хотелу „Каја палацо” (23. јануар – 6. фебруар), прошлогодишњој јануарскофебруарској бази, осећаће се као „ајкуле у води”.

Заказане провере у Турској са Тиквешом из Кавадараца (25), Газишехир Гацијантепом (29. јануар) и са два Динама – из Москве (2) и Батумија (5. фебруар) послужиће за уигравање нових тактичких варијанти и пуњење батерија до максимума у походу на сва три фронта, напоменимо – са циљем да се врате трофеји на домаћој и направи искорак на међународној сцени.

ЗДЈЕЛАР И МЕНИГ СА ТРИ ПРСТА

Саша Здјелар и Квинси Мениг, на фотографији Мирослава Тодоровића, дугогодишњег сведока рада црнобелих, са три прста!

Додуше, различито подигнутих, уз Здјеларову доскочицу: „Полако, научиће Холанђанин”.

МИЛЕТИЋ ЧАСТИО ЗА 31. РОЂЕНДАН

Немања Милетић прославио је јуче 31. рођендан.

И, частио другове у „Земунелу”!

Провереном дефанзивцу почетком 2022. дешавају се само лепе ствари, подсетимо, пре неколико дана верио је дугогодишњу девојку Неду.

Недавно, открио је Журналу да му је у„ фонтани жеља”, на самом врху, титула с Партизаном.

ИЛИЋ И БАЖДАР „ВОДОНОШЕ”

Зна се ред: флашице с водом на терен у „Земунелу”, одређен за Партизанов тренинг, из клупске зграде однели су најмлађи – Михајло Илић и Самед Баждар.

Штопер је рођен 4. јуна 2003, нападач има још свежију крштеницу – 31. јануар 2004.

Јесенас су уписали по један првенствени меч: Илић у Хумској против Војводине, Баждар у родном Новом Пазару.

ШАНСА СЛАВКОВИЋУ

Лазар Славковић, Партизанов талентовани чувар мреже јесенас на позајмици у српсколигашу Земуну, од старта припрема поново је под патронатом Немање Јовшића – уз Александра Поповића, Немању Стевановића и Милана Лукача.

Добрим одбранама у Горњој вароши допринео је другом месту – квалитетној подлози за пролећни јуриш на прволигашки караван – и заслужио повратну карту у Хумску.

Сад, услед јаке конкуренције велики су изгледи да остане „јединица” Земунаца, међутим – никад се не зна.

И ЛАКЧЕВИЋ У СТРОЈУ

Да ли је куцнуо час да Никола Лакчевић, без сумње – у протеклом периоду најмалерознији фудбалер Партизана (двапут оперисан), после годину и по поново заигра?

Податак да тренира пуном паром повећава такву могућност, подсетимо, крилни нападач последњи пут био је на терену 6. јуна 2020. против Спартака у Суботици.

ТОМИЋ И ФИЛИПОВИЋ ВОДИЛИ И У ТЕРЕТАНУ

Црно-бели, пре трчања и рада с лоптом, имали су и увертиру – у теретани.

Наравно, под надзором доказаних стручњака за кондицију – Александра Томића и Мише Филиповића.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Djole
Titula je nasa,napredddd PARTIZZZZAAAANNNN!!!
Gostujući navijač
"нападач има још свежију крштеницу – 31. јануар 2004." Muslimani se,za vašu informaciju , ne krste! Sramota novinari, sramota!
Aca.BG
Parni valjak? To je odavno zastarela tehnoligija...Ali bas odavno.
dejavu
Ako Stanoje sa ovakvim rosterom,bez ozbiljnih pojačanja izbaci (makar) Spartu,i održi prvo mesto, biće to veći uspeh nego Nikolićeva titula. Ajde baš da vidimo...
Peki
Kvantitet je prisutan jos da ima i kvaliteta pa da bude sve potaman.Bojim se da ga ne pretreniraju pa kad pocne prvenstvo oni u bunar.Pokazace se u Evropi koliko su dobri.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.