Почетна / Фудбал / Звезда

Пићини: Желим трофеје са Звездом и дрес репрезентације

Италијански фудбалер је имао прилике да чује приче о вечитом дерибју
ФОТО: ФК Црвена звезда

Италијански фудбалер Кристијано Пићини, друго појачање Црвене звезде у зимском прелазном року, ставио се на располагање тренеру Дејану Станковићу на припремама у Анталији.

Први утисци су веома добри. Срећан сам што сам овде и радујем се што ћу радити са новим саиграчима и тренером. Мислим да су припреме веома важне како би се што боље спремили за наредне месеце и како би наставили да напредујемо у раду. Имао сам још понуда, али сматрам да је за моју каријеру најбоља опција Црвена звезда. Клуб је показао да има поверења у мене и то ми је изузетно битно. Велика ми је част што ћу имати прилику да сарађујем са Дејаном Станковићем. Он је имао невероватну фудбалску каријеру, освојио је „триплету“ са Интером и срећан сам што ће ме он тренирати“, рекао је 29 – годишњи десни бек.

Италијански интернационалац је пре доласка у Београд био веома добро информисан о величини Црвене звезде.

Када сам сазнао за интересовање Црвене звезде причао сам са Урошем Рачићем који ми је рекао да је Звезда велики клуб и да је то прави избор за мене. Захвалан сам Рачићу на томе, много је добар момак и фудбалер кога чека велика каријера. Знао сам колика је важност да будем део овог клуба, а такође знам да је тим који жели да побеђује и осваја титуле. Због тога сам овде“.

Пићини је у пуној такмичарској форми, с обзиром на то да је пре само девет дана одиграо утакмицу за Валенсију.

У Шпанији сам био у такмичарском ритму, али још рада и додатног спремања је само плус за мене и моје тело, како бих остао максимално спреман за такмичење“.

Италијански фудбалер је имао прилике да чује приче о вечитом дерибју.

Знам да је вечити дерби један од најватренијих на свету. Не могу да дочекам да заиграм. Имао сам прилику да играм за Спортинг против Бенфике, такође за Реал Бетис против Севиље и сад не могу да дочекам да играм против вечитог ривала. Са друге стране за навијаче сам чуо да су најватренији на свету. Планирам да гледам дерби како бих осетио атмосферу, јер желим да играм ту утакмицу и будем што боље припремљен“.

Пићини је у каријери имао прилику да игра против Роналда и Месија, а уједно и да наступи за репрезентацију Италије.

Не бих могао да издвојим против кога ми је било теже да играм. То су два најбоља играча на свету, тако да је једнако захтевно било. Што се репрезентације тиче, то је био најбољи моменат моје каријере, пре повреде коју сам доживео. Играти за репрезентацију Италије је невероватно, сви су били у служби победе како би освојили Европско првенство. Желим поново да се нађем на списку селектора“, закључио је Пићини.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdale
Želim Pićiniju da dobije poziv za talijansku reprezentaciju, jer to bi značilo da je dobar i u Zvezdi, a njoj nedostaje kvalitetan desni bek, što je očigledno! Što se tiče njegove želje za trofejima u Zvezdi, ta se želja možda može odnositi na Kup Srbije, ali prvenstvo je već rešeno! Pogrebnici imaju lagodnih pet bodova prednosti i oni nisu mufljuzi da ispuste prednost, koju im je Zvezda dala na tacni (izgubivši od Radnika upravo tih pet bodova)! Osim što ima pet bodova manjka, Zvezda nema vezni red! Ustvari, Zvezda ima neke veoma spore turiste iz Afrike, koji imitiraju igrače sredine terena, ali to im ne polazi od noge baš najbolje, jer su u motoričkom i tehničkom smislu vrlo inferiorni. To je jesen pokazala!
Srbija zemlja Zvezdaša
Mio fratelo ako zelis trofeje dosao si u pravi klub.
Srbija zemlja Zvezdaša
@@Srbija, ne izjednacuj nas sa vasim klubom jer mi nase trofeje ne kupujemo, nego osvajamo casno i posteno ljepi.
@Srbija
Sto, da ih niste vec kupili pa mozete da obecate. Pogledaj tabelu!
Srbija zemlja Zvezdaša
Srecno momcino, da ti se karijera pozlati u dresu slavnog srpskog kluba.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.