Почетна / Фудбал / Звезда

Нова победа Звезде, Катаи за хет-трик

Звездашки хет-трик у Копру. Бранилац титуле заокружио је припреме на обали Јадранског мора новом победом, јучерашња је вреднија од претходних јер је ривал био прволигаш и полуфиналиста Купа Словеније. Пресудила је егзекуција Александра Катаија у 47. минуту, после асистенције Даниела Аврамовског.

Копар – Црвена звезда 0:1 (0:0)

Стрелац: 0:1 – Катаи у 47. минуту.

Стадион: Бонифика. Гледалаца: 2.500. Судија: Роберто Понис (Словенија). Жути картон: Ристић (Црвена звезда). Црвени картон: Ристић (Црвена звезда) у 85. минуту.

КОПАР: Симчич, Шме, Блажич, Хаџић, Салкич, Томић, Пучко, Губерац, Чрнигој, Срећковић. Хаџибулић. Играли су још: Адам, Халиловић, Андрејшич, Кокол, Сплихал, Пашевски, Посавац, Штулац, Рахмановић, Штромајер, Лотрич, Смртник.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Цветковић, Лазић, Луковић, Анђелковић, Грујић, Лазовић, Стојановић, Савићевић, Гаврић, Јовић. Друго полувреме: Кахриман, Планић, Павићевић, Мбођ, Ђорђевић, Ковачевић, Ристић, Аврамовски, Босанчић, Катаи, Деспотовић.

 

Поседе лопте од око 70 одсто и константна иницијатива нису донели Црвеној звезди вођство у првом полувремену. Добро су увежбали Лалатовићеви ученици како да приђу шеснаестерцу, не и како да реализују шансе.

Посебно инспирисан био је деснокрилни нападач Лазовић. Добио је аплаузе, уз уздахе објективне публике, кад је у уводној фази меча протурио левом беку Копра лопту кроз ноге.

ГЕНТ ГЛЕДАО ЛАЗИЋА

На трибини стадиона у Копру нашао се и представник Гента. Стигао је у друштву менаџера Дарка Анића, са циљем да сними игру Дарка Лазића.

После оклевања Генка да купи Звездиног дефанзивца, постао је интересантан другом белгијском клубу.

Гаврић је на супротној страни имао још више простора, али није искористио на адекватан начин. Уписао је и највећи промашај. Играо се 35. минут кад је Стојановић шутирао, у гужви лопту прихватио Гаврић и из лепе позиције је послао преко пречке.

Господарио је Звездин везни ред, предњачио је технички беспрекорно потковани Грујић. Одузимао је лопте противницима, слао прецизне кратке и дуге пасове, покушао и снажним шутем да затресе мрежу.

Анђелковић је још једном показао да ће бити појачање, често је пробијао по левом боку и коректно центрирао. Десни бек Цветковић мање се појављивао у нападу, на његовој страни је створена и најбоља шанса за домаћине. Пучко је имао зицер позицију, одлично је интервенисао Рајковић.

Луковић је једини дуел са Копранима изгубио кад је судија превидео прекршај Хаџибулића. Звездином капитену указана је лекарска помоћ због ударца у лице. Лазић је такође деловао сигурно.

Променио је све играче Лалатовић у полувремену, за тим нису конкурисали штопер Јовановић и повређени леви бек Антић. На основној позицији није играо Ристић, био је на десном крилу. Често је улазио у средину, кад му се у 62. минуту указао простор за шут демонстрирао је да има топовску левицу. Пречка се дуго дрмала после шута.

Принудни десни бек Планић поигравао се неколико минута после Звездиног гола, изгубио је лопту и Пешевски се нашао у идеалној позицији после центаршута Лотрича. Није, ипак, било разлога за интервенцију Кахримана.

ГОООООЛ - 0:1 - Катаи у 47:

Прва озбиљна акција Црвене звезде у другом полувремену резултирала је голом. Даниел Аврамовски је послао лопту у шеснаестерац иза леђа дефанзиваца Копра, утрчао је Александар Катаи и приземном дијагоналом погодио мрежу.

Катаијева игра може да представља охрабрење за Лалатовића. Био је активнији и конкретнији него иначе, осим гола имао још два добра покушаја. За волеј у 70. минуту добио је аплауз скоро свих присутних на стадиону.

Црвена звезда је другу узастопну утакмицу у Словенији завршила са играчем мање, јуче је искључен Ристић због два груба прекршаја.

Кахриман је одличном интервенцијом у 90. минуту спречио Штулца да ударцем са 20 метара изједначи.

 

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mirko
Pardon , levi spoljni .....
Mirko
Dobra igra Zvezde , Avramovski je odlican asistent . Bice nesto i od ovih mladih - jedino su desni spoljni i spic problematicne pozicije . Gavric je prokockao i poslednju mrvicu poverenja ( a nije ga nesto ni ranije imao ) - nije to kalibar za Zvezdu .
josif
Nadam se da je Avramovski jos jednom pokazao da je jedini igrac koji zna da da lucidan pas i da ce neznalica Lalatovic da mu pruzi vecu sansi negoli njegovom pulenu Bosancicu.Pozz.MKD
Milan
Dobra igra,i Katai konacno da proradi .
Marko
Moj Igore Real igra sa tri kao i Bajern,Bercelona,Mancester,PSZ.Samo Celzi od velikih ekipa igra sa jednim spicem ali imaju takve spoljne i vezne da u fazi napada imaju uvek pet igraca.Zvezda nema vezne koji se pridodaju,a spoljni kao Gavric nisu napadaci.Jovic,Parker,Salami i Despotovic sami u spicu bez te podrske ne mogu nista uraditi.Proverite danas protiv ozbiljnije ekipe koliko smo sansi imali i koliko su lopti Jovic i Despotovic dobili.Jovic tri dok je bila ekipa sa Lazovicem,a Despotovic nijednu.Sam spic ne moze nista uraditi bez prave podrske saigraca.U nasoj ligi samo protiv Partizana i mozda Vojvodine mozemo igrati sa jednim spicem jer ostale ekipe igraju zatvoreno i spic tipa Jovica,Parkera,Salamija je tu nemocan.Ako hocemo titulu to mozemo samo sa dva spica,a to je recept od Muslina,Zenge,Stojanovica itd.
igor d
i ja se slazem da Lalatovic treba puno vise da poboljsa igru,da donese smek,rutinu ali ne znam kako ce to da uradi kad mu celi pomocni stab sastav sve bivsi igraci odbrane,krljaci..tu je za pomocnika trebao neki bivsi igrac sredine terena koji je igrao u jacim evropskim klubovima,ligama koji zna da pokaze i otkrije neku akciju,potez i td...a isto tako se ne slazem da treba da igramo sa dva spica,to su gluposti...koja vrhunska ekipa igra vise sa dva spica,nek mi neko kaze?za taj sistem moras imati ekstra vezni red,trkace,borce plus tehnicare sto mi nemamo..a i za eventualne evropske utakmice,pa to bi bilo ekstra ofanzivno...napunili bi nas.A valjda se tim sprema za eventualnu evropu a ne da daje po tuce golova nekim ekipama u nasoj jadnom prvenstvu a da kad izadju odmah prime petardu....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.