Почетна / Фудбал / Звезда

Рајко Митић добио улицу у Београду

Градски менаџер Горан Весић рекао је данас да је један од најбољих српских фудбалера свих времена и легенда Црвене звезде, Рајко Митић добио улицу у Београду.

– Рајко Митић није био само један од најбољих југословенских фудбалера, већ човек који је веома утицао на развој нашег спорта, друштва и самог Београда. Одавно је заслужио да му се Београд одужи, а најмање што смо могли да учинимо јесте да једна улица у нашем граду понесе његово име – рекао је Весић, саопштено је из Градске управе.

Комисија за споменике и имена тргова и улица донела је јуче одлуку да досадашња улица Бањички венац добије име Рајка Митића.

Одлука има и симболично значење јер се улица налази поред стадиона који носи његово име и поред омладинске школе овог клуба.

Ова одлука је део нове политике која подразумева да сви људи који су допринели развоју града, без обзира на то да ли су државници, војници, новинари, глумци, уметници, професори универзитета, треба да добију достојно обележје како би их се будуће генерације сећале – казао је Весић.

Одлука Комисије за споменике и имена тргова и улица треба да нас учини сретнима јер се Београд одужио дивном човеку и великом спортисти – додао је градски менаџер.

На Скупштини фудбалског клуба Црвена звезда, која је одржана крајем 2014. године, одлучено је и да стадион тог клуба понесе име Рајка Митића.

Легендарни фудбалер Црвене звезде Рајко Митић је за тај клуб, у коме се прославио и стекао статус прве „Звездине звезде”, одиграо на позицији десне „полутке” 572 утакмице и постигао 262 гола.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Shone
Zasto niste dali jednoj ulici ime KK Crvena Zvezda? Velika je steta da se ime velikana srpske kosarke zaboravi! Kad vec ne postoji red je da joj se Beograd na neki nacin oduzi!
Goxt
BIce i toga, tebi u inat.
Zuk
Kao fudbaler bio ekstra igrac, vazio za dzentlmena a onda pred kraj zivota na Tv-u dao izjavu kojom je demantovao da je posten kao licnost jer je izneo toliko mrznje prema Partizanu da je to bilo mucno.Zato on nije zasluzio da ima ulicu u Srbiji a ne u Beogradu.
Pitanje?
Sto lazes?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.