Почетна / Фудбал / Звезда

Терзић: Звезда ће очистити све пореске обавезе до краја септембра

Он је навео да је Црвена звезда у последњим осам година приходовала више од 200 милиона евра, од тога 84 одсто из иностранства
ФОТО: ФК Црвена звезда

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас у Београду да ће тај фудбалски клуб све пореске обавезе "очистити" до краја септембра и најавио да ће црвено-бели наредне седмице потписати нови уговор са руским Гаспромом.

Говорећи на редовној седници Скупштине клуба на стадиону "Рајко Митић", Терзић се осврнуо и на финансирање клубова у Србији, пре свега на финансирање државе ка Црвеној звезди и Партизану о којима се доста говорило претходних недеља.

- Црвена звезда јесте дужна за порез, али у складу са законом и одобреним репрограмом. Све пореске обавезе, Црвена звезда ће очистити до краја септембра. После тога обратићемо се јавности и детаљно приказати све наше приходе, да разобличимо сву неку лошу медијску перцепцију око Црвене звезде - рекао је Терзић.

Он је навео да је Црвена звезда у последњим осам година приходовала више од 200 милиона евра, од тога 84 одсто из иностранства.

- Платили смо или ћемо платити по изласку из репрограма, више од 35 милиона евра у буџет Републике Србије. Не знам која компанија данас у Србији приходује толико средстава из иностранства и уплаћује толико новца у буџет Републике Србије - рекао је Терзић.

Он је истакао да Звезда има само једног спонзора који је у власништву државе.

- То је Телеком са 1,2 милиона евра, што је четири посто од нашег годишњег буџета.

Терзић је навео да ће клуб показати "све податке и доказати да Црвена звезда поштује и измирује обавезе према држави" и да ни на који начин није "на трошку ни држави, ни грађанима Србије".

- Молићу вас за мало стрпљења, то је још три месеца. Кад исплатимо и последњи динар пореских обавеза, направићемо детаљну анализу која ће бити транспарентно објављена. Кад све то јавност види, уверен сам да ће сваки члан Црвене звезде бити још више поносан на свој клуб.

Терзић је захвалио свим спонзорима клуба, пре свега Гаспрому и Телекому.

- Као што знате добили смо понуду за нови двогодишњи уговор са Гаспромом у висини од пет милиона евра и тај уговор ће бити потписан следећег четвртка. То довољно говори колико је велика братска руска компанија задовољна нашим резултатима и начином на који промовишемо Гаспром широм Европе - рекао је Терзић.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

trazeni
Mislis, obrisace vam.
Tima
Terzice prvo "odleži" kazne za pronevere i finansijske mahinacije,pa onda drži predavanja o poštenju...
Aco
Koji je ovo manipulator majko mila...
Мирко
Када ћеш господине Терзићу, да измириш дугове човеку, људини и стручњаку.... Имаш ли савести или.... Срам Вас било....
Slave
Znao sam, da je tačno ovo šta izjavljuje g. Terzić! Šta je nedavno g. Malome trebalo da se onako izblamira, neargumentovano tvrdeći kako je država uplatila sredstva Zvezdi?! Ovaj slučaj poprima humorističku notu! G. Terzić verovatno misli da se “IQ” navijača Zvezde, spušta do granice kada je potrebna posebna nega! On nas smatra Teletabisima! Ne znam ko veruje ovom opsenaru?!
ljubo
pa veruje 99% zvezdinih navijaca a onaj 1% ne zali da to prizna ali opravdava.
Nisi u pravu
Zna Terza, jer mu je NEKO rekao da će Gasprom dobirati dodatnih 10 miliona evra (preko dogovorenog sponzorskog ugovora) i to baš tako do jeseni. Zato i sva ona farsa oko prodaje Erakoviča Zenitu...
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.