Почетна / Фудбал / Звезда

Добра и лоша вест за навијаче Црвене звезде

Пешић се опоравио, Иванић под упитником за Макаби
ФОТО: В. Марковић

Има Црвена звезда резултатски идиличан старт сезоне и много разлога за оптимизам да ће да се пласира у Лигу шампиона, али и велику бригу пред први меч плеј-офа у Израелу. Под упитником за судар са Макабијем у Хаифи је један од најбитнијих у Станковићевој визији - Мирко Иванић.

Одлични везиста је повредио задњу ложу и увелико трају покушаји медицинског тима шампиона Србије да га оспособе за важан меч. Није све ствар лекарских метода, него и времена, па је неизвесно хоће ли Иванић доћи на степен спремности за изазове тако јаке утакмице.

Пред Станковићем је много тактичких варијанти и могућности за меч у Израелу, а опредељење ће у великој мери креирати ситуација око Иванића. Ако се догоди да не буде спреман, могуће је да везни ред формацијски изгледа као у Јеревану.

Тешко да ће и по именима јер је очигледно да Саного нема исти учинак и вољни ефекат као у прошлој сезони. Све је јасније да приче о поквареним односима између њега и стручног штаба на челу са Станковићем имају основа.

Врло је могуће да се међу стартерима у Хаифи нађе Славољуб Срнић, има већ доста искуства на месту дефанзивног везисте и требало би трчањем да отежава посао офанзивно оријентисаним играчима Макабија.

Шампион Израела игра на гол више. Дефанзива му је слабија страна, што се видело на Кипру. Реч је о офанзивно јаком тиму који се неће превише обазирати на то да му мрежа остане мирна током читавог меча, него ће ићи на карту постизања што већег броја погодака.

У свакој Звездиној тактици било би места за Иванића, али нове околности могле би да се рефлектују на потребу да Станковић тражи друго решење.

Извесно је да Иванић неће сутра играти против Вождовца, а оптимизам да ипак бити на располагању Станковићу за меч у Хаифи лежи у искуству уочи сусрета са Миланом у Италији фебруара прошле године.

Стање са повредом било је такво да се прогнозирало да неће ни путовати на Апенине, а не само да је био у екипи него је оставио најјачи утисак на терену и одиграо једну од најбољих утакмица за Звезду.

Тимско издање Црвене звезде као тада на Сан Сиру представљало би гаранцију за пролаз против Макаби Хаифе, то је и модел игре којој би на великој сцени на Маракани требало да теже.

ПЕШИЋ СЕ ОПОРАВИО

Због повреде у Јереван осим Мирка Иванића није путовао ни Александар Пешић, али око његовог учешћа на утакмици у среду не постоји упитник.

Центарфор Црвене звезде се опоравио и ушао је у редован тренажни процес. Очекује се да буде у комбинацији за сутрашњи меч са Вождовцем.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

@@@
Kako Ivanic povredjen kad je onako dobro odigrao protiv Vozdovca.
Marko
Zvezdi trebaju desni bek tipa Pavle Ninkov ili Marijan Marković vezni tipa Sekundo Castiljo ili Dejan Stanković Levo krilo tipa Perica Ognjenović i desno tipa Koroman Jedan plej tipa Marin.Napadač tipa Cleo nek dovedu Desersa iz Fejnorda odličan je.Jedan napadač tip Pjanović i Drulić
Vasa
Zvezdi treba desmi bek tipa Pavle Ninkov i jedan golgeter tipa Cleo a ja bi voleo kad bi doveli Desersa iz Fejnorda odličan je a fali im i jedan plej tipa Marin i jos jedan zadnji vezni tipa Sekundo Castiljo
Vazi
Шампион Израела игра на гол више. Дефанзива му је слабија страна, што се видело на Кипру. Реч је о офанзивно јаком тиму који се неће превише обазирати на то да му мрежа остане мирна током читавог меча, него ће ићи на карту постизања што већег броја погодака Ovo je povrsno skautiranje jer ne moze jedna utakmica da bude dokaz pogotovo sto su dobili Olimpijakos 0:4
Smesno
Defanziva mu je losija? Zbog dva primljena gola? Sta reci o zvezdinoj defanzivi onda

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.