Почетна / Фудбал / Звезда

ПРИЛИКА ЗА ЗАРАДУ: Звезда навија за Трабзон, Ренџерс, Бодо и Карабах

У случају пласмана у Лигу шампиона, црвено-белима неће бити свеједно ко би још славио у плеј-офу
ФОТО: ФК Црвена звезда

Црвеној звезди је приоритет за велику зараду и клупску славу да преко Макаби Хаифе уђе у Лигу шампиона и главни фокус је на мечевима са изарелским правком, али неће јој бити небитно ко би се још из плеј-оф фазе пласирао у елитно европско такмичење. Од тога ће зависити и почетни приход, везан за учинак клубова у УЕФА ткамичењима у последњих десет година.

Од пет преосталих парова плеј-офа за Лигу шампиона, погледи звездаша неће бити уперени само ка мечевима Бенфике и кијевског Динама. Оба актера тог дуела имају јачи десетогодишњи учинак од Црвене звезде.

То није случај у преостала четири окршаја, па може да се догоди да Црвена звезда приходује у случају пласмана у Лигу шампиона по том основу од 1.137.000 до 5.850.000 евра. Максимум од близу шест милиона евра осим пораза Израелаца, укључивао би и варијанте да Карабах елиминише Плзењ, Бодо Глимт загребачки Динамо, Трабзон Копенхаген, а Ренџерс ПСВ.

Само у једном пару фаворит на папиру је клуб чији пролазак прижељкују у Црвеној звезди, реч је о Трабзону. Кладионице дају благу предност Турцима у односу на Копенхаген. То су клунови који и стартују од плеј-оф фазе.

Трабзон је, без сумње, квалитетнији тим од Копенхагена. Потврдио је квалитет и на старту такмичења у Турској. Освојио је убедљиво супер куп тријумфом над Сивасом, па у првом колу првенства славио на гостовању Истанбулспору.

На квалитету шпица Корнелијуса Трабзон гаји наду повратка у групне фазе УЕФА такмичења, а једном је имао учешће и у Лиги шампиона. Турски клуб је био најнепожељнији на жребу, Звезда је успела да га избегне.

Копенхаген је направио лошу  увертиру  за први меч са Трабзоном, изгубио је у првенству Данске од Рандерса на домаћем терену.

Прштаће у дуелу старих Звездинијх познаника ПСВ-а и Ренџерса, а црвено-белима одговара да славни шкотски клуб оде у рупуи Лиге шампиона. Холанђани су фаворити због више основа. Не само да имају скупљи тим, него су успели да избаце и Монако. Полицајци из Глазгова елиминисали су белгијски Ројал унион, поново на карту атмосфере на Ајброксу.

ПСВ је освојио Супер куп Холандије тријумфом над Ајаксом у Амстердаму и на сјајан начин је отворио сезону. Потом се надовезао успех против Монака и екипа младог тренера Руда Ван Нистелроја има мого разлога за оптимизам.

Ренџерс је аутсајдер, али никада га не би требало отписати јер игра изнад могућности пред бучним навијачима на Ајброксу.

Плзењ је фаворит против Карабаха, али могло би све да се заврши по вољи звездаша и да азербејџански клуб приреди још једно изненађење. Елиминисао је у трећем колу квалифиакција Ференцварош тријумфом у Будимпешти, а чешки клуб сигурно није много квалитетнији од мађарског.

Азербејџански представник је показао одличну офанзиву и има чему да се нада. Плзењ је елиминисао Шериф, има такмичарску стабилност и фаворит је да уђе у Лигу шампиона преко Карабаха.

Већу зараду на основу десетогодишњег учинка у УЕФА такмичењима Црвена звезда би имала и ако би Динамо из Загреба испао од Бодо Глимта. Хрватски великан није на кладионицама фаворит против ривала из норвешка као што је Плзењ против Карабаха. Чак се по тим пројекцијама очекује да у првом мечу Скандинавци славе у Норвешкој.

У сезонама кад је учествовала у Лиги шампиона, у јесен 2018. и 2019. године, Црвена звезда је на основу дестогодипњег учинка била оба пута претпоследња и приходовала је 2,2 милиона евра. Иза су били само Славија из Прага и атински АЕК.

Сада је могуће да Црвена звезда буде и последња у десетогодишњем учинку од 32 клуба у елити, али и 28, што би донело близу шест милиона евра на фиксних 15.640.000. Победа у групној фази вреднује се 2.800.000, реми 930.000. Ту је и приход од улазница који сигурно не би био мањи од пет милиона, па је јасно колико је велики улог за мечеве са Макаби Хаифом.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Zvezdan Terzic Doktor fudbalskih nauka.
@Peki
Peki, neznam jel ti iko do sada rekao da na tebe treba da se gleda sa velikom dozom EMPATIJE. Uprosceno, da bi razumeo o cemu ti govorim samo cu kratko. Imas nashu saosecajnost, nashu sposobnost da kao Zvezdini navijaci opazamo, imamo razumevanje tvojih (tudjih ) osecanja i postupaka narocito u ovim najteskim trenutcima za tvoj klub i tebe kao njegovom navijacu. Zato ti i ne treba zamerati na tvojim tragi-komicnim komentarima.
hypatija
Čitam i uživam, ali pade mi na pamet i činjenica da možda zaigramo i protiv kijevskog Dinama. Već vidim sliku kako Zvezdini igrači izlaze na teren u Kijevu sa dresovima na kojima krupnim slovima piše GAZPROM . Siguran sam da će navijači to da shvate kao tešku provokaciju. neće na dobro da izađe.
Srbija zemlja Zvezdaša
I oni u Ukrajini se greju od Gazproma.
"Z"(za pobedu)@Hypatija
Prvo, Kijevski Dinamo ne igra u Ukrajini, nego na neutralnom terenu kao domaćin (zbog ratng stanja u zemlji) i drugo, navijači Dinama su na frontu, a mlađi navijači Dinama (adoloscenti) ne mogu ići u inostranstvo bez pratnje starijih, koji su takođe opet na frontu! Prema tome, padaju u vodu tvoja razmišljanja!
Peki
Za razliku od domaceg prvenstva protiv Makabija morace i da igraju.
Srbija zemlja Zvezdaša
@peki, da da, morace da igraju i to sve do 95. minuta i vise sve dok ne postignu gol, ah, ha, ah,, ha,
Deki@Pwki
Jel Vas mnogo boli što ste propali?
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.