Почетна / Фудбал / Звезда

Тачка на голгетерски пост - Катаи: Имамо снагу за преокрет евро сезоне

Александар Катаи прекинуо низ без гола и направио добру увертиру за утакмицу са Ференцварошем у четвртак
ФОТО: И. Веселинов

Тачка на голгетерски пост у идеалном тренутку - уочи судбоносне европске утакмице Црвене звезде са Ференцварошем. Александар Катаи је затресао мрежу после 926 минута на званичним мечевима, претходни пут био је стрелац 29. јула на мечу са Радником из Сурдулице.

- Значи ми што сам погодио, али без обзира на статистику, увек се трудим на терену да допринесем што је више могуће, како бих помогао екипи. Наравно, волим да постижем голове, као и сваки нападач, тако да с те стране ме радује и верујем да је ово почетак лепе серије - истакао је Александар Катаи, у прошлој сезони убедљиво најбољи и најефикаснији играч Црвене звезде.

Како сте подносили период без гола, било је сигурно тешко психолошки и због коментара?

- Не оптерећујем се ни када је добро, ни када је лоше. Мислим да је то само непотребан притисак. Наравно, некад лопта више, некад мање слуша, али битно је да фудбалер верује у себе и на крају све дође на своје.

ВОЛИМ ДА ИГРАМ СА ИВАНИЋЕМ

Поново добро ради тандем Иванић-Катаи, а тада за Звезду нема зиме?

- Баш волим да играм с њим, много се добро разумемо, као да смо цео живот на терену. Наравно, није он једини, генерално ми прија са сваким да играм, али свакако је чињеница да се са Иванићем одлично слажем.

 

Звиждуци су били везани за један тренутак, велика већина навијача Црвене звезде ниједног тренутка није мењала мишљење о вама?

- Хвала навијачима на подршци, заиста имамо посебан однос и генерално ми импонује што ме воле. Наставићу да се борим на терену и да им то враћам добрим утакмицама. Више пута сам истицао да не постоји место где се лепше осећам него у Црвеној звезди, а навијачи су свакако једни од најзаслужнијих за то.

Навијачи прижељкују серију ваших голова?

- Као што рекох, верујем да је ово почетак једне лепе серије, али много битније од тога је да екипа бележи добре резултате. Џабе сви голови, ако ми не побеђујемо.

СВАКИ РАЗГОВОР СА МАРИНОМ ЗЛАТА ВРЕДАН

Колико би могли да вам значе савети доскорашњег играча Ференцвароша Марка Марина?

- Сваки разговор с њим је злата вредан. Био је сјајан играч, примећивао је сваки детаљ на терену. Битно је шта ће да нам каже о Ференцварошу.

 

Долази јако битан меч са Ференцварошем, може ли Звезда до победе?

- Верујем да можемо да победимо сваког, поготово када смо домаћини. Овде је публика наш 12. играч, надам се да ће доћи у што већем броју и поново направити атмосферу за памћење. Поштујем Ференцварош, заиста су озбиљна екипа и верујем да ће бити добра утакмица.

Све осим победе Звезди не одговара, имате ли снагу преокренете европску сезону у своју корист?

- Морамо да верујемо у ту снагу, ништа друго нам не преостаје. Ситуација је таква да треба да збијемо редове и покажемо се у правом светлу, тако да верујем у моћ тимског духа који поседујемо, али и квалитета.

926 МИНУТА трајао је Катаијев голгетерски пост

32 ГОЛА у прошлој сезони постигао је Катаи

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Nasa snaga Ferencvaros da savlada.
Naravno
lako je prekinuti post, kad sudija izmisli penal (ili dva)...
Peki@Naravno
Tako je jer on zna da postigne gol samo sa penala. Ko zna koliko bi jos postio da sudija protiv Mladosti nije dosudio cak dva penala.
Dok Holidej
Sportski je nadati se.
Željko Pavlović@Dok Holidej
Nije, ako nemaš osnovu!
Jungovac
Navijac sam Zvezde od finala Kupa UEFA (1979.g.). Svaku utakmicu ispratim! Moje licno misljenje je da nemamo nikakvih sansi protiv Fernca, jer imamo izuzetno staru i spiru ekipu i nemamo sredinu terena. Rezultati u grupnoj fazi LE ( poslednje mesto) su peava slika i prilika mogucnosti ove Zvezdine ekipe! Ne verujem da gresim!
FkpCascais@Jungovac
To je istina da nemamo sredinu terena! Nemamo igrača sposobnog da napravi razliku “1 na 1”, u poslednjih 30 metara i da uposli napadača napred, u prazan prostor, da ga spoji s golom! To bi trebalo da radi centralni vezni, a to je Kanga koji niti jednom nije uposlio Pešića u kaznenom prostoru Makabija (2x), Monaka, Trabzona, ali ni u SLS protiv Partizana, TSC i N. Pazara. Umesto da se time bavi na sredini terena, Kanga bespotrebno carini loptu oko centra (zadržavajući tranziciju), dodaje je najbližem saigraču, ili je jednostavno vraća unazad. Nepotrebno je reći koliko puta matori, spori i bezidejni Kanga izgubi loptu! I takav Kanga će ponovo biti u timu na mestu plejmejkera! Kako da verujem da Zvezda može da uradi nešto pozitivno protiv Ferencvaroši, sa takvim plejmejkerom kakav je Kanga?! Za neupućene, Ferencvaroš je dobio Trabzon, sa 3:2 kod kuće i Monaka u gostima sa 1:0 i ima 6 bodova, a Zvezda ima “0” bodova i “plejmejkera” Kangu!
@J
nerešeno u BG i poraz u Budimpešti. Posle toga dolaze Turci koji se mogu dobiti ali oni će doći po bod. Ide se u Francusku gde nema šta da se traži. Znači 2-4 boda osvaja Zvezda što je apsolutno nedovoljno i za treće mesto i nastavak takmičenja u onoj KONFEKCIJI od lige... Toliko o projektovanom polu finalu LE i budžetiranju ekipe za taj domet!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.