Почетна / Фудбал / Звезда

ТРИЈУМФ ЦРВЕНО-БЕЛИХ ПРЕД ДЕРБИ: Јовић мајсторијом матирао Вождовац

Фудбалери Црвене звезде савладали су Вождовац на Врачару са 1:0 голом младог Луке Јовића у 56. минуту
ФОТО: Н. Неговановић

ВОЖДОВАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:1 (0:0)

Стрелац: 0:1 - Лука Јовић у 56. минуту.

Београд – Стадион Обилића на Врачару. Гледалаца: -. Судија: Бојан Николић.

ВОЖДОВАЦ: СУпић, Стојковић (од 59. Николић), Ивковић, Д. Павловић, Радивојевић, Синђић, Петровић, Адамовић, М. Павловић, Караклајић (од 13. Јокић (од 73. Ђелмановић)), Одита.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Цветковић, Павићевић, Јовановић, Анђелковић, Ковачевић, Стојановић (од 71. Босанчић), Катаи, Лазовић (од 89. Грујић), Орландић, Јовић (од 74. Ристић).

 

Од почетка је шампион зграбио контролу. Парлао је пред петорком Вождовца која је пред голманом Супића формирала густ бедем, па у 10. минуту стигао и до прве, изгледне прилике. Стојановић је тада центрирао из корнера, лопта на другој стативи стигла до Јовића, али ју је млади офанзивац слабо захватио.

У 15. и 22. минуту срећнији није био ни Катаи. Попут слабијег приземног шута из позамашне даљине, плен високог чувара мреже постао је и силовит ударац са линије шеснаестерца.

На терену који нису обожавали ни пре него што је „прогутао“ кишне наносе, црвено-белима нису пролазила ни додавања кроз средину, према Орландићу. Када је и мало фалило, Ивковић и Синђић опасност су отклањали правовременим уклизавањима.

Најближе прослави поготка, звездаши су пришли у 39. минуту. Лазовић је оборен испред шеснаестерца. Из слободњака, Анђелковић је послао пројектил какав је Супић могао само да испрати погледом! Пречка - уздаси и олакшања бораца за пехар и опстанак.

Десетковани и јасно опредељени за дефанзиву, Вождовчани су се током првог полувремена огласили само једном, Адамовићевим ударцем преко гола.

У наставку, Звезда се посветила пооштравању напада по страни, продужила низ корнера, те из оног у 50. минуту опасно и запретила. Орландић је покушао главом, а добро постављени Супић показао одличан рефлекс.

Ток меча је, међутим, променила Јовићева демонстрација врхунског осећаја за простор. Фудбал је у тренутку изгледао лак. Пети гол у сезони! Правовремена доза сталожености!

Са двадесет метара, Павићевић је замахом преко главе упутио лопту у шеснаестерац Змајева, да би је Лука Јовић у његовом срцу примирио грудима, па феноменалним волејом, из полуокрета, левицом послао у доњи леви угао немоћног кеца. Мајсторство!

Реакција Вождовчана била је очекивана, осликавала се у налетима Одите, Адамовића и Јокића, али су они остали јалови.

Јовић је у 70. минуту могао да стави тачку, замахнуо је са 20 метара, па остао благо разочаран -  голаут.

Прилику да зацементира предност убрзо је имао и Босанчић, али је Супић поново био на месту, оставио Змајевима довољно простора за последњу прилику, али... Из незавидног угла, Ђермановић је затресао само спољни део Рајковићеве мреже. Крај је само продубио јаз.

 

Семафор 23. кола Јелен Супер лиге:

Рад – Раднички 1923 1:0 (Милошевић 80. пенал)

Вождовац – Црвена звезда 0:1 (Јовић 56)

Доњи Срем – ОФК Београд 4:0 (Антонов 32 аутогол, Мирковић 51, Лакићевић 80, Богуновић 83)

Нови Пазар – Војводина 0:1 (Иванић 20)

Напредак – Спартак 0:0

Чукарички – Раднички (Н) 1:1 (Брежанчић 21 - Марјановић 78)

Борац – Јагодина 3:1 (Ожеговић 5. и 33, Стојановић 90+2 - Ђурић 71. једанаестерац)  

Недеља.

18:00: Партизан - Младост

Коментари38
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

enes np
Veliki klub, ali bio nekad. Gledam igrac Vozdovca lezi na travi nakon duela, a ne vidim na ovom snimku da li je faul bio nad njim, a veliki sportisiti i fudbaleri Zvezde ne staju. Dao Bog da do kraja svaku izgubite, pa cak i od istog vam Partrizana.. Pu bre!
Zuk
Trener Vozdovca bivsi igrac Zvezde igrao bez Kitanovskog, Zlatkovica Lovrencica,Skerjanca Dzugurdica koji su igrali protiv Partizana, a Jokic i Nikolic bili rezerve protiv Zvezde a takodje igrali protiv Partizana.Znaci Zivkovic je protiv Zvezde igrao bez sedam igraca koji su igrali protiv Partizana .Sto se tice ige Vozdovac igrao mlako kao na treningu, bez zelje da ugroze Zvezdin gol, valjda je to taktika Zivkovica, sto je sigurno, sigurno.Znaci da je istina da Partizan igra sam protiv svih sto ce se videti i na danasnjoj utakmici protiv Mladosti.
kralj_brzina
Tuga je sto se zna da je vozdovac i pored zvezdasa na klupi igrao vise za partizanku nego za sopstveni opstanak.
Mutombo
Glupo je prepucavanje o kradji, sto se slazem sa "realnim" grobarom. Utisak ove utakmice je gol i reakcija kod prijema lopte Luke Jovica. Tako brzo i jednostavno je reagovao, sto danas moze mali broj napadaca u svetu. Mali je potvrdio da je klasa i zaista takav talenat i osecaj za gol se radjaju jednom u 10 godina kod nas. Naravno da svi ne uspeju, ali ovaj mali je svestan da njegovo vreme dolazi. Bravo decko, samo nastavi tamo gde si stigao. Nemoj da ides u inostranstvo bar jos 2 sezone, jer veliki je stres promena sredine pre 25-e godine, a ti barem ostani dok ne napunis 20, dotle uzivaj u fudbalu i u svojoj zemlji.
boža
Jović će da zatrese mrežu i partizanu...i to nekoliko puta za 90 minuta!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.