Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда победила Младост за крај сезоне, Лазовић се опростио

Фудбалери Црвене звезде победом су завршили ову сезону, пошто су Београду победили Младост из Лучана са 3:1, у 30. колу Супер лиге Србије.
ФОТО: В. Марковић

Црвена звезда – Младост 3:1 (2:1)

Стрелци: 1:0 - Орландић у 26, 1:1 - Павлов у 34, 2:1 – Орландић у 45+1, 3:1 - Стојановић у 90+3. минуту.

Стадион: „Рајко Митић“. Гледалаца: 6.000. Судија: Милан Илић (Ћуприја). Помоћници: Бојан Јовановић (Ниш) и Ивица Стојановић (Алексинац). Жути картони: Лазић (Црвена звезда), Живадиновић (Младост).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Цветковић (од 70. Петковић), Лазић (од 84. Стојановић), Ђорђевић, Босанчић, Лазовић, Стојановић, Савићевић, Анђелковић, Орландић.

МЛАДОСТ: Крзнарић, Пешић, Големић, Гашић, Црномарковић (од 89. Плазинић), Јагодић, Л. Јовановић, Ахчин, Живадиновић, Павлов (од 47. Гаврић), Фрајдеј (од 44. Милосављевић).

 

Утакмица није имала никаквог такмичарског значаја. Звезда је већ раније обезбедила друго место, док Младост није могла да испадне, нити да иде у бараж.

Ово је била утакмица на коме се домаћи терен опростио од тренера Ненада Лалатовића, као и фудбалера Дарка Лазовића, коме је ово био последњи меч за црвено-беле, пошто на крају сезоне иде у Ђенову.

Лазовић је у овој утакмици носио капитенску траку око руке, а њему је пре почетка меча председник клуба Светозар Мијаиловић уручио урамљен Звездин дрес са његовим бројем осам, а преко видео-бима је емитован кратак филм захвалности.

Ова утакмица ће остати упамћена и по томе што је Звезда први пут у новијој историји у протоколу имала само 15 играча, односно само четворицу на клупи за резерве. Лука Јовић је повређен, а Предраг Рајковић, Марко Грујић и Вукашин Јовановић су отишли на Нови Зеланд са младом репрезентацијом.

Ривали су због свега тога одиграли отворен и релативно узбудљив за домаће прилике. Голове за Звезду постигли су Петар Орландић у 25. и 45. минуту, као и Саша Стојановић у 90. Стрелац за Младост о је Јевген Павлов у 34. минуту.

Младост је најбољу прилику у првом полувремену имала у 24. минуту, када је Предраг Живадиновић из слободног ударца погодио стативу.

Звезда је повела у 25. минуту, када је Саша Стојановић центрирао са леве стране, а Орландић главом захватио лопту и са пет метара је сместио у мрежу, за радост око 6.000 гледалаца. Само три минута касније могло је да буде 3:0, али је голман Младости Немања Крзнарић одлично одбранио покушаје Милоша Босанчића и Лазовића.

Звезда је имала још неколико полуприлика, али је следећи гол постигла Младост, после сјајне акције. Лазар Јовановић је утрчао у празан простор и покупио лопту после неуспеле офсајд-замке домаћег тима, и додао на другу страну, где се нашао Јевген Павлов и сместио лопту у мрежу за 2:2.

Звезда је наставила да има иницијативу, која се коначно исплатила у надокнади времена. Лазовић је проиграо Орландића, који је из окрета закуцао лопту у мрежу Крзнарића за 2:1.

Слична игра виђена је и у другом полувремену: Звезда је имала иницијативу и углавном нападала, а Младост је повремено успевала да се пробије до гола и покушава, али није било правих шанси.

Звезда је у другом делу другог полувремена пропустила две јако добре прилике. Прво је у 69. минуту Стефан Ђорђевић додао лопту Лазовићу, а он са пет-шест метара шутирао право у голмана.

У 78. минуту, Душан Анђелковић је погодио стативу, а Орландић није успео са петерца да се снађе са одбијеном лоптом.

Младост је у 80. минуту дошла до своје велике прилике. Лазар Јовановић је после контранапада избио сам пред голмана Дамира Кахримана, али уместо да шутне поред или преко истрчалог чувара одбране, он је пробао да га обиђе, али неуспешно.

Звезда је за преостало време покушавала да постигне још један гол, али су се њени покушаји свели на неколико изгледних прилика и неуспешних шутева, све док Стојановић у последњем минуту надокнаде времена није дао и трећи гол.

 

Семафор последњег 30. кола Јелен Супер лиге:

Раднички Ниш – Вождовац 0:0

Борац – Партизан 3:3 (Ожеговић 25, Зец 49, Мутавџић 56 – Лука 15, Маринковић 26, Грбић 79. једанаестерац)

Нови Пазар – Доњи Срем 2:0 (Русмир 26, Костић 90+2)

Напредак – Рад 2:3 (Н'Диаје 33, Пауновић 61 – Станојевић 6. аутогол, Родић 27, Љујић 55)

Спартак – Чукарички 1:0 (Мркела 24)

Војводина – Раднички 1923 3:1 (Новаковић 35, Иванић 57, Стојановић 83 – Стевић 88)

Јагодина – ОФК Београд 5:3 (Мартиновић 9, Савковић 9, 23, Ђурић 28. једанаестерац, Антонијевић 54 – Дуроњић 65, Зарубица 70, Матовић 86)

Црвена звезда – Младост 3:1 (Орландић 24, 45+3, С. Стојановић 90+2 – Павлов 33)

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Симболично криминално
Богданов и остатак трибине су му пожелели срећан пут у Ђенову. Какви навијачи, какав фудбал, какав играч, какав клуб, каква држава, каква истина испод тепиха... Поштеном човеку остаје да се прво смеје па да онда плаче од муке и немоћи на све ово што раде сви ови актери, и колико је поразно ово што је народ глуп, поводљив и прост.
Bojan CZ
Bravo Zvezdo,pobedom smo zavrsili sezonu.Lep gol Stojanovica ,bravo i za Orlandica.Lazo hvala ti za sve i srecno u nastavku karijere
Mile
Bravo Zvezdooo!!!Najbolji nacin da se oprosti od ove sezone je ova velika pobeda.Mnogo srece Lazovicu u nastavku karijere. :D
gagacrnobeli
kako da nam liga i fudbal u njoj budu bolji kada nam odlaze dva najbolja igrača. lazović i živković su vanserijski. neki navijači u tudjini će uživati u njihivoj igri a nama ostaju marinkovići luke, bosančići.
ANALIZA
Zvezda mora sto pre da dovede sportskog direktora, kvalitenog trenera i kvalitetne ígrace. U obzir dolaze samo igraci koji ce da prave razliku na terenu.
Gravediggaz
Imali ste 4 igraca na klupi. Za pocetak, zar ne mislis da nesto debelo s tim nije u redu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.