Почетна / Фудбал / Звезда

Божовић: Није ово Косовска битка, па да је бити или не бити

"Није ово Косовска битка, па да је бити или не бити. Ако ова утакмица буде усмеравала атмосферу и сезону екипе, онда смо настрадали. За Звезду може само да буде велики успех ако прође даље, а сезона може бити успешна ако се узме дупла круна или само првенство
ФОТО: Н. Неговановић

Тренер фудбалера Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да предстојећа утакмица са Каиратом из Казахстана у квалификацијама за Лигу Европа не сме да одреди атмосферу у екипи и наставак сезоне црвено-белих.

Није ово Косовска битка, па да је бити или не бити. Ако ова утакмица буде усмеравала атмосферу и сезону екипе, онда смо настрадали. За Звезду може само да буде велики успех ако прође даље, а сезона може бити успешна ако се узме дупла круна или само првенство. Нема код мене историјска утакмица, утакмица века, ова утакмица није таква. Можемо и прве три утакмице да изгубимо, па да за мене већ буде историјска – рекао је Божовић новинарима на стадиону „Рајко Митић”.

Фудбалери Црвене звезде сутра дочекују казахстански Каират у првом мечу првог кола квалификација за Лигу Европа.

Божовић је, као и након самог жреба, навео да је његова екипа извукла најтежег могућег противника „не само по квалитету, већ и због тога што је шампионат Казахстана у току”.

Сигуран сам да ћемо се трудити против Каирата. Свесни смо да би ово могла да буде велика шанса да урадимо нешто ове сезоне у Европи – казао је Божовић.

Новинаре је занимало и како Звезда треба да игра против Кајрата, као и шта је по Божовићу добар резултат у првој утакмици.

Звезда треба да игра агресивно од самог почетка, да се труди, да рано постигне гол, што би допринело самопоудању. Добар резултат за Звезду би био да не прими гол и да победи са два-три гола разлике. Трудићемо се... Каират се веома добро брани, а у нападу имају веома брза три играча, који су велика претња – рекао је Божовић.

Тренер Звезде је казао да његова екипа претходних дана није „баш толико” увежбавала прекиде.

Свакако би било добро да не примимо гол из прекида, надам се да нећемо... Проблем јесте то што је наша екипа прилично ниска, али, знате, и Барселона је ниска екипа, па не прима често голове из прекида – рекао је Божовић.

На питање да ли већ у четвртак може да се зна победник тог двомеча, Божовић је рекао: – Дај боже да се зна, само да они то не буд.

Он је навео да нема кадровских проблема, осим што је Александар Луковић од раније повређен и додао да је штета што појачања црвено-белих нису пријављена за прво коло квалификација. Божовић је рекао и да има само „две дилеме” око тога ко ће бити у стартној постави, али није открио које.

Божовић је казао да његова екипа има квалитет, али да су проблем младост и неискуство.

Проблем свих српских клубова је младост и неискуство. Ова екипа поседује таленат и када би три-четири године била заједно, уз нека ситна појачања, могло би да се очекује нешто. Али, сви знамо да се то неће догодити... Дакле, ова екипа има квалитет, али нема искуство – навео је он.

На питање новинара да ли ће форсирати младе фудбалере, Божовић је казао да ће „форсирати оне који могу да освоје титулу”.

Утакмица првог кола квалификација за Лигу Европа између Црвене звезде и Кајрата игра се сутра од 20.45 на стадиону „Рајко Митић”. Реванш је на програму недељу дана касније у Казахстану.

Коментари26
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BoboVijeri
Ovaj Vladimir Vajsa iz Kairata je najgori trener u istoriji fudbala. Kakav je to strucnjak moze se videti na postavci utakmice Partizan Petrzalka u kojoj Petrzalka nije htela da predje centar. Probace isto, samo sto Zvezda u napadu ima Jovica a ne Grubjelsica pa da promasi prazan gol sa 20 cm.
Kalimero
Ne bih da mracim i da se pravim pametan,ali stvari u nasoj Crvenoj Zvezdi su daleko od sjajnih,klub je podeljen na dve struje:Bozovica i Terzica.Kako sada stvari stoje,Ristic trenira u trecoj grupi,nece biti u konkurenciji za Kairat,Rajkovica Bozovic hoce da proda i on nece braniti sutra,Jovic mozda bude samo na klupi.Sa druge strane ceka se prvi kiks da se otera trener.Bozovic je tvrdog stava da ne gura mlade igrace i zbog toga su sva ova pojacanja,on ima uporiste u Vucicu koji ga je i doveo i nece odstupiti ni za milimetar.Sve u svemu ni malo lepo vece sutra ne treba ocekivati.
BoboVijeri
Mislim da je velika greska ako LUka Jovic ne bude igrao jednu od ove dve utakmice. Sad moguce da je istina. A i on je trener a nisam ja. On sigurno bolje zna od mene.
Nikola
Nemoj pisati svasta Rajkovic ce da brani sutra.
Fk Taraz
Sticajem okolnosti sam upoznat sa Kazahstanskim fudbalom,pa reko da iznesem neka svoja profesionalna zapazanja...Radi se o ekipi koja je bolja od svih nasih klubova izuzecu Partizan,Crvenu Zvezdu,Cukaricki i donkele Vojvodinu.Nisu bauk neki,mogao bi o detaljima ali da se ne foliram i da gusim bezveze.Kljuc pobijede lezi u TRCANJU BEZ STAJANJA TAKO CE ZVEZDA NADOKNADITI TO STO JE NE UIGRANA A NJIMA SE NAJBOLJE TAKO PARIRA TRCANJEM POKUSAJEM PRESINGA.Luka Jovic,Kataaji mogu biti od sustinskog znacaja na njihovu limitiranu i sporiju odbranu nisu bas disciplinovani u odbrani.Mislim da im je standardni lijevi bek povrijedjen.
Red Star Forever
Pa ja stvarno ne mogu vise da razumem sta se ovo desava oko te utkmice sa Kazahstancima!Kako bre Bozovicu da za Zvezdu moze to da bude veliki uspeh da eliminisemo Kazahstance u PRVOM kolu kvalifikacija ??????????Pa ovo je bre NORMALNO a ne veliki uspeh.Katastrofa bi bila da Boze sacuvaj ne prodjemo dalje!Ja sam siguran da cemo ih pobediti u obe utakmice i da cemo bez problema ici u 2 kolo.Mi smo ipak Crvena Zvezda i niko ali bas niko ne moze da me uveri da su ti Kazahstanci neki bauk.Napred Zvezda!!!
FkpCascais
Nikola i delija su potpuno u pravu. Laka pobeda sigurno neće biti.
dELIJA
Ti ili igras pes ili fm nema ti trece , jedno je sto ti nasi momci imaju trzisnu vrednost vecu od ovih kazakstanaca a drugo je kada ti igra potpun i kompletan igrac od 30 godina i dobija redovno platu i ima premiju + imaju dosta utakmica a mi samo neke nebitne pripremne u zadnjih mesec dana pa tako nismo ni u nekoj formi . I nemojte mnogo da se cudite ako jedva prodjemo i ako slucajno kiksnemo .
Прикажи још одговора
Zuk
Sta ce vama poacanja iz drugih klubova i drugih drzava imate najbolju skolu i nemojte da praznite drzavni budzet.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.