Почетна / Фудбал / Звезда

ПОВРАТАК ЦРВЕНО-БЕЛИХ НА ЕВРОПСКУ СЦЕНУ: Звезда – Каират (20:45, САСТАВИ)

Европски шампион је поново на фудбалској мапи Старог континента! Завршено је изгнанство Црвене звезде из пробраног друштва, данас почиње нова борба за повратак славе
ФОТО: Н. Неговановић

Црвена звезда – Каират, 20.45 (Арена спорт 1)

Стадион: „Рајко Митић“: Капацитет: 55.538. Судија: Бартош Франковски (Пољска)

Звезда (4-1-4-1): Рајковић, Цветковић, Рендулић, Павићевић, Анђелковић, Ковачевић, Веред, Савићевић, Катаи, Паркер, Орландић. Тренер: Миодраг Божовић

Каират (4-2-3-1): Плотников, Горман, Марковић, Саореш, Куантајев, Бакаев, Куат, Риера, Исламхан, Исаел, Гоху. Тренер: Владимир Вајс.

 

Сурова стварност доноси за прохујала и срећнија времена два незамислива податка – старт је од првог квалификационог кола и противник из Казахстана није у кожи тоталног аутсајдера. Каират је лако пао на Маракани пре 13 година, вечерас (20.45) ће сигурно бити теже – не и неизводљиво да се створи капитална предност за реванш у Алматију!

Специфичност вечерашњег отварања сезоне на стадиону „Рајко Митић“ је и што ће дебитантску утакмицу као шеф стручног штаба Црвене звезде водити Миодраг Гроф Божовић, обасјан великим очекивањима због успешне тренерске каријере у Русији. Некадашњи штопер, вечерас ће премијерно командовати са клупе у Љутице Богдана.

Као Динамo

Са којом екипом бисте упоредили Каират?

- Кијевским Динамо из времена кад је тренер био Лобановски. Није, наравно, то тај квалитет. Играју чврсто, на контранападе.

- Први пут сам јуче изашао на траву Маракане после 1994. године. Има адреналина и узбуђења. Само ко је играо у Црвеној звезди може да опише како изгледа кад чујеш хук са трибина док излазиш из тунела – не скрива емоције Миодраг Божовић, уочи важне утакмице у тренерској биографији.

Максимално респектујете Каират?

- Добили смо најтежег могућег противника, не само зато што су квалитетни него им је и првенство у току. У предности су над нама што се тиче форме и физичке спреме. Нисмо успели да региструјемо појачања, биће нам велика снага у наставку сезоне. Без обзира на све, овај стадион има магију. Маракана је увек била незгодна за сваког противника. Момци су свесни да имамо шансу да направимо нешто вредно у Европи, а за то је као и за све друго у животу потребна срећа.

Да ли бисте се задовољили минималном победом без примљеног гола?

- Добра је свака победа. Имаћемо затим још недељу дана да се спремимо за реванш. Добро би било да не примимо гол...

Познајете могућности Каиратових фудбалера?

- Неколико њихових фудбалера играло је у Русији и добро их знам. Први стрелац Жерард Гоху је био у Краснодару, као и крилни нападач Исаел. Леви бек Плијев и везиста Бакаев такође су били у Премијер лиги Русије...

Коментари49
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sasha
ekipe koje imaju igraca manje ne igraju ovako smesno i vosa i cuka imaju jace protivnike,jedino sto vredi kod vas je golman koga ne biste trebali dati za manje od 10 miliona sto sam vec pisao ovde,cao svi idu dalje a vi znate vec.........
sasha
sramota od igre i rezultata u rangu fljamurtarija in samroka sta kao bili ste sa igracem manje,pa vi cete izgubiti i u revansu
sasha
neznam kakvi cemo mi biti ali vi nemate pojma ali stvarno
Zuk
Au sto je sastav, kao Javor iz Ivanjice.Gohu ce da vam da jedno dva.
Ibrahima Gueye
Da prođemo bilo kako u drugo kolo i onda da se ekipa kompletira, pojačanja da se uklope pa bi tim mogao izgledati otprilike ovako: 4-2-3-1 - Rajković, - Petković, Pavićević(Jovanović), Luković(Mbođ), Ibanjez, - Grujić (Avramovski), Ristić (Savićević), - Vered (Matos), Katai, Vieira (Živković), - Jović (Orlandić). Bićemo mnogo opasniji i bolji, a imaćemo atraktivnijeg, a lakšeg protivnika, škotskog prvoligaša. Vieira bi se priključivao kao drugi napadač, a Ibanjez će biti kao bek-krilo. Ostale igrače bi prodao ako može ili dao čiste papire. Još bi priključio iz mladog tima 3-4 igrača, eventualno golmana doveo ako ide Kahriman i to je otprilike to.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.