Почетна / Фудбал / Звезда

Још једна Звездина брука, Каират и други пут славио против црвено-белих

Црвена звезда се, треба то нагласити, обрукала против Каирата, чију ћемо снагу тек видети у наредним колима квалификација. И што је једнако важно, црвено-бели ће знатно покварити свој европски коефицијент, али и српског фудбала, којем се не пише добро
ФОТО: ФК Црвена звезда
Каират – Црвена звезда 2:1
Стрелци: 1:0 – Исламхан у 29, 2:0 – Куат у 47, 2:1 – Савићевић у 85. минуту из једанаестерац.
Стадион: Централни у Алматију. Гледалаца: 20.000. Судија: Бариш Шимшек (Турска). Први меч: 2:0.
КАИРАТ: Плотников, Соареш, Гурман, Марковић, Исламхан (од 66. Сержињо), Барбоса, Гоху, Куантајев, Ријера, Лунин, Куат (од 84. Дарабајев).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Рајковић, Петковић (од 46. Цветковић), Мбођ, Рендулић, Анђелковић, Стојановић, Савићевић, Веред (од 70. Гаврић), Катаи, Паркер (од 60. Орландић), Јовић.

 

Говорио је тренер Црвене звезде Миодраг Божовић да није могао да види снагу Каирата, нити свог тима, због чињенице да је готово читав меч у Београду играо са играчем мање, због искључења Павићевића.

Али, ако није могао у првом сусрету да се увери у снагу Каирата, или још боље у немоћ некадашњег првака Европе Црвене звезде, онда је то могао у реванш мечу у далеком Алматију.

Црвена звезда је и у другом сусрету поражена од Каирата, овога пута са 2:1. А матрица сусрета била је врло слична првом, одбрана црвено-белих била је очајна, фантастични Рајковић спашавао је шта се спасити може.

А офанзивни играчи Звезде нису били на нивоу. Шанси је било и то не мало, а на крају у листу стрелаца уписао се само Вукан Савићевић и то са беле тачке. Невероватно звучи да је овај момак стрелац последња два Звездина гола у Европи!

Ток меча:

0` Миодраг Божовић је начинио четири измене у односу на први меч, једну принудну и три тактичке. Уместо трагичара првог сусрета Сава Павићевића на терену ће бити Мбођ на месту штопера. На месту десног бека шансу ће добити млади репрезентативац Србије Марко Петковић, док ће Цветковић бити на клупи.

Такође, уместо Александра Ковачевића на терену ће бити далеко креативнији и искуснији Саша Стојановић, а у шпицу ће Звездин заостатак покушати да надокнади Лука Јовић, док ће Петар Орландић остати на клупи.

Тренер Каирата Владимир Вајс није начинио ни једну измену у односу на први сусрет, игран пре недељу дана на стадиону „Рајко Митић”.

3` Знају из Звезде одакле им прети највећа опасност, али шта то вреди. Нападач Каирата Гоху је већ у трећем минуту имао стопостотну прилику. На срећу, био је непрецизан, промашио јке са метар раздаљине!

5` Шанса и на другој страни, покушао је Веред, за којег је заинтересован управо Каират. Али, Израелац је такође био непрецизан.

8` Први жути картон, зарадио га је Стојановић због прекршаја на Куантајеву.

9` Друга велика прилика за Каират, поново за Гохуа! Капитен Казахстанаца Исламхан је упутио лопту ка нападачу из Обале Слоноваче, Мбођ је био кратак, Рајковић није стигао до лопте, али је Гоху шутирао поред гола Црвене звезде!

10` Други корнер за Црвену звезду на мечу, извео га је Лука Јовић, шансу је имао Катаи, али је голман Каирата Плотников одбранио.

15` Могла је Звезда до шансе, али је Стојановић неспретно реаговао после продора Вереда. Из свега се изродила контра за Каират, а у последњи час Рендулић је уклизавањем отклонио опасност испред Гохуа.

22` Имао је Каират први корнер на мечу, извео га је Изаел, али је у наставку акције Гоху био у офсајд позицији.

23` Само минут касније корнер за Звезду. Лопту је убацио Паркер, а Стојановић је потом погодио пречку са 20 метара!

25` Опасно је на обе стране у овим тренуцима. Нови корнер за Каират, с обзиром да је изблокиран ударац Ријере. Извео га је капитен Исламхан, али није било опасности.

29` ГООООООООООООООООООООООООООООООООЛ

Стегао је обруч Каират око Звездиног гола, Рајковић је бранио шта је могао, али на крају је капитулирао. Најпре није погодио Изаел, потом је Звездин голман скинуо ударац Куантајева. Лопта се одбила до Гохуа, који је асистирао Исламхану, а капитену казахстанског тима није било тешко да доведе свој тим до вођства.

32` Нема Звезда више шта да изгуби у Алматију. Имају црвено-бели посед лопте, имали су велики број корнера, па и прилике, али шта то вреди кад мрежа Каирата мирује. После једног од убацивања из угла главом је шутирао Рендулић, али је Плотников укротио и тај ударац.

33` Покушао је одмах потом и Катаи, од свега само корнер. Лопту је убацио Стојановић, лопта је поново дошла до Катаија, који је овога пута био непрецизан.

38` Труде се играчи Звезде, али им никако не иде. Веред је још једном опробао ударац, још једном је Плотников био сигуран.

42` Ко зна који корнер по реду извела је Звезда, тачније Стојановић, лопта је дошла до Вереда, чији ударац је изблокиран, лопта је поново отишла у корнер. И после овог убацивања из угла Звезда је имала шансу, али ни ударац главом Паркера није био прецизан.

45` Судија Бариш Шимшек из Турске означио је крај првог полувремена. Утисак је да је Звезда играла боље него у Београду, али опет је то далеко од нивоо чак и за друго коло квалификација за пласман у Лигу Европе. Каират сада има три гола предности, а црвено-бели свега 45 минута да пробају да направе чудо.

Друго полувреме:

46` Миодраг Божовић је у свлачионици оставио очајног Петковића, а на терен послао Цветковића.

47` ГООООООООООООООООООООООООООООООООЛ Ако се неко и надао да црвено-бели могу да учине нешто више у Алматију, онда је нада нестала после другог, а укупно четвртог гола у Рајковићевој мрежи. Поново је асистент био Гоху, а овога пута егзекутор Кујат.

51` Имао је још једну идеалну прилику најопаснији играч на терену Гоху, али је промашио и трећи зицер на мечу!

54` Добра акција Црвене звезде, али је реализација огроман проблем на почетку нове сезоне за црвено-беле. Овога пута се обрукао Паркер, којег никако да крене.

57` Поново је најбољи појединац у Звезди сјајни голман Рајковић, који је овога пута укротио ударац Изаела.

58` Имали су црвено-бели слободан ударац после прекршаја Соареша на Вереду, али је ударац Савићевића укротио Плотников.

60` Друга измена Божовића. На терен је послао Орландића, ван игре је индиспонирани Паркер, који није много тога показао за 150 минута у два сусрета.

61` После корнера којег је извео Веред изненада се у прилици нашао Мбођ, али је и он био непрецизан.

63` Први жута картон за домаће добио је Србин Жарко Марковић, после прекршаја на Цветковићу.

66` Прва измена код Каирата, терен је напустио капитен Исламхан, у игри је Сержињо.

68` Понавља се слика из првог сусрета, поново Звезду веће бруке спашава голман Рајковић, који је невероватном одбраном скинуо зицер Гохуу.

70` Последња измена у Звезди, прилику је добио и Ненад Гаврић, ван терена је Веред.

74` Мбођ је зарадио јавну опомену, због прекршаја на Гохуу.

77` Недуго пошто је ушао на терен Гаврић је имао прилику, али је био непрецизан, из изгледне позиције.

81` По ко зна који пут је Гоху био у прилици, поново је Рајковић добио дуел са тамнопутим фудбалером.

84` Друга измена код домаћих, ван терена је Куат, који је постигао два гола у два меча против Звезде, а прилику је добио Дарабајев.

85` ГООООООООООООООООООООООООООООООООЛ

Напокон је Звезда пронашла пут до мреже ривала и то са беле тачке. Претходно је био оборен Катаи у шеснаестерцу ривала. Прецизан је био Вукан Савићевић.

88` Могла је Звезда макар до изједначења. Гаврић је извео корнер, лопта је дошла до Јовића који је промашио зицер. Сличне ситуације су му се дешавале током читаве претходне сезоне.

89` Други жути картон за домаће, јавну опомену добио Гоху због неопрезног старта на Рајковићу.

90+4` Турски судија означио је крај меча, уједно и крај Звездиног учешћа у Европи за ову сезону. Са оваквом игром црвено-беле очекују велике муке на српским теренима.

Крај.

Коментари149
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pfc
INSTANT KLUB!!! Improvizacija je vaše pravo ime!
Red Star Forever
Ovo je SRAMOTA nad sramotama!!!Ovim diletantima treba do kraja sezone zabraniti da nose crveno-bele dresove i grb!A sto se tice Grofa, uverio nas je da je 100% spreman za cirkus!!meni su se zgadili skroz i oni i Grof i uprava....katastrofa nad katastrofama!
алекса
Не видим зашто је брука? Људи боље раде, више улажу него Звезда. Спремнији су у овом моменту. Заслужено иду даље. Што рече Божовић, они имају 40 милиона евре буџет, ми имамо 40 милиона евра дуг. Све је рекао.
paok
Opet bruka, ni bod ne mozete da uzmete za Srbiju. Vidim niko ne spominje penal koji je bio na 17 metara a vazno da je lose sudjenje bilo na Marakani. Pricali ste kako prolazite dalje kada odjednom posle prvog meca, Kairat je dobar, spreman i ostalo.
A.V. neprikosnoveni
Nije ovo ništa strašno. Zamislite kako bi se tek obrukli da imaju dve leve noge kao Partizanovi igrači???
pfc
hahaha! Bravo kralju, dobro si se setio te odvale!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.