Почетна / Фудбал / Звезда

У СУСРЕТ ИЗБОРИМА У ЗВЕЗДИ: Сумњива чланства, графити против Терзића и Весића

Судећи по стању у сектору за чланство Црвене звезде, појединци се већ озбиљно припремају за изборну трку. Од повика „Управа, напоље” до данас повећан је број људи са правом гласа за око 1.500. Сада је близу 5.000 звездаша са плаћеном чланарином.

Чим се слегне прашина после вечитог дербија, требало би да буду расписани избори у Црвеној звезди. Званична информација гласи да ће Управни одбор, окрњен бројним оставкама, прогласити 15. септембра почетак изборне трке и да ће се најкасније до 15. октобра знати нови председник најтрофејнијег српског клуба. Постоје, међутим, приче и да би у ситуацији кад екипа ређа победе процедура могла да се одложи, на два начина.

Први је да се нико не кандидује, други да избори уопште и не буду расписани. Такав сценарио изгледа немогуће са садашње тачке, с обзиром да је тврдо навијачко језгро упорно да актуелној управи види леђа.

Судећи по стању у сектору за чланство Црвене звезде, појединци се већ озбиљно припремају за изборну трку. Од повика „Управа, напоље” до данас повећан је број људи са правом гласа за око 1.500. Сада је близу 5.000 звездаша са плаћеном чланарином.

Посебно је интересантно што су забележена масовна учлањења у једном дану, 250 из Зворника, 30 из Сурдулице... Све гласније се око највећег српског стадиона прича да се пријављују људи из истих фирми, као и даме од преко 50 година којима до сада није било интересантно да се нађу на списку чланова Црвене звезде. Сумњиве радње доносе врелу увертиру догађају од којег навијачи очекују полазак клуба узлазном линијом.

Учлањење је јефтино (1.000 динара), па међу онима који су за здраве промене у Црвеној звезди преовладава страх да би неко могао за мале паре и „дриблингом” да дође до апсолутне већине. Сада се можда и више него пре поставља питање оправданости оваквог изборног система, састављеног по угледу на Реал и Барселону. Пресликавање шпанског модела на српски није ишло према очекивању, посебно је изгубљен смисао што се ниједном нису појавила барем два кандидата.

Делује да ће сада први пут бити неколико различитих опција. Последњи јавни иступ Небојше Човића и тврдња да је способан да води Црвену звезду наговештава његову кандидатуру, све је јасније да о уласку у трку размишља Ивица Тончев, по укусу навијача је легендарни Драган Џајић, али је и даље фаворит Петар Шкундрић.

ПОНОВО ГРАФИТИ

Током јучерањег дана, у близини улаза у службене просторије Црвене звезде, осванули су увредљиви графити према генералном директору у оставци Звездану Терзићу и градском менаџеру Горану Весићу.

Најватренији навијачи су желели на тај начин још једном да истакну да их не желе у клубу. 

Коментари66
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko NS
Još kad bi delije imale onu stvar da oteraju i Vesića i Terzića
zorba @ Marko NS
Oterali bi oni ali im fali ona stvar.
Sima sever
A sto vi niste imali onu stvar da oterate Djurica?
алекса
Ја бих болео да Вучић распише изборе, да на љима изгуби. Ондада се врате они што су 15 година задуживали продавали све по Србији. Да се деси прво грчки,а онда украјински сценарио, да све оде у пм. Е, тада би вас питао ко би вам био крив? Вероватно Тито и Слоба.
Branko
Nema potrebe za bilo kakve izbore i da veleposteni gubi na istim. To sto ti predvidjas, sigurno vam ne gine upravo zbog tog vaseg idola vucica. Samo dok se vi osvestite...on ce kod svog "prijatelja" arapina da uziva i da vam se smeje.
DS1989
Учлањење је јефтино (1.000 динара), па међу онима који су за здраве промене у Црвеној звезди преовладава страх да би неко могао за мале паре и „дриблингом” да дође до апсолутне већине.
A, da li je nekome palo na pamet da se ljudi učlanjuju baš zbog toga da bi pomogli klub? Odoh ja danas da se učlanim, neću glasati, ali želim da pomognem Zvezdi!
Joca
Gde je laz , kradja , manipulacija , prodavanje magle , podlost , kriminal , Napoleonovski kompleks - Covic !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.