Почетна / Фудбал / Звезда

ЈУБИЛЕЈ – 25 ГОДИНА ОД ЗВЕЗДИНЕ ЕВРОТИТУЛЕ У БАРИЈУ: Великани, заувек!

Прича се већ 25 година са истим жаром о најуспешнијој генерацији у историји најтрофејнијег српског клуба. Било је и бољих индивидуалаца у Звездином дресу пре њих, али ниједан тим није склопљен тако префињено као шампионски из сезоне 1990/91.

Овде су најбољи падали, овде су најбољи стварани, овде још зидови причају...О Робијевим чаробним слободњацима и асистенцијама, Дејиним генијалним дриблинзима, Дарковим головима у низу, Михиним топовским ударима, Дикиној магији брањења пенала, Милетовој елеганцији одузимања лопте, Бининој брзини, Илијиној срчаности, Југиној упорности, Душковим, Маретовим и Шабановим цетрашутевима и продорима...О аутоголу Аугенталера, Ефенбергу у сузама, тројкама у мрежу Ренџерса и Динамо Дрездена, доношењу на Маракану пехара Купа европских шампиона из Барија!

Прича се већ 25 година са истим жаром о најуспешнијој генерацији у историји најтрофејнијег српског клуба. Било је и бољих индивидуалаца у Звездином дресу пре њих, али ниједан тим није склопљен тако префињено као шампионски из сезоне 1990/91. Џаја и Цвеле, непревазиђени управљачки тандем српског фудбала, створили су тим који је успео да испуни вишедеценијске навијачке снове и постане бесмртан.

Милиони клубова покушавали су да остваре што је пошло за руком само Црвеној звезди и још 21 клубу. Мали број освајача даје посебну димензију успеху и осликава колико је тешко доћи до „сребрне амфоре“. Арсенал, Рома, ПСЖ и Валенсија само су неки од великих клубова чије маштање још траје.

И зато су потпуно логичне легендарне речи чувеног глумца Љубе Тадића:

Мало се љутим кад неко каже: били смо европски шампиони. Нисмо ми били европски шампиони, него смо европски шампиони – заувек! Ми, Реал, Бајерн, Милан...То је наше друштво!

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Svrca
Srećan 70-i rodjendan najboljem igraču sa naših prostora i hvala za sve radosti koje nam je darovao.
Car
Au , al udaviste - polovina danasnjeg SZ o NEZASLUZENOJ tituli kupa sampiona ! Pa vi i danas ne zanate kakva vas je SRECA pogledala u revansu protiv Bajerna , pa jeumesto 4:1 za Bajern SAMO PUKOM SRECOM , utakmica zavrsila 2:2 . A o finalu u Bariju samo cu reci - bunker sa parkiranim autobusom ispred sesnaesterca sa prelazenjem centra dva puta u toku cele utakmice . Pa vi niste sutnuli u okvir gola nijednom na tom finalu !
Max076
Da ga nisi malo preterao sa tih 4:1? Zvezda je imala prednost od jednog (velemajstorskog Savićevićevog) gola, a Mihajlović je zavukao golčinu kakva se retko viđa za uvećanje te prednosti! Bajern je taj koji je imao sreću da postigne onaj čudan gol kroz ruke i noge Stojanovića što ih je i vratilo u život! Na kraju utakmice, sreća je rešila da izjednači kriterijume i bolji tim je otišao u finale. Tebe to boli, a stvarno ne bi trebalo!
Svrca
Da li znaš šta znači osvojiti kup a ne izgubiti ni jednu utakmicu?To je pošlo za rukom nama i još 8 timova.Da li se ti zapitaš zašto vi ne pobediste bilo koga u LŠ.Mi kad budemo igrali LŠ nećemo samo da se slikamo sa loptom LŠ nego ćemo i da dobijemo nekog.
Прикажи још одговора
Nemanja Grobar
Namerno sam u nick stavio pored klasicnog kako se potpisujem i navijacku orijetnaciju iako se iz mojih komentara na drugim vestima to vidi.A to sam uradio da iskritikujem svoje grobare koji nipodastavaju takav uspeh,najveci uspeh ikada srpskog pa i tog zajednickog jugoslovenskog fudbala.Imaju zvezdasi sta da slave i obelezavaju,isto kao i mi sto smo slavili sto smo bili drugi 1966 i kao sto smo slavili sto smo bili prvaci evrope u kosarci tj.evroligi 1992 godine.To su veliki uspesi i svako nipodastavanje,je spustanje na neki nivo iz osmog razreda, a ne da smo ozbiljni ljudi koji znaju da cestitaju velike uspehe i da ne mrace one koji slave ovaj uspeh zvezde a imaju i sta.Ja imam 26 godina i mislim da barem u jos 26 necemo imati takav uspeh,iako danas kod nas je uspeh i uci u tu ligu sampiona,a prezimiti skoro ravno osvajanju.
Brandon
Zvezdo samo napreduj,ma ko god da te vodi,samo pokazi znanje i volju za uspjehom.Babe laju i po selu,selo dalje zivi.Srbija danas sama sebe bruka dokazano u kvalifikacijama za EP......
NemanjaKg
Mi nismo Real ili Barselona ili Bajern pa da mozemo biti prvaci Evrope stalno.Zbog toga ce taj dan ostati najvazniji za nas klub jer je to najveci uspeh Jugoslovesnkog i srpskog fudbala u istoriji. Taj usati pehar je uz onaj pehar Mondijala najveci i najvazniji na svetu i kad god ga vidim najezim se pri pomisli da smo ga mi osvojili.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.