Почетна / Фудбал / Звезда

Фибел у Звезди без обештећења

Досадашњи штопер Мордовије на завршним преговорима са шампионом Србије
ФОТО: fk lokomotiva

Појачање Црвене звезде из иностранства на штоперској позицији биће Томас Фибел. Досадашњи штопер Мордовије долази у Београд на завршне преговоре, одређени детаљи сарадње већ су дефинисани и очекује се да буде промовисан у првог новајлију.

За разлику од ангажовања Мичела Доналда и Дамијана Ле Талека, није потребно плаћање обештећења, јер високом штоперу истиче уговор са клубом који је у неизвесном финишу изгубио статус члана Премијер лиге Русије.

Нису само погоци при избору странаца из Мордовије пресудили у овом случају, већ и процена да Фибел одговара по карактеристикама профилу жељеног штопера.

Са Едсоном Силвом се тражи начин растанка, док остали странци имају чврсте уговоре. Уго Виеира, Луис Ибањез, Мичел Доналд и Дамијан Ле Талек срце су тима и ниједан из квартета нема дозволу да оде пре него што се заврше квалификације за Лигу шампиона. Евентуални улазак у групну фазу елитног такмичења представљао би и гаранцију да остају барем до зиме на Маракани. У супротном ће се разматрати понуде за њих и тражити у ходу решења.

Фибел је недавно напунио 30 година и у Русији се налази претходне три сезоне. Пре Мордовије играо је за Амкар, а раније Виђеву из Лођа, Антверпену, Бриселу и Стандарду. Висок је 192 центиметара и конституцијом подсећа на Ибрахима Гаја, чије су игре остале у лепом сећању Звездиним навијачима.

Уговор би требало да буде потписан на две године, план управе је да се доведе још један штопер без статуса странца. Отварање могућности да то буду Душко Тошић, Милан Бишевац или Марко Баша представљало би бонус, али су минималне шансе да се то и догоди. Најреалнија варијанта је да стигне Милан Митровић, кад заврши сарадњу са Мерсином. Опција да се у клуб врати некадашњи омладинац црвено-белих Жарко Марковић пропала је јер су рампу спустили одговорни у Каирату.

Фибел је рођен у Гвадалупеу, као дете је дошао у Француску и школовао се у Лансу. Имао је могућност да пређе у Лил, међутим, испречили су се здравствени пробелми. Стопирала га је и саобраћајна несрећа из 2008. године, после које је напустио велики клуб из Лијежа. Долазак у Русију био је погодак, чак се налазио и на мети московског Динама.

Иако није довољно звучно име, Фибел се намеће као боље решење од Бразилаца јер тренер Божовић зна о коме је реч и имао је прилике да га гледа уживо. Томас је добио похвале и од бившег саиграча Доналда.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The_Patriot
Ljudi sta se desava sa onim igracem iz Barse sto je dosao kod nas u zimskom, prelaznom roku?, inace je iz Makedonije
Deki
Odlično pojačanje.iskusan i siguran,bez obzira što je Mordovija kao ubedljivo poslednji tim Ruske lige ispala,ja nimalo ne sumnjam u kvalitete ovog momka,koji će uneti sigurnost.Ako realizujemo ove transfere o kojima se već danima piše,imaćemo veliku šansu za plasman u neko od Evropskih takmičenja a što se tiče Super lige očekujem da se prošetaju,odbrane titulu i vrate Kup.NAPRED ZVEZDAA LEEE!!!!
Skaut1
Dovodimo sve rupa do rupe.Fibel je spor za fudbal koji igra Zvezda.Kao i ova dvojica Milosevic,Kanga brzi ali panjevi.Nama treba znalac,krilo,spic,i zamene zadnji vezni,levi bek itd.Kao i prosle transferi samo jedan pogodjen Plavsic,ostali ne Gavric,Planic,Mičel;onjilo itd potroseno skoro 3.000.000 e.
Dragan
E prijatelju sad si ga malo preterao... Pa Donald Mičel je klasa od igrača i jedan od najkonstantnijih što se kvaliteta igre tiče... A i Gavrič ostavlja srce na terenu, samo da mu se dalo više šanse da se pokaže... Dečko grize i bori se, nema za njega izgubljene lopte... Kao i uvek lakše je stavljati komentare i svi smo mi selektor do selektora, ali izaći na teren nešto je drugo... Pozzz i nemoj se uvrediti, nista lično!
Hocemo Mrdju
TREBA NAM DRAGAN MRDJA ZA LS!!!
bond
Po snimcim sa yt-a izgleda veoma obećavajuće, samo što iz iskustva znamo da ti klipovi mogu biti neadekvatni za procenu jednog igrača, a mnogo je bitan faktor adaptacije na sredinu u koju igrač prvi put stiže. Dobra stvar što ima jednog zemljaka i Donalda kao bivše saigrače iz Mordovije, stoga verujem da će se brže uklopiti nego što je to bio slučaj sa Edsonom. Smatram da nam je kvalitetan desni bek bitan u koncepciji naše igre, najbolje bi bilo da Petkovića sa prvom ponudom ispratimo što pre, nebitna je cifra.
Marko Zvezdas
Ja sa nadam da mozemo makar do grupne faze Lige Evrope sto bi bio uspeh a Liga Sampiona bi bila kao lag na torti

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.