Почетна / Фудбал / Звезда

Луковић: Напредовао сам у ПСВ-у, показаћу то у Звезди

Доскорашњи фудбалер ПСВ из Ајндховена потписао је трогодишњи уговор са Звездом и тако се вратио у клуб за који је играо у млађим катагоријама
ФОТО: Д. Жарковић

Нови фудбалер Црвене звезде Андрија Луковић рекао је да је напредовао у Холандији, иако није дебитовао за први тим ПСВ-а, и да ће то показати у новом клубу.

- Захвалио бих се клубу на поверењу и могућности да будем део Црвене звезде. Спреман сам да се борим за место у тиму. Отишао сам из Звезде са 12 година, али ми се повратком остварио сан - рекао је Луковић на промоцији на стадиону Рајко Митић.

Луковић је додао да му се у Холандији нису поклопиле коцкицке како би дебитовао за најбољи тим ПСВ-а.

- Да би играо у иностранству мораш да будеш 20 одсто бољи од домаћих играча. И поред тога што нисам дебитовао за први тим, мислим да сам много напредовао.

Луковић, који је голом против Француске донео омладинској репрезнетацији Србије титулу првака Европе 2013. године, поручио је да се најбољи сналази на месту „десетке”.

- Играо сам и крило и задњег везног. Могу да одговорим на више позиција - закључио је некадашњи првотимац Рада.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Knego
Koliko vas je, al će da se greje klupa iili čak tribine...
KRCUN
Ko ste bre vi? Moldavija, a?
Peconi
Pa da je igrao za Real,Mančester,Juventus ili Bajern razumeo bi ali za PSV ni jednu utakmicu samo govori koliko je kvalitetno pojačanje
realnoooo
Vec si jednom kao klinac otisao iz Zvezde zato sto nisi igrao ... Bojim se da ces opet .
FkpCascais
Ako postoje lige koje baš nikakvu razliku ne prave između stranih i domaćiih to su upravo lige poput holandske, belgijske, portugalske. U "tvojoj" Lukoviću Eredivisie ima 500 igrača od kojih je skoro 200 stranci (skoro POLA!!!) Klupe klubova Eredivisie su pune stranaca. Nisi igrao zato što u PSV-u nisi im bio najbolja opcija na tvom mestu, kod njih igra uvek najbolji, ma odakle bio. Ne izmišljaj sada nacinallne razloge da opravdaš što nisi igrao, nije lepo da pričaš priče narodu, stvarno, nismo ovde pali sa kruške da ne znamo šta je PSV i holandska liga.
FkpCascais
Veliki pozdrav Nado i veliki pozdrav Igore, jeste tačno to, priznajem da ne znam dobro dečka, samo mi je ovde poenta bila da ne priča priče samom sebi i nama narodu gde se viktimizuje što kao nije igrao jer su bože moj u holandkoj ligi i klubovima rasisti i nee daju šansu strancima. "Jao nisu mi dali da igram jer sam srbin, inače bi sigurno bio stub odbrane PSV-a!" jeste da... Nije lepo stvarno, jer ako igde stranci imaju baš jednake šanse sa domaćima to su upravo Holandija i Belgiija. Koliko je samo naših izgradilo solidne karijere tamo, Kežman, Lazović, Gudelj... nikome apsolutno nisu gledali odakle, njih samo briga kvalitet. Oni tamo nemaju uopšte taj koncept "domaćii/stranac" jer su im i pola domaćih stranci došli iz Surinama, Guadelupea, itd. Davids, Seedorf, Reizinger... to za 20% je izmislio i ostao živ, sve da bi nam pričao priču kako jadan nije igrao jer je srbin, ma nemoj!
igor d
FkpCascais ja i ti cesto imamo suprotna misljenja ali ovaj put si u pravu... Za Holandiju nije imao kvalitet a ovde je dosao u klub koji posle godina losih rezultata pokusava da napravi neki pomak u evropi i nastavi sa trofejima na domacoj sceni... sto u njegovom slucaju i za njegovu karijeru to trenutno znaci greska. Bolje da je izabrao manji klub, gde bi godinu dana bio jedan od vodecih igraca a posle bi mozda mogao da proba i u nekom jacem klubu. Ovako ce u najboljem slucaju biti medju 18 igraca ali sto kazu nisam mu dusmanin nadam se da gresim.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.