Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда тројком против Металца направила лепу увертиру за Лудогорец (ВИДЕО)

Промешао је карте Миодраг Божовић, па је против Металца извео комбиновани састав, баш као и на суперлигашкој премијери против Напретка
ФОТО: М. Рашић
Црвена звезда – Металац 3:1 (2:0)
Стрелци: 1:0 – Руиз у 14, 2:0 – Виеира у 38, 3:0 – Полетановић у 68, 3:1 – Младеновић у 78. минуту.
Стадион: „Рајко Митић”. Гледалаца: 7.120. Судија: Немања Гајдобрански (Нови Сад). Помоћници: Ненад Курчубић (Крагујевац) и Срђан Минић (Рача). Жути картони: Рендулић, Петковић (Црвена звезда), Ровчанин (Металац).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кахриман, Петковић, Рендулић, Ал. Луковић, Ристић, Полетановић, Плавшић, Бабунски (од 83. Ан. Луковић), Канга (од 71. Ле Талек), Руиз, Виеира (од 64. Сикимић).
МЕТАЛАЦ: Белић, Никодијевић, Оташевић, Бондаренко, Симовић, Панић, Каиседо, Мијић, Стојановић (од 63. Младеновић), Ровчанин, Митровић (од 58. Гочанин).

 

За разлику од премијерног сусрета, црвено-бели су деловали далеко боље, па су направили лепу увертиру пред меч сезоне против Лудогореца.

Ипак, чинило се да навијаче Звезде чекају муке и у мечу против тима из Горњег Милановца. Већ у трећем минуту прва прилика за госте, после паничне реакције Звездине одбране Валберто је шутирао, али је лопта отишла преко Кахримановог гола.

Два минута касније узвратила је Звезда, била је то добра шанса. Канга је снажно шутирао са десет метара, али је голман Металца Белић успешно интервенисао.

Минут касније још једна прилика за црвено-беле, асистенција Плавшића ка Канги који поново шутира, али Белић још једном брани!

Потом је Металац имао сјајну прилику, најпре је Кахриман одбранио зицер Каиседу, лопта се одбила до Стојановића, који је такође имао стопостотну прилику, голман звезде је већ био савладан, али је Рендулић био сјајно постављен и спречио је госте да поведу, кад су већ сви видели лопту у мрежи.

Звезда је повела у 14. минуту. Канга је одлично проиграо Бабунског, Македонац није много оклевао, шутирао је, лопта се одбила од једног играча Металца до Руиза, који се изненада нашао у стопостотној шанси и закуцао је лопту у мрежу – 1:0.

Расположени Канга је у 16. минуту сјајно проиграо Виеиру, овај се нашао у врло доброј шанси, мало му је побегла лопта при пријему, што је Белић искористио да укроти његов ударац.

У 21. минуту Канга је упутио повратни пас до Полетановића, овај је натрчао на лопту на неких 20 метара, али је после његовог шута она отишла за мало покрај гола Милановчана. Био би то еврогол.

У 26. минуту расположени Бабунски се дриблингом лако ослободио чувара, одлично проиграо Кангу, али је Габонац петљао, па је дао шансу одбрани Металца да интервенише. Нешто слично као у дуелу против Лудогореца, кад је звезда могла да поведе са 3:1...

На нову шансу чекало се до 32. минута, кад је Ристић ушао у шеснаестерац искоса са леве стране и шутирао, али је Белић одбранио.

Само два минута касније покушао је Виеира из прве, да са 30 метара, савлада голмана Металца, али му није пошло за ногом оно што је против Партизана у прошлосезонском вечитом дербију, лопта је ипак отишла далеко од гола гостију.

Оно што није успео тада Виеира јесте, уз доста среће, у 38. минуту. Покушао је Португалац да асистира саиграчу, лопта је притом погодила одбрамбеног фудбалера Металца, који као да је одиграо дупли пас са Виеиром, а Звездином центарфору није било тешко да после дуже времена погоди противничку мрежу – 2:0.

До прве одличне шансе у другом полувремену чекало се све до 60. минута. Плавшић је изашао очи у очи са голманом Белићем, али је изгубио корак у том дуелу. Одмах на другој страни је покушао Ровчанин, који је ушао у шеснаестерац Црвене звезде, али је његов ударац изблокиран.

У 64. минуту Божовић је извршио прву измену, уместо Виеире у игру је послао Сикимића. Претходно је Ванић променио двојицу, на терен је послао Гочанина и Младеновића, а у свлачионицу Митровића и Стојановића.

Звезда је све дилеме решила у 68. минуту. Марко Полетановић је одузео лопту Гочанину, који је врло лоше реаговао, уследио је потом прецизан ударац за – 3:0.

Божовић је недуго потом из игре извео Гелора Кангу, а на терен послао Дамијена Ле Талека, истовремено Ванић је потрошио последњу измену, уместо Каиседа увео је Чумића.

Покушао је Петковић соло продором у 74. минуту, прошао је тројицу играча металца, потом застао, вратио лопту до Ле Талека, али је Француз шутирао са 16 метара право у Белића.

Само минут касније одлична прилика, после продора Ристића по левој страни, проиграо је Руиза на супротној страни, али је Костариканац промашио празан гол!

Звездина одбрана је, без дилеме, најслабији део тима. Киксирао је Александар Луковић у 79. минуту, резервиста Младеновић је то знао да искористи, истрчао је контру, ушао у шеснаестерац и лепим ударцем савладао Кахримана – 3:1.

У 83. минуту последња измена на овом мечу. Божовић је из игре извео Бабунског, који је награђен аплаузима, уместо њега на терен је послао Андрију Луковића. Минут касније ударац је опробао Ле Талек, овога пута шутирао је преко гола Металца са 16 метара.

 

Семафор другог кола Супер лиге:
Црвена звезда – Металац 3:1 (Руиз 14, Виеира 38, Полетановић 68 – Младеновић 79)
Субота:
17,00: Рад – Вождовац
19,00: Јавор Матис – Нови Пазар
20,00: Борац Младост
20,00: Спартак ЖК – Раднички (Ниш)
Недеља:
19,00: Напредак – Партизан
20,00: Чукарички – Радник
20,00: Војводина – ОФК Бачка
Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

sk
Babunski gazii
Navijac
Lukovic ne moze odigrati utakmicu a da ne napravi gresku koja nas kosta gola ...Babunski i Poletanovic odlicni
FK Crvena Zvezda - FK Metalac ( 3 - 1 ) ALL GOALS
FK Crvena Zvezda - FK Metalac ( 3 - 1 ) ALL GOALS 2016/2017 HD https://youtu.be/rwosktWhlUM
realno
Ruiz nista osim gola nije pokazao...
srle
nemas ti pojma, o fudbalu,momak je super odigrao,mada se vidi da jos ima teske noge
Pedja
Ne znam koju si ti utakmicu gledao, Ruiz je bio najbolji veceras, trcao po celom terenu, vracao se sekao napade, pa opet u napad.
Прикажи још одговора
Zvezdas
Samo da nam odbrana izdrzi u utorak, necu vise da ih kritikujem obecavam.
FkpCascais
Kad se još bolje uigraju davaćete po 6-7 golova po utakmici, imate srašne fudbalere i timu i domaće i strane, jedino odbrana može da bude bolja.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.