Почетна / Фудбал / Звезда

Катаи гаси „пожар” у Звезди

Црвена звезда принуђена да продаје играче, Аталанта актуелизовала интересовање за „десетку” шампиона
ФОТО: И. Милутиновић

Слатки „план А” није успео, време је за реализацију горке „варијанте Б”. Црвена звезда је пропустила да обезбеди стабилно финансирање сезоне пласманом у групну фазу једног од два европска такмичења, зато је принуђена да продаје најбоље и проба да растерети буџет споразумним растанком са неким од најплаћенијих фудбалера.

Све би било лакше да купци стоје у реду. Финиш је прелазног рока, па ће многи покушати да искористе морање пословних партнера и издејствују нижу цену. Зато је велико питање у овом тренутку уз какве услове одлази најбољи играч српског шампиона. Црвеној звезди, према тренутној пројекцији, рупе неће закрпити продаја само Александра Катаија.

Уго Виеира и Мичел Доналд су странци староседеоци од којих се може до зараде. За Португалца интересовање је показала Легија, док Холанђанина прате из Француске. Ако би се догодило да и њих двојица и Катаи оду, остала би огромна празнина у игри. Сада је то периферно, јер је основно питање како да се дође до новца за преживљавање.

Пропала је могућност да Катаи оде у Селту, интересовање показује Бриж, а поново је озбиљна у намери Аталанта. Италијански прволигаш из Бергама нудио је два милиона евра крајем прошле године, али су из Црвене звезде тражили дупло више. Сада преко својих поузданих људи из Србије покушавају да поново дођу до потписа вештог дриблера. Времена за ценкање нема много.

Катаијев опроштај од публике у Љутице Богдана био је голом против Сасуола, уколико данас не дође до убрзаног решавања трансфера у Италију последњи меч у црвено-белом дресу одиграће сутра у Новом Пазару.

Одлазак најбољег играча реалност је и потреба да се угаси пожар, занимљивије у овом тренутку је ко ће још од стандардних првотимаца да раздужи дрес. Виеирин трансфер захтевао би и ново улагање, мада по бројном стању Црвена звезда има довољно шпицева да изгура јесен (Орландић, Сикимић, Илић), али је велико питање да ли могу да имају учинак као Португалац.

У августовским данима причало се да постоји комбинација за одлазак Срнића у Француску, међутим, нису велике шансе за то. Ако би за крилног нападача стигла задовољавајућа понуда, сигурно би добио дозволу за одлазак.

У ангажовање странаца овог лета је уложено више него иначе и најважнија ставка у буџету је измиривање обавеза према њима, постоје и заостали дугови, зато је продаја најмање три играча у наредних неколико дана једини реалан излаз из проблема.

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MX
Zadrzati Kataija po svaku cenu,on je najbolji i pritom vanserijski talentovan igrac. Nema nikakvog zdravog razuma u politici uprave,da prodaje najbolje,a onda svake nove sezone formira tim iznova.Ekipa se stvara godinama,pogotovo za znacajniji evropsku uspeh,a bivsem sampionu Evrope i planete je sada plasman u grupnu fazu LE krajnji domet.Zalosno i ponizavajuce. Pa jedan Maribor je igrao u nokaut fazi Lige Evrope pre dve sezone,pa ga je Sevilja kao sampion takmicenja jedva eliminisala.Sledece godine,Maribor je igrao u Ligi Sampiona i uzeo bod Celsiju kod kuce,Salkeu u Nemackoj i Sportingu u Mariboru.
Delija
Kao delija i kao posmatrac koji je pratio Zvezdu od malena, tvrdim da je Katai nesto najbolje sto se desilo Zvezdi jos od Boska Jankovica, Zigica i ekipe. Po idealnom scenariju, ostavio bih Kataia, ali surova realnost uvek mrsi konce snovima. Koliko god ne bih voleo da ode, koliko god svi znamo da bi ponovo bio jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrac lige, toliko bih voleo da ode, i to iz prostog razloga sto ne bih voleo da, usudicu se da kazem, trune u Zvezdi jer ipak polako ulazi u godine kada mora obezbediti finansijsku egzistenciju, sto bi mu i Zvezda mogla pruziti, ali tek po plasmanu u LŠ, za cime se smanjuju sanse. Naravno, treba i placati ovolike plate ostalima. Jedina zamerka Bozovicu i Upravi je sto je forsirala Moucea i Ruiza i Fibela kada je bilo evidentno da ne donose nista od najavljenog osim minusa na bankovnom racunu. S druge strane, podrska za njih, jer nije resenje samo ih oterati i menjati sve iznova. Nadam se da su se dozvali pameti, ali ko smo svi mi da sudimo
expert
Istine radi, Katai se ne prodaje zbog požara! Ako ove godine ne ode sledeće po ugovoru ide za džaba. Drugo, on se odrekao 300.000 evra kod Olimpijakosa da bi igrao za Zvezdu, pod uslovom da ga Zvezda posle 2 godine pusti da zaradi ako bude imao dobru ponudu! I Zvezda će ga pustiti iduće godine besplatno ili ove za 2-3 miliona evra. Oni koji ne razumeju ovo, bolje da ne diskutuju u prazno.
ne mogu da verujem sta citam
samooo 2 mil za ubedljivo najboljeg igraca koga smo imali jos od zigiceve generacija... kako vas bre nije Sramota ljudi iz uprave, unisticete nam tim nacisto!
NE
ako prodate kataija za ovaj smesan novac moja noga krociti nece vise na marakanu NIKAD!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.