Почетна / Фудбал / Звезда

Џон Руиз: Приближавам се свом највишем нивоу

Запаженом партијом у дербију против Војводине и трећим голом у црвено-белом дресу, Џон Руиз је обележио повратак шампиона на чело табеле
ФОТО: Н. Неговановић

Омалени Костариканац Џон Руиз био је уз Гелора Кангу главни покретач Црвене звезде у недељном дуелу, па не чуди оптимизам којим зрачи после повратка на лидерску позицију.

Одлично се осећам, екипа је сјајна. А, клуб највећи на овим просторима. Нисам очекивао ништа мање од овога – не скривајући осмех истакао је Руиз.

Рана елиминација у европским такмичењима подигла је критеријум и створила додатни притисак иностраним појачањима. У таквој ситуацији гол који је постигао бивши играч Дњепра има још већу тежину.

Добра партија и гол против Војводине веома ми значе. Корак по корак се приближавам свом највишем нивоу, што ме радује. Срећан сам што напредујем и у прилици да атрактивним потезима и играма помогнем клубу.

Из дуела у којима је београдска публика имала прилике да га упозна, створен је утисак да је Руиз неспреман дочекао почетак првенства са чиме се и сложио. Борба на три фронта и по два меча недељно додатно су утицала на темпо подизања форме двадесетдвогодишњег интернационалца.

После сезоне коју сам провео у Украјини, имао сам дугу паузу, а две недеље колико сам имао да се припремим нису биле довољне. Очигледно је да сам физички све спремнији и да се то позитивно одражава на моју игру. Да нисмо имали овако густ распоред, нема сумње да бих и раније достигао жељени ниво форме – рекао је нападач Црвене звезде.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Čkalja
Pa zaukćavam se, drugarice.
gepard
takvih igraca ko ovaj ima kod nas koliko hoces, ti stranci definitivno kad je fudbal u pitanju nicemu ne doprinose osim sto se tako urusava nas fudbal, treba da se promeni politika klubova pod hitno i da se ceo tim sastavlja od domacih igraca, samo tako mozemo opet u evropi nesto da uradimo...
Branko
Jaooooo....sada kad Cascais procita tvoj komentar.....
v1ad
Navedi jedan klub koji je u poslednjih 20 godina uradio nesto u Evropi bez stranih igraca. Pa cak i Spanski, Italijanski, Engleski i Nemacki klubovi, imaju bar 4-5 stranaca u timu svaki. Fudbal igraju graju igraci a ne pasosi.
Прикажи још одговора
e, jak ti maximum
Pa onda i nisi bas nesto. Nisam siguran da si bolji od Srnica...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.