Почетна / Фудбал / Звезда

ЗВЕЗДА У СУБОТИЦИ: Торбица: Црвено-бели не праштају! Плавишић: Суботичани нападните! (15,00 – САСТАВИ)

– Терен ће сигурно бити нешто тежи за игру, много је кише пало. Али, то нас неће омести да остваримо амбицију у борби за бодове – истиче капитен Спартака
ФОТО: Н. Неговановић

 

Ако неко у Спартак Ждрепчевој крви зна како се побеђује Црвена звезда, то је – Владимир Торбица!

Капитен и годинама један од најбољих играча Суботичана саиграче је од повратка у Супер лигу до тријумфа двапут предводио, 2012. и следеће године. 

И данас има много тога да пренесе млађим саиграчима, покаже личним примером на тренингу и у борби за бодове.

Ако желимо добар резултат против Звезде, ако желимо да поновимо резултате као пре три, четири сезоне морали бисмо у игри да превазиђемо себе. Иако је свака утакмица важна и с истим приступом, у оваквим дуелима је мотив увек већи – кратко открива капитен Спартака и успут позива саиграче да се и издигну изнад граница сопствених могућности.

Звезди сигурно ваља препустити улогу фаворита, а Спартак се узда у добру игру ове јесени.

Играмо добро, постижемо много голова. Али, и много осцилирамо. Одиграмо неколико добрих утакмица, па некако паднемо у форми. Надам се да је сад време за једно наше добро издање, поготово јер ћемо играти пред домаћом публиком. Важно је да не буде грешака у игри, да будемо концентрисани. Ривал као што је Звезда грешке не прашта!

Знајући фудбалске способности капитена Суботичана, његову борбеност, жељу за победом и огромну енергију гости у црвено-белим мајицама сигурно неће игнорисати поменуто у вези с креатором игре Голубова.

Киша је у Суботици почела да пада у четвртак увече, није престала ни у петак. Најављена је и за данас пре подне, мада метеоролози уверавају да поподне следи разведравање.

– Терен ће сигурно бити нешто тежи за игру, много је кише пало. Али, то нас неће омести да остваримо амбицију у борби за бодове – истиче Торбица.

Срђан Плавшић се нада дуелу са Суботичанима, по укусу фудбалских сладокусаца.

- Постижемо три гола по утакмици, очекујем да наставимо серију и у Суботици. Спартак игра фудбал сличан нашем, доласком Чернишова унапредили су игру на гол више и очекујем да против нас не буду искључиво фокусирани на дефанзиву. Волео да утакмица буде лепа и отворена, публика да има шта да види и ужива.

Пабло Моуче, по свему судећи, није оправдао очекивања, за очекивати је да омалени везиста од првог минута буде на левом боку.

- Спреман дочекујем сваку утакмицу, минут или деведесет, увек гледам да својом игром донесем нешто позитивно. Сматрам да сам сваку шансу до сад користио, трудим се да сваки пут дам максимум и унесем живости у игру. А, такав сам и ван терена.

Плавшић открива у каквом је односу с конкурентом за место у тиму.

- Влада здрава конкуренција и то ми прија. Боље улазимо у тренинг и утакмицу. Бодримо једни друге, без зависти. Сви смо на истом задатку, зар не?

Семафор 13. кола Супер лиге Србије:

Петак:

Војводина - Вождовац 3:1 (Малбашић  47, Палочевић  55, Трујић  64 - Стојановић 53)

Субота:

ОФК Бачка – Радник 15,00

Спартак ЖК - Црвена звезда 15,00

Нови Пазар – Напредак 17,00

Чукарички – Металац 17,00

Рад – Борац 17,00

Јавор Матис – Младост 17,00

Партизан - Раднички   19,00

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nikad robom
Kad sam bio dete i mladić,početkom šezdesetih,Partizan je bio dominantan u fudbalu i nad Zvezdom,ali i nad svim u Jugoslaviji,pa moglo bi se reći i u Evropi je bio jedan od vodećih 2 do 3 kluba.Tad sam postao Zvezdaš jer nisam voleo nadmenost i bahatost ,Vasovića, Galića i nekih još Partizanovaca. Ipak već desenijama se dešava da je Zvezda preuzela od Partizana tu nadmenost i bahatost. Hvala više i Zvezdi,ne ‚želim nikom da robujem,pogotovu ne imaginarnom navijanju,a iza Zvezde stoje ljudi poput ovog grofa,pa Terzić i više da ne nabrajam.
Bato
Bravo za komentar nasao ovde da prosipa pamet :)
VecaBGD
Pa sto onda komentarises i citas vesti ako ne zelis da pratis domaci fudbal. Onda cuti i gledaj bocanje...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.