Почетна / Фудбал / Звезда

Весић: Заштитили смо стадионе Звезде и Партизана, али и клубове од тајкуна! (ВИДЕО)

Градски менаџер Горан Весић је рекао да су усвајањем Генералног урбанистицког плана града Београда заштитићени комплекси стадиона Црвене звезде и Партизана како би на њима била предвиђена само спортска намена
ФОТО: Принтскрин/Јутјуб

Весић је у интервју Спортнетворку објаснио да су на комплексима та два стадиона увели „јавну спортску намену” и тако заштитили ову земљу од оних који су имали идеју да ту граде свашта што нема везе са спортом.

То није било лако јер су неки тајкуни који су се последњих деценија на разне начине нашли на овом земљишту, посебно Звездином, веома снажно лобирали да се са читавог или дела комплекса искључи спортска и предвиди комерцијална намена, а за то су имали савезнике чак у неким структурама у граду, али смо успели да се одбранимо – објаснио је Весић.

Стадиони Звезде и Партизана и земља која се налази око њих могу да се користе само за намену у функцији спорта, поновио је Весић и додао да је на тај начин омогућено тим клубовима да реше имовинско-правне односе на земљишту на коме се налазе и да потом пронађу инвеститоре са којима би реконструисали постојеће или градили нове стадионе.

Оставили смо и могућност да као град на комплексима ова два стадиона прогласимо 'јавни интерес у спорту' и тако потпуно заштитимо ове комплексе. Изградњом нових стадиона у оквиру којих могу да имају комерцијалне садржаје, али само ако су у функцији спорта, како каже Закон о спорту, ови клубови ће моћи себи да обезбеде додатне приходе – указао је он.

Према његовим речима град је створио основу да Звезда и Партизан реше проблем својих старих стадиона на којима за коју годину неће моћи да играју европске утакмице и на њима је да искористе ту шансу и да ураде нове објекте или бар реконструишу постојеће.

И још важније, заштитили смо ове клубове од отимања тајкуна – подвукао је Весић.

Како је рекао, одговарајући на питања, јавности је најзанимљивији стадион ОФК Београда који је у власништву града.

Он каже да Град нема никакав интерес да има стадион у власништву и да већ месецима уређује имовинско-правне односе на том стадиону како би га понудили на продају.

Оно што је сигурно, на месту стадиона ОФК Београда може да буде само спортски објекат односно фудбалски стадион и ништа друго, јер тако је предвиђено урбанистичким плановима. Дакле, ако неко купи тај стадион моћи ће да га реновира или изгради нови у складу са Законом о спорту који говори о статусу спортских објеката – казао је Весић.

На питање докле се стигло са Националним стадионом, Весић је навео да је Београд већ понудио Фудбалском савезу Србије више локација за изградњу националног стадиона и колико ми је познато њима се највише свидела локација у Земуну.

Град ће потпуно сарађивати са Фудбалским савезом Србије у реализацији овог пројекта.

Морам да истакнем да имамо заиста сјајну сарадњу са Фудбалским савезом и председником Славишом Кокезом. Она се огледа на томе да се тренажни центар Фудбалског савеза Београда налази на Ади Циганлији, а радимо заједнички на томе да се на Новом Београду изгради административна зграда ФСС – указао је Весић.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

dejo
Vesicu napravite sve da se privatizauju Crvena Zvezda i Partizan ako ne mislite da ova dva kluba igraju u na terenima kao samo formalni domacini zato Vesicu ocistite tribine na kojima dolaze sumljive osobe
Samo ima u Srbistanu
Ovakvi likovi prodaju maglu vec decenijama. Zastitili dušebrižnici dve rupe bez dna od privatnih investitora i dali u ruke huliganima, dilerima i njihovoj političkoj eliti... Ovakvi su vise zla naneli Srbiji od oba svetska rata!
Miki
Koji nacionalni stadion. Lepo je rečeno da će se postojeći stadioni obnoviti i renovirati umesto bacanja para na stadion koji će par puta biti u funkciji a ostalo vreme propadati.
ercov
Jeste, a onda opet Terzić u Partizanu. Dosta više da trpimo Partizana.
really?
A od kada to FK Beskucnik pa ima stadion?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.