Почетна / Фудбал / Звезда

Звездин новајлија Немања Милић: Био сам на корак од Ливерпула

Била би то само обична прича о једном од многих који су обећавали, као млади дошли на праг великог европског клуба, нису направили кључни корак и до краја каријере играли у срединама без шампионских амбиција.
ФОТО: ФК Црвена звезда

Немања Милић је на добром путу да се ишчупа из чељусти просечности, играма у Суботици дошао је до дреса Црвене звезде и има идеалну стартну позицију на зимским припремама.

Нови велики почетак некадашње велике наде ОФК Београда и српског фудбала.

У времену кад је био члан млађих репрезентативних селекција, новинске ступце пунили су наслови о Милићевом преласку у Ливерпул. Виза за Острво је била извађена, али…

- Стварно је било јако близу, осећај фантастичан да си пред преласком у велики клуб као што је Ливерпул. Да не улазим сада у детаље давног догађаја, суштина је да се није реализовало. Било ми је речено да се спакујем, чекао сам последњи сигнал. Није стигао. Шта да се ради, такав је живот – уз осмех, са обале Средозменог мора у Пафосу, враћа сећања.

Данас, кад погледа у ретровизор обучен у црвено-белу Звездину опрему, може да каже да је селидба у Суботицу био добар потез.

- Никада не можемо да знамо „шта би било кад би било”. Кад све сумирам, не могу да будем незадовољан. У нашем сам највећем клубу, то је велика част. Колико само фудбалера сања да је на мом месту...

Иза Милића је најбоља суперлигашка јесен, на 19 утакмица постигао је шест голова.

- Није лоше ни за централног нападача, а како не би за крилног. Можда је могло и боље. Цела екипа је добро играла, требало је да освојимо још неки бод.

Ливерпул није био суђен пре неколико година, али би добрим играма у Црвеној звезди могао да се избори за трансфер у неку од најјачих европских лига.

- Кад сам чуо да ме Црвена звезда хоће, уопште нисам размишљао да ће да ми буде одскочна даска. Име ме привукло, зна се шта значи и свако воли ту да игра из Србије. Чињеница је да се отварају могућности одавде, желео бих првенствено да оставим траг и имам леп учинак. Да ме се људи сећају да сам играо у Црвеној звезди!

Препорука за долазак у Црвену звезду био је и гол управо против ње у прошлој сезони, али још више константно добре партије од лета до зиме.

Међу шест погодака сместио се и мат за тријумф Спартака над Партизаном.

- Дао сам један гол против Црвене звезде и погодио три стативе. Добро сам играо у Спартаку, мимо тих утакмица са црвено-белима. Можда је и та утакмица кад сам био стрелац пресудила, не знам. Гледали су ме сигурно на више мечева.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

JA
I ja isto tako...ma kakav metar...bio vec usao..i onda naidje redar i izbaci me napolje.
Lapadula
Idi begaj
Posmatrac
Steta za decka. Secam se te price kao kroz maglu. Prisalo se 2009. da ce u Liverpul, 2011. da ce u Aston Vilu, pa na kraju 2013. zavrsi u Spartaku. Voleo bih da posle Zvezde ostvari neki transfer bar u istocnu ili severnu Evropu. Ne moze se osporiti njegov kvalitet koji nazalost svih ovih godina nije mogao da dodje do izrazaja. Mislim da ce Zvezda u njemu imati veliko pojacanje.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.