Почетна / Фудбал / Звезда

Раосављевић: Зашто бисмо кикснули кад смо најбољи

Блажо Раосављевић, спортски директор Црвене звезде, уверен у шампионски квалитет екипе
ФОТО: В. Марковић

Да ли је изјава Партизановог председника Милорада Вучелића „да не очекује кикс Црвене звезде у шампионској трци” само психолошки дриблинг? Или се у управи црно–белих мире са другим местом чак десет кола пре краја? На црвено–белој страни Топчидреског брда, не желе да се баве тумачењем недавног коментара из комшилука.

– Прочитао сам шта је рекао председник Партизана. Можда тако изјављује због наших игара, верујем да је у том контексту. Не очекује да кикснемо, а не очекујемо ни ми! Зашто бисмо кад имамо најбољи тим – истакао је Блажо Раосављевић, спортски директор Црвене звезде. 

На добром је путу Црвена звезда да одбрани титулу, али ће без обзира на позицију на табели бити под великим притиском у наредном вечитом дербију. У претходна два покушаја није остварен тријумф против највећег ривала, а трофеји без њих су као јело без соли.

– Било каква да је бодовна разлика, дерби је посебна утакмица и важно је да се победи. Због навијача, али и свих у клубу. Има још више од две недеље до тада, полако...

Како резултатска константна на домаћој сцени не би била депласирана изостанком учешћа на европској сцени, управа Црвене звезде је морала да подигне кредит и реши горуће дугове пред контролу УЕФА 31. марта. Зимус су изостали трансфери (продат једино Уго Виеира за свега 500.000 евра), изостао је трансфер Михаила Ристића у Еспањол и није било очекиваног прилива.

– У једну руку је добро што смо задржали тим, јер иде период утакмица где нам је потребан велики фонд играча. Добро је да нисмо никог продали. Финансијски је минус, зато је био неопходан кредит. Надам се да ћемо следећег лета да направимо трансфере.

Део новца од кредита утрошен је и за регулисање обавеза према актуелним првотимцима, сада задовољнији могу да наставе трку за титулу.

– Један део је исплаћен, мислим да су задовољни. Биће још уплата. Важно је да буду мирни, тренирају и побеђују.

Суперлигаши који имају амбиције и у куп такмичењу улазе у жесток ритам, очекују их четири утакмице до 13. априла. Црвена звезда ће играти са Спартаком, лучанском Младошћу, Радом и Борцем.

– Руиз не може да игра још десетак дана, повређен је и Анђелковић. Причали су критички зашто доводимо играче, сада се и на практичном примеру показује да је неопходно да кадар буде широк.

Спартак Ждрепчева крв и Партизан једини су клубови у лиги који ове сезоне нису пали пред Црвеном звездом, јесенас је било 1:1 у Суботици.

– Долазе дани кад би требало да исправимо грешке и дођемо до победе над свима у лиги. Сећам се тешке утакмице у Суботици, на лошем терену.

Резултат из Суботице представљао је и деманти за чаршијске приче да продаја играча Спартака Црвеној звезди значи и попуст на терену.

– Говорили су „информисани“ да ће да нас пусти Спартак јер су нам продали Плавшића, Милошевића и Илића. И шта је било – 1:1!? Приче рекла–казала увек ће да постоје. На терену је другачије, сви дају максимум да победе Црвену звезду. Знамо колико нам је труда било потребно за сваки бод – закључио је Блажо Раосављевић.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Od koga ste to bolji od mogucih sest bodova jedan vam je ukraden za vas i on ce vam biti jedini.Protiv vas igraju svi sklanjalice a protiv nas svi ginu.Imali ste petnaest penala a mi svega dva.Vasi protivnici dobili su deset crvenih kartonsa a nasi samo jedan.Vi redovno imate za sebe sudije a mi igramo i protiv njih.Toliko o tome ko je najbolji.
Idi begaj
Niste vi najbolji negoste odigrali ui samo dvije utakmice koje niste namestili i pored toga niste bili u stanju ni da pobedite u onim namm utakmicama koje su završene remijem. Jednu od dve koje niste namestili ste izgubili a na gol Partizana, a drugu ste pokušali da sredite sa sudijama ste gol iz auta, odnosno kancelarije FSS.
Perica
Kakav lik... Zvezda nije u svojoj istoriji imala renomiranijeg direktora !
Srbija
Nisam znao da je Raosavljevic presao u funkcionere stonog tenisa jer je zvezda tamo zaista njabolja,mislim u ping-pongu!!!
Bane
Fudbal je takva igra da ne pobeđuje uvek najbolji. To bi dotični trebao znati. Kojim kriterujm se vodiš da imaš najbolji tim. To što si prvi na tabeli u Srbiji da li je kakvo merilo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.