Почетна / Фудбал / Звезда

Тадић: Никада нисам волео навијачко име Делије, јер су му кумовали Удба и криминалци, себе и даље зовем Циганином

Члан чувене уметничке породице Љубивоје Тадић у књизи „Лична документа“ говорио и о љубави према црвено-белима
ФОТО: Документација Политике

Наставља даље Љубивоје у „Личним документима“ како је обожавао Дулета Савића и његов арт гол против Арсенала на Хајберију, како памти Пижонов погодак против Партизана када је предриблао целу одбрану и ушао у гол, како је гледао Белодедића, Југовића, Деју и ту сјајну генерацију, како је испратио прве утакмице великих играча Дејана Станковића и Немање Видића...

- Проредио сам одласке на стадион, посебно када је Растко отишао. Ми смо били последњи „Цигани“ и најдража парола коју смо имали била је: „Ми смо Цигани, најјачи смо најјачи.“ Нама су свуда викали Цигани. Није било погрдно, јер је било тачно. Никада нисам волео навијачко име Делије, јер су му кумовали Удба и криминалци. Себе и даље зовем Циганином. Додуше једним од тужнијих, самих Цигана на свету, зато што су Цигани отишли, а Звезда је таква каква је и биће само гора. Заувек.

Некоме ће се закључак свидети, некоме не. Али то је Љубивоје Тадић. Увек без длаке на језику.

Комплетан текст можете да прочитате у штампаном броју Магазина Спортског журнала за 15. април. Уколико желите да се претплатите на електронско издање Журнала кликните ОВДЕ.

Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pol Voker
Iza svakog coska vreba Dragan Kojic Keba...
ciganin sa severa
Tacno tako,ali Zvezda ce uvek postojati dok je nas cigana a mi smo veciti,tj.nase generacije...a i Zvezda moze biti sve bolja i bolja,samo kad se zna ko daje pare,a ko zaradjuje,naravno to mora biti covek koji voli Zvezdu a fala Bogu ima ih dosta!
teodor
Iskonfuzirali ste me, vi iz Zurnala! Da li se radi o slavnom glumcu Ljubi Tadicu? Ako jeste, da li je i zar je jos, na mnogaja leta, ziv? Inace, sve je ziva istina.A Ljuba je veliki i postovani umetnik i cigos, navijac svog kluba! Ima respekt nas grobara, naravno, veliki respekt.Jednom prilikom sam sa njim sedeo u restoranu u Herceg Novom. Koja ljudina i sa kojom strascu je pricao o Zvezdi!!! To mi je ostalo u trajnom secanju. Inace navijacka imena su prirodno i namerno birana kao ruzna, "neprihvatljiva". Sto ruznije to opasnije, jace, zadrtije i zagrizenije! Eto, Grobari,Cigani, Manijaci....itd, bas lepo zvuci,zar ne!?
Istina živa!!!
I to Delije je uzeto od PARTIZANOVIH navijača. Ko neveruje, naći će na netu slike, da su grobari imali takve transparente davno pre nego li je dodeljen neorganizovanima sa severa.
Mnogo
...je depresivan na svu pamet, talenat i bekgraund prema kome imam veliko poštovanje. Pa šta da kaže neki navijač Milvola ili Katanije? Zbog čega li oni idu na stadion? Kad neko ovako smara ja kapiram da ne voli fudbal nego samo voli da pobedjuje. Takvi su za Tetris, ne za sport...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.