Почетна / Фудбал / Звезда

Пешића хтео Партизан, сада се у трку укључила и Црвена звезда!

Александар Пешић се пре око десет дана доводио у везу са Партизаном, али о бившем младом репрезентативцу Србије размишљају и у Црвеној звезди
ФОТО: Н. Неговановић

И не само да разматрају опцију да ли би Александар Пешић био добро појачање у нападу, него и траже начин како да га ангажују. Разговори постоје и све би могло да буде завршено склапањем сарадње.

Пешић се налази на раскрсници у каријери после скромне минутаже у Аталанти. Италијани су платили Тулузу позајмицу од милион евра, међутим, није се наиграо. Има још две године уговора са француским прволигашем, међутим, мале су шансе да игра наредне сезоне у том клубу.

Првом шпицу младе репрезентације Србије на Првенству Европе у Чешкој 2015. године потребна је средина где ће да игра стандардно и врати самопоуздање.

Налази се у сличној ситуацији као Урош Ђурђевић прошлог лета, садашњи капитен Орлића направио је сјајан потез одлуком да се из иностранства врати у српски фудбал, головима одвео Партизан до титуле и поново је интересантан бројним клубовима.

Зависи од Боаћија

Хоће ли Александар Пешић да обуче дрес Црвене звезде у великој мери зависи и од одлуке Ричмонда Боаћија да ли остаје у најтрофејнијем српском клубу.

У случају да нападач из Гане не договори финансијске услове, извесно је да ће се тражити атрактивнија замена, попут Пешића.

Боаћија је на Златибору дочекао генерални директор Звездан Терзић, завршни разговори око новог уговора чекају долазак из Италије менаџера Ивице Павловића.

Уколико Пешић потпише за Црвену звезду, посебно ће бити интересантно да ће да постане трећи некадашњи фудбалер Шерифа који стиже у најтрофејнији српски клуб.

Бразилац Рикардињо и Вујадин Савић су директно дошли из Молдавије, јуче су одрадили први тренинг под командом Владана Милојевића.

Пешић је члан Шерифа био од 2011. до 2013, забележио је солидан голгетерски учинак и није погрешио што је изабрао да обуче дрес Јагодине. Ефикасну сезону наплатио је трансфером у Тулуз.

Нсаме у магли

Африканац који се у звездашким круговима спомиње као потенцијална замена за Ричмонда Боаћија у Црвеној звезди је Камерунац Жан-Пјер Нсаме. Реч је о стрелцу 23 гола за швајцарског друголигаша Сервет у прошлој сезони.

Долазак Нсамеа у Црвену звезду је у магли, у великој мери јер је клупски приоритет да се настави сарадња са провереним Боаћијем.

Прва сезона у Француској била је најплодоноснија за Пешића, нашао се 34 пута у екипи Тулуза и уписао шест голова.

У такмичарској 2015/16. смањена му је улога, али остајао је цењен на фудбалском тржишту и довела га је Аталанта. У Серији А је уписао свега шест мечева и 82 минута. Сада је на новом почетку.

Црвена звезда има на списку центарфора много имена, али се не очекује да сви који тренирају на Златибору буду и у екипи за такмичење у Супер лиги.

Довођење још једног квалитетног класичног нападача намеће се као императив, Пешић је једна од опција.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

RRR
FK CZ mora da dovede Dejana Melega. To je najvece pojacanje i jednog stopera , ja sam za Vujadinovica.
SlobodanBobaMarley
Sve iz Serifa dovedite! E jak ste klub nasli da vas 'pojacava'. "I shot the sherif, but i did not shoot the deputy". Trebeali ste vi iz ovog Deputija da se pojacavate, vidis da ga ni Bob Marley nije mogao upucati.....sa Serifom je vec bilo lako.
SlobodanBobaMarley
To je vec kopija, hajmo malo ozbiljnosti. Pozdrav :)
muzicari
A Klepton?
JA
Copy - Paste. To je sve sto znaju jer namaju svoj skautin pa koriste nas. Inace im se skauting svodi na "sta je rekao Rambo jel dobar?" i youtube. Smejurija!
narod
Au novinari i vase novinarstvo.......kakav crni Pešic u Zvezdi.......PEŠIĆ SE DOGOVORIO SA PARTIZANOM.....HOCE ČOVEK DA IGRA EVROPU,A NE DA ISPADA U SEZONI KUPANJA,PA POSLE PRAVAC ADA CIGANLIJA......HO HO HO
Pigeon
Pa nama on uopste ne treba, a mislim ni da nije kvalitet za Partizan. Pa, uvek bih pre u vatru Jovanovica nego njega. Nadam se da Partizan nece dovesti ovog igraca.
Nislija
Da li veruješ da ćete vi igrati neko Evropsko takmičenje ? Da je ostao ćelavi možda sa ovim novim trenerom manju su vam šanse.
zorge
Ni Boaci ni Pesic. CZ juri slobodnog afrikanca.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.