Почетна / Фудбал / Звезда

Терзић: Дуг Звезде је 26,7 милиона евра, Марфин банка отписала 5,5, а још једна банка 6,8 милиона евра, Плавшић наменски продат (ВИДЕО)

Генерални директор клуба Звездан Терзић рекао је да је дуг клуба у протекле три године смањен за 13 милиона евра и најавио да ће дуг у наредном периоду бити додатно смањен
ФОТО: И. Милутиновић

У протекле три године смо смањили дуг за 13 милиона и пре ових преговора и потписивања споразума са највећим повериоцима износио је 40 милиона евра. После вишемесечних преговора прошле недеље је потписан споразум са Марфин банком према коме је уговорено да до 15. јула платимо милион евра, а да нам 5,5 милиона евра буде отписано – рекао Терзић на седници Скупштине клуба.

Он је објаснио и да је зато „наменски продат Срђан Плавшић у Спарту из Прага за 1,3 милиона евра” како би Звезда одмах исплатила Марфин банци милион.

Тако је дуг сведен на 33,5 милиона евра – додао је Терзић.

По његовим речима, са још једном банком је потписан споразум о отпису половине укупног дуга.

После годину дана тешких преговора са још једном банком чије име је договорено да не помињемо, потписали смо споразум да нам отпишу половину укупног дуга од 13,6 милиона евра уз обавезу плаћања 6,8 милиона евра у наредних 18 месеци – рекао је генерални директор Звезде.

На тај начин је дуг сведен на 26,7 милиона евра. А постоји могућност да се ревидирање каматних стопа потраживања банке умање за још 1,2 милиона евра. С тим што треба ових 6,8 милиона евра водити као услован отпис док год не исплатимо преосталих 50 одсто – додао је Терзић.

Коментари91
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Samo poslovno ogranicen covek moze da iznosi ovakve podatke,ako su istina a jos gore ako NISU. Verujte m treba glavom bez obzira BEZATI od ovog u najmanju ruku problematicnog "sportskog biznismena" da ne kazem prevaranta.....nazalost (po mene)I dalje simpatisem CZ...a ni na sta ne mogu da uticem.
Drinka
Nema rucka za dzabe. Finta je dug otpisan,drzava ce nadoknaditi dug. Tako ispada da drzava nije pomogla Zvezdi a banka satro oprostila dug.
Duka
Znaci uzmem kredit od 6 mil. Ustekam milion i potrosim pet. I onda za 10 godina kazem aj da vratim milion a vi mi otpisite onih 5 mil. Raj na zemlji
Dare_cz
Praksa je da banke otpisuju dugovanja sporazumom kada potrazivanja traju godinama i ne mogu da naplate to svako zna koji je pravnik.Sporazum je napravljen da mi do odredjenog datuma platimo odredjenu sumu(milion evra) i oni otpisu preostala dugovanja.Svaka cast Terzicu,dobio je veliku podrsku od Zvezdasa zbog ovoga.
Paki
Praksa je da banka kada ne moze da naplati dug ucini sve sto je u njenoj mogucnosti da do naplate dodje. U praksi to znaci oduzimanje imovine od duznika. Za stadion i zemljiste oko njega banka bi mogla da dobije i vise od onoga sto potrazuje. Da je Srbija pravna drzava to bi se odavno desilo.
Bojan
Ti dare ili si lud ili se pravis lud.ne moze banka da otpise dug nikome ko posluje.znaci zvezda ima sponzore ima racun i platezno je sposobna,sam terza je rekao da zvezda godisnje ima 10miliona od sponzora i od prodaje igraca koja je logoka da banka otpise dug?da je u stecaju ili bankrotu pa i nekako ali i tada ovoliko,das milion a oproste ti 5.5 mil.to nema nigde.ako ovo dodje do fife kazna je strasna.udji na sajt fife i videces pa ovo nije ni za malu decu
MARFIN BANKA
I dok dotična marfin banka.? Godinama urniše kk Partizan za dugove. Vama dobrovoljno otpisuje dugove. Pazi da vam u to neko ne poveruje u to. Dotične banke biće namirene. Od strane državnog bankomata.
Dragan Bgd
I ti nista nisi shvatio,moras da znas,da su banke u vreme zutih jugosa reketirale Zvezdu zelenaskim kamatama,ljudi su to objasnili ali,groblje samo da kopa rake zna i ovde tupi.davali su po nalogu bas Tadica kredite Zvezdi u odredjenom delu dana kad je najvisa kamata,da bi svoju solventvnost prikazivali sto pozitivnijom.Prolazile su godine i posto je nenormalno da posle neku godinu kamata bude veca od glavnice,mora da radi gumica jer je pljacka.U partizanu nisuzelenasili,gurali su vas muski,da postanete najveci a jugoslavija vam se raspala.Ja vam grobosi savetujem,ima vas mnogi koji kazete da ne pratite Zvezdu,kad vec ne paratrite nesto,ne tupite jer ne znate stvari,ne znate vi nista ni o partizanu,slusate ove Tegije,Andjuse i onog vaseg Pantica,pa da vam odmah kazem,da su vredni,sposobni,korektni,radili bi na nekim ozbiljnim televizijama a ne u nekim ni u pokusaju,dakle obrazujte se,informisite,cisto vas radi,da znate nesto.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.