Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић: Звезда не сме и неће било кога да се плаши

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да су очекивања пред почетак нове сезоне и квалификација за Лигу Европа највећа могућа и да његови фудбалери не смеју и неће било кога да се плаше
ФОТО: В. Марковић

- Очекивања су увек највећа могућа и увек ће тако бити. Звезда увек мора да поштује противнике, не смемо и нећемо никога да се плашимо, за то немамо никакав разлог. Плашити се значи да не верујеш у себе, а ја у своје фудбалере апсолутно верујем - рекао је тренер Владан Милојевић на конференцији.

Звезда ће у четвртак почети нову сезону утакмицом против Флоријане на почетку квалификација за Лигу Европа.

Милојевић је навео да ће Звезда бити спремна за утакмицу.

- Много тога смо радили у ходу, нисмо имали много времена, али то које смо имали смо искористили на најбољи могући начин. Ако не схватите озбиљно противника, можете да имате озбиљан проблем. Представљено је да ћемо проћи само тако где год да се појавимо. Имамо велико име, бреме и историју, али и друге земље тренирају, имају системе, нема аматерског фудбала.

Тренер црвено-белих је навео да све зависи од његове екипе, али је поновио фразу да "данас сви играју фудбал".

- Не знам да ли бисмо могли да наведемо једну једину земљу у којој је класичан аматерски фудбал. Сви су полупрофесионалци и професионалци. Данас нема формалности јер је фудбал отишао у другу димензију. Перцепција свих нас који пратимо фудбал је да немамо никакво право да гледамо на фудбал тако да неку екипу можемо лако да прођемо, то је апсолутно погрешно.

Милојевић је истакао да је атмосфера у екипи добра и да је задовољан понашањем играча на припремама на Златибору.

- Увек ћу бити искрен према њима и тражим да они исто тако буду према мени јер је атмосфера у свлачионици кључ успеха и даје базу да нешто направимо. Ако тога нема, осуђени смо на нешто што није добро. Играчи су ме изненадили професионалношћу и понашањем. Веома је битно да играч Звезде зна како у сваком тренутку мора да се понаша јер је Звезда велико бреме.

Милојевић није желео да говори о потенцијалним појачањима, уз речи да управа клуба ради на довођењу жељених играча и да није исправно да се гомилају играчи.

Када је реч о Флоријани, Милојевић је казао да апсолутно поштује екипу са Малте.

- Флоријана је екипа која је преко купа дошла до места у квалификацијама, екипа са пуно интернационалаца, што Италијана, што Аргентинаца. Тренер је темперамент пренео на екипу. Испратили смо пар утакмица, али нисмо могли да дођемо до фул информација. Агресивни су, сигурни, није нимало лако освојити куп.

Звезда неће моћи да рачуна на суспендованог Гелора Кангу, а због повреде највероватније неће играти Џон Руиз, док су остали спремни.

Милојевић је рекао да увек има дилема око тима, тако да није одговорио који ће састав извести, а такође и ко ће бранити против Флоријане.

Прва утакмица првог кола квалификација за Лигу Европа између Црвене звезде и Флоријане играће се сутра од 20.30 на стадиону "Рајко Митић" у Београду. Реванш је заказан за 6. јул на Малти.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Nikada se na terenu nisu ni plasili,dok se sudje ne umjesaju,narocito u plaj off u gdje je sve unapred dogovoreno,zato partizanima pobegao trener,da se u Evropi ne sramoti...
Presezona kupanja
Sastace se dve klubcine.Ne zna se koji su poznatiji.
Lazar
Problem je predsednik i tvrdo navijacko jezgro. Kad se njih klub otarasi mozda se poseta poveca.
Radmilo Bošković
Милојевић је рекао да увек има дилема око тима, znači čovek je nesiguran u sebe ali i u igrače koje vodi. Ali ako je nesiguran u sebe, kako može sumnajati u strance koji mu čine gro ekipe, kada su oni prošle godine predstavljeni našoj „naivnoj“ javnosti kao vunderkindi, kao neko ko pravi razliku na terenu. Doduše, pokazali su kako prave razliku na terenu, u Evropi, prvenstvu i kupu. Možda će se sada iskupiti i eliminisati ovu Florijanu, tim podvodnih ronilaca sa Malte, koja im je zaštitni znak. Ali, kad pogledam da će štoperski tandem činiti Savić-Frimpong, posumnjam u prolaz Zvezde, jer je zaista neozbiljno i diletantski držati ove rupe u timu. Oni su najveća opoasnost po odbranu Zvezde, na utakmici protiv Florijane, tima podvodnih ronilaca, sa Malte! Ne piše nam se dobro! Nisam optimista!
abc
Dugo sam se bavio drugim sportom profesionano i znam šta znače svetski rezultati pa mi pomalo žao današnih navijača koji to nemogu da vide na domaćim terenima sa domaćim klubovima a samim tim ovakve izjave trenera su deplasirane i smešne jer je Zvezda slaba.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.