Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда поражена у голеади у Краснодару, Пешић вратио наду црвено-белима (ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде поражени су на гостовању Краснодару са 3:2 у првом мечу баража Лиге Европе. Црвено-бели су успели да предност ривала смање на свега гол разлике и тако врате наду навијачима пред реванш у Београду
ФОТО: ФК Црвена звезда

Краснодар – Црвена звезда 3:2

Стрелац: 1:0 - Игњатјев у 20. минуту, 2:0 - Клаесон у 46. минуту, 2:1 - Срнић у 57 минуту, 3:1 - Петров у 66. минуту, 3:2 - Пешић у 71. минуту.

КраснодарСтадион: Кубан. Гледалаца: 24.587. Судија: Гениминас Мажејка (Литванија). Помоћници: Вјатутас Шимикус и Вјатенис Казлаускас (Литванија). Жути картони: Рамирез (Лудогорец) . 

КРАСНОДАР: Синицин, Петров, Гранквист, Мартинович, Рамирез, Ристић, Газински, Клаесон (од 78 Сулејманов), Мамајев (од 70. Жигулев), Вандерсон, Игњатјев (од 66 Смолов). Тренер: Игор Шалимов.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић (од 70. Пешић), Анђелковић (од 78. Гобељић), Ле Талек, Доналд, Срнић, Канга, Радоњић (од 66. Милић), Боаћи. Тренер: Владан Милојевић.

 

Први су припретили домаћи. Бивши фудбалер Црвене звезде, Михајло Ристић, шутирао је са 20 метара, али није успео да превари голмана Милана Борјана.

Исти играч упутио је ударац и у 20. минуту, после чега је голман Звезде успео само да је одбије до Ивана Игњатјева, а овај је лопту лагано сместио у мрежу црвено-белих за вођство Краснодара - 1:0.

Од тог тренутка вицешампион Србије кренуо је офанзивније да игра. Прву озбиљнију шансу Звезда је имала у 26. минуту, када је Срнић распалио са нешто више од 20 метара, али је голман домаћих био добро постављен и избосковао лопту. 

Покушавали су црвено-бели да искористе највећу слабост противника, прекиде, али се Краснодар добро бранио у свим приликама.

Још једном је понајбољи играч домаћих на овом мечу, Михајло Ристић, опробао свој ударац и на муке поново ставио Борјана, али је голман Звезде овога пута одлично интервенисао.

До краја полувремена није било промене резултата. По повратку на терен, већ у првом минуту наставка још један гол у мрежи Звезде. Клаесон је шутирао, лопта је закачила Борјана, али се од стативе одбила у мрежу црвено-белих.

Недуго затим Боаћи је прпустио стопостотну шансу, али је убрзо Славољуб Срнић смањио на 2:1.

Већ у наредном нападу Краснодар је опасно запретио. Шутирао је Ристић у 71. минуту, лопту је прешла гол линију, али је судија проценио супротно, те није признао регуларан погодак бившег Звездиног играча.

Није прошло много времена од тад, на семафору поново два гола предности за домаће. Стрелац је био Петров. У игру је затим ушао Александар Пешић и свега 60 секунди касније смањио на 3:2.

 

До краја меча било је још неколико шанси на обе стране, али без промене резултата. Реванш меч игра се седам дана касније у Београду.

Коментари36
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mane
A šta vas je stručnjaka. Kad odbrani dobar, kad pogriješi loš. Protiv Sparte Borjan junak, sada kiksara. Prošle godine ne valja Le Talek na štoperu, ove dobar. Daj pustite ljude da igraju i da rade svoj posao. Nemojte pametovati. Budite navijači i bodrite svoj tim. Da nešto znate bili biste treneri i igrači, ne biste ovde samo komentarisali.
Grobar78
Komšije svaka čast za pruženu partiju. Što se tiče poništenog gola, neka počnu sudije malo da navijaju i za srpske klubove u Evropi.Realno i mi i vi imamo aktivne rezultate.Bravo! Čini mi se da će DERBI biti baš dobar, i kada bi oba trenera igrali za publiku bilo bi 4+ sigurno. Pozdrav
Lone wolf
Evo kako se alavost odbija o glavu! Da nismo prodali Ristića, prošli bi Ruse i te pare uzeli u Evropi, ali naši priučeni fudbalski stručnjaci više vole vrabca u ruci od goluba na grani! Treba u fudbalu razmišljati unapred, a ne samo danas do sutra!
trener
Kod prvog gola kada je Borjan odbio loptu posle suta,SAVIC umesto da ide na odbijenu loptu posmatra protivnickog igraca da pritrci i daje go.Savic direktan krivac. Kod drugog gola Andjelkovic ostavlja samog svog igraca koji s lakocom dajego.
Odgovoricemo
kad ovaj prodani igrac sto za ruske pare izginu na ternu da nam da sto vise golova dodje na revans spremicemo mu adekvatan odgovor sa severa....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.