Почетна / Фудбал / Звезда

Немања Радоњић: Нема опуштања

Одличне игре у клупском дресу поједине изабранике Владана Милојевића избациле су на репрезентативни радар.
ФОТО: И. Милутиновић

Ричмонд Боаћи поново је добио позив из Гане, селектору националног тима Габона одазвао се Гелор Канга, а талентовани офанзивци Немања Радоњић и Лука Аџић забележили су минуте на премијери Горана Ђоровића у улози главнокомандујућег у селекцији Србије до 21 године.

Аџић је шансу је добио у финишу дуела са Гибралтаром у Јагодини, а знатно запаженију улогу у победи Орлића (4:0) имао је старији црвено-бели представник Немања Радоњић.

- Веома је битно да се пласирамо на Првенство Европе у Италији. Сви причају да је генерација 1996. најбоља, а ми никако да остваримо запаженији резултат. Сад смо на окупу и очекујем да се покажемо у правом светлу. Ово је идеална прилика – рекао је брзоноги офанзивац по повратку клупским обавезама у Љутице Богдана.

Мечу у Јагодини претходило је седмо суперлигашко коло и посластица српског фудбала. Улазак са клупе Радоњића у 155. вечитом дербију није Црвеној звезди донео шесту узастопну победу у првенству.

- Дерби је посебна утакмица, игра се ма колико да си уморан. Са друге стране нисам имао паузу претходних шест месеци. Био сам на Европском првенству у Пољској, затим на припремама са Чукаричким, па се прикључио Црвеној звезди, шефова одлука била је да одморим и по потреби уђем са клупе. Да је тражио да играм од првог минута, играо бих. За следећи дерби ћу бити потпуно спреман.

Већ предстојећег викенда црвено-бели ће на гостовању Јавор Матису покушати да се врате на победнички колосек и тријумфом направе идеалну увертиру пред гостовање БАТЕ Борисова. 

- Увек размишљамо првенствено о првом следећем ривалу. Учешће у групној фази Лиге Европе извор је благе еуфорије и позитивних мисли, али нећемо запоставити ни домаће такмичење и опуштати се. Очекујемо гостовање у Ивањици хладне главе и са жељом да у победничкој атмосфери угостимо БАТЕ – закључио је Радоњић.

ВРАТИЛО МИ СЕ ЗА ПРОМАШАЈЕ

Немања Радоњић је освежење за Звездину игру. При првом потезу у новом дресу направио је сјајан продор и погодио стативу против Спарте, а у реваншу са Краснодаром – мрежу!

- Вратило ми се за претходне промашаје. Имао сам у свакој утакмици бар по једну стопостотну шансу, првенац је стигао у идеалном моменту. Одлично је испало, због гола Краснодару не жалим што ранији покушаји нису завршили у мрежи.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.