Почетна / Фудбал / Звезда

Боаћи чека Енглезе, можда и остане до лета у Звезди

Најбољи стрелац Црвене звезде нада се селидби на Острво, у супротном можда и остане до лета
ФОТО: ФК Црвена звезда

Руководство и стручни штаб Црвене звезде направили су ангажовањем Мохамеда Бена и задржавањем Александра Пешића подлогу за одлазак Ричмонда Боаћија, али трансфер репрезентативца Гане и даље је у магли.

Како може да се чује око највећег српског стадиона, уколико се не реализује продаја у Енглеску могуће је и да најбољи стрелац екипе остане у пролећном делу сезоне!

Боаћи и људи који воде његову каријеру верују да је трансфер у Премијер лигу Енглеске могућ у финишу прелазног рока, а уколико се догоди обештећење неће бити мање од осам милиона евра. Њукасл и ВБА су клубови где би могао да настави каријеру, док писања појединих острвских медија о Челзију немају реалну потпору.

БОРБА ЗА РЕКОРД

Црвена звезда има прилику да оствари рекордан зимски трансфер продајом Ричмонда Боаћија у Енглеску.

Тамнопути центарфор би могао да надмаши Марка Грујића, чија је селидба у Ливерпул донела српском клубу шест милиона евра.

Комплетан посао вредео је седам милиона, али је Црвена звезда плаћала позајмицу до лета милион евра.

Постојала је и могућност да Боаћи оде у Турску, али и те варијанте полако пропадају. Последње информације кажу да се Бешикташ окреће другим решењима, а да Истанбул Башакшехир доводи Риада Бајића из Удинезеа.

Лидер шампионата Турске платиће репрезентативца Босне и Херцеговине четири милиона евра, нешто више желео је да издвоји за Боаћија, али о тој суми нису хтели ни да разговарају у Београду.

Прва понуда за Боаћија стигла је од Рена и да је играч био заинтересован, а и људи из његовог окружења нису оклевали, посао би био завршен крајем децембра и трансфер би вредео седам милиона евра.

Императив Црвене звезде је да прода Боаћија, јер јој је неопходан новац за стабилно пословање до лета. Ова зима је означена као идеалан тајминг за трансфер, јер је иза момка из Гане одлична јесења сезона. Да је искористио шансе у Лондону, сигурно је да би био траженији, али и овако је на добром гласу.

Боаћију је велики изазов да заигра у Енглеској и све комбинације је оставио по страни кад се појавило интересовање са Острва. Колико је реално да реализује трансфер у најјачу европску лигу, биће познато у наредних десетак дана.

Како би кренуо ка довођењу Боаћија, Њукасл прво мора да скине са платног списка Александра Миртовића, али још нема наговештаја трансфера репрезентативца Србије.

ВБА је поправио форму, почео да даје голове и сада је питање хоће ли уопште и да троши новац за новог центарфора.

Коментари42
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sale z.
I ovaj odlazi intenzivno kao Kanga. Hahaha
ma ne
ide za 510 hiljada...hahaha...
Marko Petrović
Prema Transfermarketu, Boaći vredi 2 miliona evra. Da li je neko toliko naivan da veruje da Zvezda može više dobiti za njega?! Od koga?! Možda, od nekog dobrotvornog društva! A, najveća je sprdnja pročitati da Boaći želi isključivo da ode u Englesku! Kako je taj Boaći nerealan čovek! Treba mu objasniti da su mu najveća preporuka za Englesku, postignuti golovi i asistencije u nekom renomiranom takmičenju, tj., ligi šampiona pa i ligi Evrope! A, on je u ligi Evrope bio nevidljiv i po igri i golovima! Kao da nije igrao!
FkpCascais
Ja sam editor transfermarketa. U tom sajtu se daje samo priblizna vrednost igraca. U slucaju da ima dugogodisnji ugovor naravno da se igrac od 2m prodaje za 3,4x vise. Isto tako se igrac od 2m pred istekom ugovora prodaje za 3,4x manje. Ajde lupnite malo glavom
Bik Koji Sedi
Gospode Boze,kada ce prestati medijski teror koji se sprovodi nad nama sa ovim fudbalerom u glavnoj ulozi. Dokle bre vise,pa ovo je bre gore od ekonomskih sankcija. Evo da kazemo da vredi 'edno 15 miliona eura i da ce biti mrtva trka u Premier ligi da ga angazuju,pa da mozemo vise da odmorimo od njega. Dajte vise,uvaljajte ga nekako,jer ako ostane do leta,mogu misliti kakva nas tek tiranija tada ceka sa licitiranjem(citaj frljanjem) milionima eura i vrhunskim evropskim klubovima "koji ce ga tada traziti"...
FkpCascais
Englezi su previse arogantni da bi prenosili samo pisanja nasih medija, njih nasi mediji uopste ni ne interesuju. Ne bih oni toliko o ovome govorili da nije tacno. Gde ima dima ima i vatre. A ono sto zvezdasi treba da znaju je da je Boacijeva glavna preporuka to sto je reprezentativac Gane a oni cene Ganu jer je zemlja prepuna fudbalera i oni koji su standardni u reprezentaciji se podrazumeva da su kvalitetni.
Bik Koji Sedi @ FkpCascais
Sve je meni jasno. Mozes li da mi pribavis sa tih engleskih portala misljenje Contea,ili nekog zvanicnika Chelsea nakon pomenute utakmice,o pomenutom fudbaleru? Na to sam mislio kada sam rekao "ozbiljniji izvor". Uostalom,ovo cak i nije intervju dat "The Sun",vec nekom italijanskom web-portalu,koji je "The Sun" samo preneo. Zelje i emocije Boakyea,vezane za period od pre par godina i hvalospevi Conteu. Zanima me da li si pronasao konkretnu zainteresovanost Chelsea na tim portalima?
Прикажи још одговора
Transfermarket
Vi sto se bacate brojkama da vredni 750 hiljada, milion, dva , ne vredi nista.., otidjite na zvanicu stranicu koja procjenjuje vrednost igraca pa pogledajte...
Delija
Taj TM je toliko validan kao prognoza neke babe u komsiluku. Svi vi verujete u neki TM je kao Wikipedia. Moze svako da pise, na kraju se nadje konzens ali da je stvarno tako???? TM pisu klici kao sto ti igras menedzera na Soniju! Boaci vredi najmanje 10 Million!
Boaci u 80om
ODLICNO, ja cu biti prezadovoljan ako ostane do leta,taman da uz bena nastavi tamo gde je stao u punjenju jna podstanara,i onda lepo na leto ode za 10mil. i sa duplom krunom u rukama!
jadnice
Bato, on sada ima maximalnu cenu. Ko ce na leto da da milione za igraca koji igra samo domacu ligi i to nasu, nikakvu i puca penale?
saki
10 mil. axaxaxaxaxaxaxa pa čega 10 mil. jarane krompira mozda da ponese za tamo Etiopiju ili odkle je već da narani narod

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.