Почетна / Фудбал / Звезда

Аџић у Звезди и на пролеће, али питање да ли после лета остаје на Маракани

Под упитником да ли ће млади крилни нападач црвено-белих да продужи уговор са матичним клубом
ФОТО: И. Веселинов

Лука Аџић остаје у Црвеној звезди и у пролећном делу сезоне, а да ли ће до лета да потпише нови уговор – велико је питање! Радојица Божовић, менаџер младог репрезентативца Србије, изразио је незадовољство статусом играча у најтрофејнијем српском клубу, али то не значи и да ове зиме напушта Маракану.

Менаџерска агенција која заступа 19. годишњег Аџића одбила је идеју да играч оде до лета негде где би имао већу минутажу, Лука остаје да се бори за место у тиму. Интересовање за њега постоји из неколико европских екипа, а највише се помиње Селтик. Рано је још за трансфер, има жељу да се у потпуности докаже у матичном клубу.

Аџићу је ово друга сезона у првом тиму Црвене звезде, јесенас је имао већу минутажу него у претходној, али је шансу добијао углавном кад је постојала потреба да се главни адути поштеде и кад је Милојевић због густог распореда мешао карте.

Процењен на 1,1 милион

Лука Аџић је на специјализованом сајту „Трансфермаркт“ процењен на 1,1 милиона евра. Колико би ове зиме могло да се инкасира за његово обештећење, незахвално је за процену.

Сигурно је да би цена била мања ако би на тржиште изашао на лето, кад му је уговор пред истеком.

На Звездином историјском европском путу ове сезоне, Аџић је био редован у одабраних 18, али је забележио свега један улазак у квалификацијама. У првенству је уписао 14 мечева (на осам стартер), а у куп сусрету са Динамо из Врања постигао је хет-трик.

Лука Аџић је играч ретког кова, са урођеним даром за дриблинге и атрактивне потезе, па се очекује да људи из Црвене звезде поступе мудро у новонасталој ситуацији и не дозволе да бисер оде у иностранство недоречен, уз продају испод цене. Колико ће да проведе на терену у пролећном делу сезоне, наравно, искључиво је уз надлежности тренера Владана Милојевића. Доказивање је у јеку, тек је завршен први део припрема.

Обо што је, вероватно, засметало људима који воде Аџићеву каријеру јесте податак да није добио другачију улогу ни у ситуацији кад се повредио Немања Радоњић, прва опција на позицији левог крила. У клуб је стигао бочни офанзивац Бен, на прагу је Јевтовић, али то не би требало да се рефлектује на Лукин статус јер је његово место на супротној страни.

Преговори о новог уговору водиће се на пролеће. Аџићу уговор са Црвеном звездом истиче у децембру, па је у ситуацији да већ на лето договори прелазак у други клуб који би ступио на снагу првог дана 2019...

Коментари18
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Branko
Bezi dete, bezi iz tog zla ako hoces da postignes nesto u karijeri. Nemoj i ti da se zaje*es kao tvoj otac i izgubis vreme u ovoj propaloj kuci. Ionako ce oni postojati samo dok je veleposteni na vlasti. Onda sledi raspad, tako sa bi ti bilo mnogo bolje da odes, nego da sedis na klupi i cekas raspad.
a sta je
sa bracom ilic? terzic rece da su prodati,ali da ostaju do kraja sezone uz obavezne minute! ja nesto ne prebrojah mnogo minuta. kad smo pricali da laze terza,vi ste bacali drvlje i kamenje....
Sima sever
Po meni Adzic je veci potencijal od Radonjica. Radonjic vredi samo zato sto navija za nas a pobegao iz Partizana.
Mixi
Adzic je sjajan igrac. Treba da ostane u Zvezi i polako da napreduje.
bokiUSA
Ja uopste ne vidim da on nije dobijao sansu. Mozda nije zreo jos za prvi tim. I trener to najbolje zna. Igrao u 16 utakmica sve ukupno i postigao 3gola. Neka do leta odigra jos toliko i postigne jos toliko golova i sta menadzer hoce? Pa mora da se zna red pobogu. A ako nece odmah ispisnica. I nije mi jasno zasto se uopste podrzava ovaj menadzer. On je maltretirao i samarao Pizona kada je ovaj bio trener Zvezde .Razlog puleni mu ne igraju dovoljno. E sada verovatno zbog jace uprave bas ne moze da bije pa preti.... treba ga odstraniti od marakane sto dalje i od sada pametnije ugovore.....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.