Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић: Треба бити велики и у поразу, главе горе

Звезда је елиминисана у шеснаестини финала Лиге Европe пошто је после 0:0 у првој утакмици, у реваншу у Москви поражена са 0:1 од екипе ЦСКА
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да треба бити велик и у поразу и позвао све да "дигну главу" после вечерашње елиминације од руског клуба ЦСКА у Лиги Европа.

- Када видите емоције, знате да им је стало, као и свима нама, али то је спорт. Треба бити велики и у поразу. Главу горе и окренути се наредним утакмицама, новим циљевима и из овога извући поуку. Позитивно је то што смо имали велику жељу да прођемо даље, да дамо све од себе. Тако смо се и показали - рекао је Милојевић новинарима после утакмице.

Звезда је елиминисана у шеснаестини финала Лиге Европe пошто је после 0:0 у првој утакмици, у реваншу у Москви поражена са 0:1 од екипе ЦСКА.

- Играче волим као своју децу и шта год урадили, они су за мене најбољи. Било је много емоција, сви смо желели да прођемо, али то је фудбал. Извлачили смо до сада поуке, и сад ћемо. Ово су утакмицу у којима и једна грешка може скупо да вас кошта. Велика је разлика између српског првенства и Лиге Европа. Искуство се стиче играњем утакмицама и то треба да нам буде залог за постизање још већих резултата.

Црвеној звезди остаје жал због великог броја пропуштених шанси против руског клуба.

- Нису биле полуприлике, већ изгледне, где морате да дате гол. Нисмо га дали, примили смо га и једноставно то је тако и то је то.

Упитан за сузе Александра Пешића после утакмице, тренер је казао да су играчи "жива бића", као и да он за разлику од њих не сме да показује емоције.

- Фудбалери су жива бића, има много емоција. Једноставно, идемо даље. Неки пут кад ми је тешко, не смем да покажем. Свако од њих другачије реагује на те ствари. То је фудбал и нико не замера Пешићу. Увек ћу да будем тај да преузмем одговорност јер је она моја. Мени је драго што они играју више оваквих утакмица - рекао је Милојевић.

Он није желео да коментарише спорну ситуацију пре гола ЦСКА, када је Марио Фернандес наводно играо руком у почетку акције.

- Судија је тако одлучио и то тако треба прихватити. То је сада најмање важно, то су ситнице, да ли су се дешавале грешке. Фудбал је игра, тако интересантан и леп и зато јесте краљ свих спортова. Неки пут можда и на нашу штету, неки пут на штету противника. Не бих баш да улазим у све то.

Он је додао да веома хладно време није утицало на његову екипу.

- Сигурно је да нисмо навикли, али смо се прилагодили. Како је за противника, тако је и за нас, тако да нисмо обраћали пажњу. Прву утакмицу 29. јуна смо играли на плус 30 и дошли смо до тога да играмо на минус 15.

Милојевић је навео да "мора да буде задовољан" сезоном у Европи.

- Играли смо доста добро у Европи ове године. Стварно сам поносан на играче и уопште на Звезду јер смо се вратили после толико година. Звезда је један од највећих клубова у Европи. Ово је само искорак да се вратимо међу европске великане и искрено се надам да је ово само почетак враћања Црвене звезде на прави пут.

Милојевић није желео да издвоји посебно неку утакмицу за коју мисли да је најбоља Црвене звезде ове сезоне у европском такмичењу.

- Мало сте ме затекли питањем. За мене као тренера је свака утакмица јако битна и много добра. Црвена звезда је једини клуб који је кренуо од првог кола квалификација. Мислим да смо играли доста добрих утакмица, свака има неку важност и не бих издвајао неку посебно - рекао је Милојевић.

Коментари43
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bobo
svaka cast majstore
MARKO
Kada mozes a nesmijes dalje zaista je bolno za neznalice,,, sto se sve radi u sportu...mnogi neznaju ko ni Ja....
MARKO
Partizani lece svoje dopingom za ovaj mec,dok u Zvezdi ne stavlja zdrave i sposobne to je razlika...
MARKO
Mnogi jesu,ali ima koji nevole ni sebe u Srbiji i jedva cekaju nevolje...puna je Srbija takovih....
Dule
Sve cestitke Zvezdi !

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.