Почетна / Фудбал / Звезда

КУП: Борац на Маракани (19)

Црвена звезда и Борац су финалном утакмицом у Крушевцу ставили тачку на куп такмичење у сезони 2011/2012, а данас ће се састати већ на првом кораку новог циклуса најмасовнијег такмичења. Чачани долазе на Маракану са жељом да се реванширају за пораз под Багдалом, дочекаће их екипа без пораза у шампионату Србије (19, ТВ Арена спорт 1).
ФОТО: ФК Црвена звезда

Није најтрофејнији српски клуб имао срећу у жребу за шеснаестину финала, изостао је прижељкивани сусрет са клубом из нижег ранга.

- Специфична утакмица. Право на грешку немамо, поправни не постоји. Зато захтевам максималну озбиљност – порука је уочи старта борбе за трофеј Ненада Лалатовића, шефа стручног штаба Црвене звезде.

Звездин тренер је навео неколико разлога зашто Борац заслужује респект:

- Борац је једно од изненађења, има осам бодова и успео је да одигра нерешено са једном од најбољих екипа у лиги, Чукаричким. Победио је Раднички у Крагујевцу, могао да изједначи против Младости у Лучанима. Знају Чачани да играју на резултат, предвођени су одличним тренером и најбоље развијају контранапад у лиги. Само озбиљним приступом можемо да спречимо изненађење.

Састаће се Црвена звезда и Борац два пута у кратком року, одмах после сусрета у купу је и првенствени  у Чачку.

- Не допада ми се што се тако поклопило. Најтеже је победити некога два пута у року од пет дана, али ми то морамо да урадимо. Циљ је јасан: пласман у осмину финала Купа Србије и освајање три бода у седмом колу.

Нема дилеме да ће Звезда у различитом саставу играти данас и у чачанском „реваншу“. Лалатовић ће данас одморити већину фудбалера који су се нашли на терену у свих шест суперлигашких мечева.

- Иду ми размишљања у правцу радикалнијег мешања карата. Добиће шансу појединци који до сада нису играли много. Сви који су у Црвеној звезди имају квалитет, али не можемо да променимо седам-осам фудбалера – нагласио је Лалатовић.

КАХРИМАН БРАНИ

Играће Црвена звезда данас у истој формацији као и на претходним утакмицама (4-1-4-1), али уз много промена у тиму у односу на претходни викенд и меч са Новим Пазаром.

Очекује се да утакмицу почну: Дамир Кахриман - Марко Петковић, Богдан Планић, Вукашин Јовановић, Никола Антић – Горан Гогић – Лука Јовић, Даниел Аврамовски, Михаило Ристић, Ненад Гаврић - Ђорђе Деспотовић.

Од фудбалера који још чекају на деби за Црвену звезду у званичној утакмици међу стартерима ће сигурно наћи голман Дамир Кахриман и леви бек Никола Антић. Одбрана би требало да претрпи скоро комплетан ремонт за овај меч, време је да предахне Саво Павићевић и шансу добије млађани Вукашин Јовановић.

Било би изненађење уколико се Лалатовић определи да не одмори Александра Ковачевића, реч је о играчем са највећим радијусом кретања у екипи, неизмерно заслужном што није примљен гол у првих шест суперлигашких кола.

Утакмица са Борцем намеће се као идеална прилика за „разигравање“ Ненада Гаврића и Даниела Аврамовског, дилема стручног штаба је колико минута на терену да проведе Милош Босанчић. Пружио је задовољавајућу партију против Новог Пазара, потребни су му голови и асистенције за комплетнији утисак и подизање самопоуздања.

На свим пријатељским утакмицама, редовним између првенствених мечева, Лалатовић је у нападу спајао Луку Јовића и Ђорђа Деспотовића. Данас ће имати прилику да се докажу у сусрету већег значаја.

Промешаће Лалатовић карте после покера победа на Маракани, у жељи да победа избаци и новог џокера за наредне изазове у шампионату.

УЧЕНИК ЧЕКА УЧИТЕЉА

Занимљивост данашњег меча на Маракани је да ће Ненад Лалатовић водити Црвену звезду против некадашњег учитеља Богића Богићевића.

У сезони 1998/99. Лалатовић је био на позајмици из Звезде у Милиционару, тадашњи стручни штаб Плаваца предводио је Ђорђе Герум, асистирао му је Богићевић.

- Играо је одлично као леви бек и штопер, зато се и вратио у Црвену звезду – присетио се Богићевић.

Лалатовић је већ победио учитеља на суперлигашкој сцени, прошле сезоне у Ивањици славио је са 2:0 водећи Вождовац.

Чачани се не либе да признају  како су апсолутни аутсајдери у дуелу са Црвеном звездом. Пролаз у осмину финала Купа Србије био би раван подвигу, али истичу у табору Борца да на Маракану не путују са белом заставом.

Дуел са актуелним шампионом, први од два која ће бити одиграна за само четири дана, биће прилика да се изненађењем, настави континуитет добрих игара и резултата у купу који траје већ неколико сезона. Борац је пре три године у финалу нашег најмасовнијег такмичења поражен управо од Црвене звезде.

- Дупла круна је увек императив за Звезду. О респекту према државном прваку сувишно је трошити речи. Предаја унапред не долази у обзир. У фудбалу нема скромности, не постоји ниједан разлог да се моји играчи не боре, пруже максимум и евентуално олакшају Београђанима пролаз у наредну рунду. Знају добро колико значи успех против реномираног противника - каже шеф стручног штаба Борца, Богић Богићевић

У сусретима са великим фаворитима тренери се обично одлуче за комбинован састав.

- Изостаће једино Гојковић због црвеног картона зарађеног у Лучанима. У конкуренцији за место у тиму су баш сви, Звезди ћемо супротставити у овом тренутку најбољих 11 играча. Немамо разлога да калкулишемо, још мање било шта кријемо, тим пре што ће и наредног викенда у Чачку у првенственом мечу, Црвена звезда поново бити фаворит - поручује пред гостовање на Маракани стратег Чачана Богићевић.

ШЕСНАЕСТИНА ФИНАЛА КУПА СРБИЈЕ:

НОВИ САД: Пролетер – Доњи Срем 16,00

БЕОГРАД: Дорћол – Раднички 1923 16,00

ЗВЕЧАН: Трепча – Војводина 16,00

СМЕДЕРЕВО: Семендриа 1924 – ОФК Београд        16,00

УЖИЦЕ: Јединство Путеви – Рад 16,00

ИНЂИЈА: Инђија – Јавор 16,00

СУБОТИЦА: Спартак – Радник 16,00

ЈАГОДИНА: Јагодина – БСК (Борча) 16,00

МРШТАНЕ: Моравац – Раднички (Н) 16,00

ПЕТРОВАЦ: Слога – Нови Пазар 16,00

БЕОГРАД: Вождовац – Слога (К) 16,00

БЕОГРАД: Бежанија – Партизан 16,00

УЖИЦЕ: Слобода – Синђелић 18,30

БЕОГРАД: Црвена звезда – Борац (Ч)   19,00

КРУШЕВАЦ: Напредак – Металац  19,00

БЕОГРАД: Чукарички – Младост (Л) 19,00

 

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nikola Rotkvic
Bice 3-0 za Zvezdu,jedan gol ce dati iz penala,a jedan iz slobodnjaka.
ggffgg
Napred Borac!!!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.