Почетна / Фудбал / Звезда

ФК Црвена звезда приписао себи титулу из 1946. године

Црвено-белима су вечерас пре меча са Вождовцем додељени шампионски пехари
ФОТО: И. Веселинов

Фудбалски клуб Црвена звезда приписао је себи шампионску титулу из 1946. године, пише у памфлету који је вечерас подељен навијачима уочи прославе шампионске титуле.

Звезда је вечерас у Београду прославила освајање шампионске титуле, додељени су јој пехари пред утакмицу против Вождовца, а навијачима је подељен памфлет са поруком председника клуба Светозара Мијаиловића који је навео да је Звезда приписала себи титулу и да данас слави два трофеја, а укупно 29. титула шампиона.

- ФК Црвена звезда у својој ризници има мноштво значајних трофеја, а један до скоро није добио важност коју заслужује. Реч је о титули шампиона Србије из 1946. године. Сада желимо то да исправимо и пред вама је публикација која има за сврху да јавности више приближи ту значајну титулу која је у рангу са досадашњим - наведене су речи Мијаиловића.

Он је рекао да се клуб обратио Фудбалском савезу у децембру 2016. године, како би добио формалну потврду и могућност да озваничи титулу, али да до данас није добио одговор, „због чега је прибавио одговарајућа мишљења и на основу тога донео одлуку да се титула првака НР Србије у клупској евиденцији заведе као титула националног ранга”.

- Јасно једа смо на терену освојили титулу 1946. године. Због тога не треба да се чека како би се признала нама јер је она поштено освојена на терену залагањем и напорним радом тадашњих првотимаца на терену. У формално-правној документацији државе Србије нема разлога да и нама титула не буде призната - навео је Мијаиловић.

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mirko
Platis jednu prisvojis dve :)
Mićko
„због чега је прибавио одговарајућа мишљења и на основу тога донео одлуку да се титула првака НР Србије у клупској евиденцији заведе као титула националног ранга” Baš teško pogoditi od koga je pribavljeno ''odgovarajuće'' mišljenje u ovoj zemlji Srbiji ;)
Dragan Bgd
Ima ovde nešto vrlo intetesantno sa ovim što glume nekakve partizane,kao onaj debeljko Vuletić i Sremski front.Odmah da se razumemo,nikskve veze nemaju sa pravim partizanima i rodolhubima koji i živote položiše za svoj natod i svoju zemlju,poput moga dede na krvavom putu u Norveškoj,streljan 1943 god.Ovobpisle 1945 god,to je sve komunharija titoizarija i borci pod jorgsn planinom i još ih u ogrombom broju ima,žive po 200 godina...malo me i na šalu tetaju da prostite.Elemovde se radi da oni bre o partizanu ništa ne znaju,ni gde je osnovan,ni sa kakvom namerom,ni šta i gde je hteo da igra i kako su svuda dekreti radili,dakle natedbe lično od tita,frsnja je došao malo kasnije.Ali ovi o tome ništa ne znaju i sad ja očekujem da nešto o Zvezdi i prvoosnovanom SK VELIKA SRBIJA-SK JUGOSLAVIJA-SD CRVENA ZVEZDA ZNAJU,be,oni poima nemaju,samo lupetsju nebuloze a komplekse smo im sa klempavim i SVETSKIM KUPOM toliko nabili,da oni više ne vide,ni mamu,ni tatu,za babu i dedu i ne znaju.Mrak.
lazi, mazi
Nije prva ukradena, ta, sto su je dopisali, na zalost ni poslednja...
Bato
Sud udruzenog rada hahaha pokrij se usima...
FkpCascais
Titula 1946. je regionalnog karaktera a ne nacionalna. Ne glupirajte se.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.