Почетна / Фудбал / Звезда

Фудбалери Црвене звезде вратили се на стадион, није било озбиљније повређених

Још није познато да ли су се сви фудбалери вратили на стадион или су неки ипак отишли до Храма Светог Саве
ФОТО: И. Веселинов

Фудбалери Црвене звезде вратили су се на стадион "Рајко Митић" пошто се вечерас запалио отворени туристички аутобус којим су се превозили до Храма Светог Саве, током прославе шампионске титуле.

Како је потврђено из Фудбалског клуба Црвена звезда, није било озбиљније повређених. Већина играча је прошла кроз групу навијача и упутила се ка стадиону.

Од Храма Светог Саве до Аутокоманде саобраћај је блокиран.

Још није познато да ли су се сви фудбалери вратили на стадион или су неки ипак отишли до Храма Светог Саве.

Више хиљада навијача који су пратили аутобус, наставили су пут ка Храму Светог Саве пошто се возило запалило.

Ватрогасци су брзо стигли до аутобуса који се запалио измеду кружног тока на Аутокоманди и раскрснице ка Јужном булервару, и гасе пожар.

Током пута од стадиона до места инцидента упаљено је неколико десетина бакљи, око аутобуса, као и у њему.

На коловозу којим се кретао, иза аутобуса остао је траг течности која се изливала док се возило кретало.

Ватрогасци угасили пожар, аутобус уништен

Аутобус који је превозио фудбалере Црвене звезде од стадиона "Рајко Митић" на прославу шампионске титуле до Храма Светог Саве у Београду запалио се вечерас код Аутокоманде, а у инциденту није било повређених.

Ватрогасци су брзо стигли на место догађаја и после више од сат времена угасили пожар. Коришћена су три ватрогасна камиона.
Увиђај на лицу места извршили су инспектори београдске полиције, као и форензичка екипа.

Узрок пожара ће накнадно бити утврђен, али је током вожње од стадиона до места инцидента упаљен велики број бакљи, око и у самом отвореном аутобусу.

Саобраћај у том делу града био је обустављен после утакмице Црвене звезде и Вождовца, и током гашења пожара, а убрзо је нормализован, али само у смеру ка Аутокоманди.

Неки фудбалери Звезде вратили су се на стадион, а део је отишао да слави титулу са више хиљада навијача, који су наставили планираном трасом до Храма Светог Саве и потом Калемегдана.

Велика група је после инцидента наставила шетњу улицама Београда, певале су се песме и палиле бакље, а скуп се стационирао код споменика Победник на Калемегдану.
Звездини фудбалери су са стадиона "Рајко Митић", после утакмице са Вождовцем, изашли у отвореном аутобусу и у пратњи више хиљада навијача упутили се ка Храму Светог Саве, а током пута све време држали су упаљене бакље.

Навијачи су излазак аутобуса са паркинга стадиона испратили песмом "титулу да славимо", и неколико фудбалера је упалило пиротехнику.

Поворка је на путу до Храма неколико пута застајала, а током целе руте су се палиле бакље, што међу навијачима, што међу фудбалерима.

Црвена звезда је титулом крунисала одличну сезону у којој је стигла до шеснаестине финала Лиге Европа.

Црвено-бели су у суботу примили пехаре и потом победили Вождовац са 5:1, после чега је приређен велики ватромет на стадиону "Рајко Митић".

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

bokan
nekada je ova drzava, kad je bila drzava imala fenomenalne navijace iz svih krajeva drzave , danas kada je to postala privatna drzava ima lojalne ,,vlasnike,,klubova i oni se takmice ko ce biti lojalniji sefu da bi bili ,,prvaci drzave,, i tu je kraj cim krenu u jevropu STOP nema nista od toga e onda placeni navijaci sebi daju oduska, svasreca da nema stradalih u ovoj ,,proslavi,,
Leo -nardo
Kakvo radovanje za namestenu titulu.Strasno.
LazA
E, imenjace. we
Sima
KO pali baklje i baca petarde, plaćaće ubuduće kazne i do 100.000 dinara, dok će onaj ko narušava javni red i mir i ugrožava sigurnost drugih pucanjem iz vatrenog oružja ili imitacije oružja plaćati 100.000-150.000. Za ovo delo moguća je i kazna do dva meseca zatvora. PRAVNA DRZAVO, REAGUJ !!!!
ljubo
hoce li zvezda platiti stetu za autobus ili svi gradjani srbije?
Dragan
Oni ne placaju osiguranja ..sve za njih placaju gradjani Srbije ...
Zika
Kakvi bre gradjani, autobus je osiguran
Bik Koji Sedi
I to je najvaznije,da nije bilo povredjenih u ovoj groteski,izazvanoj "Bozjim gnevom" zbog cirkusa oko "29-e titule". Igraci su za "ovo" najmanje krivi,a rukovodstvu FK Zvezda velika opomena,jer je pitanje dana kada ce po ovoj istoj matrici "prisvojiti" jos barem osam titula ('86,2008-2013,2017),koje njihov vrhovni komandant,"duhovni otac 29-e titule" ionako ne priznaje i za koje javno govori da su otete i ukradene,po njegovoj "filozofiji" verovatno Zvezdi. P.S. Da li mi se cini da je osoba na slici gde je Zule na motoru izmedju njega i vozaca sa okrenutom glavom u stranu nas "prvi covek" licno,ili je "svaka slicnost slucajna"?
Bik Koji Sedi
Pitam jer mi ovaj pored njega osisani sto slika mobilnim sa crvenom kravatom izgleda kao obezbedjenje,pa mi nesto mnogo "slicnosti" ima da bi bile slucajne...
Алекс
То му је посинак из првог брака...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.