Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда кренула победом, Јовичић и Милић за тријумф у Ужицу

Црвена звезда је после неколико дана од почетка припрема на Златибору у оближњем Ужицу играла пријатељски меч
ФОТО: Твитер/ФК Црвена звезда

Црвена звезда је почела са припремама за нову сезону на Златибору, а прву пријатељску утакмицу одиграла је у Ужицу, против селекције тог града, пред скоро 1.000 гледалаца на Градском стадиону.

Тренер Владан Милојевић овај сусрет почео је са скоро најјачом поставом: Борјан, Стојковић, Савић, Бабић, Терзић, Јовичић, Крстичић, Мелег, Срнић, Бен, Стојиљковић

Капитенску траку понео је Вујадин Савић. Бен је играо по десној, Срнић по левој страни, док је Мелег одмах иза шпица Стојиљковића.

Имала је Црвена звезда иницијативу, али без изгледних прилика у првих 15 минута меча. Први озбиљнији покушај забележен је у 18. минуту, кад је са 17 метара шутирао Срнић, лопта је ишла по земљи, није било проблема за голмана Ужичана.

Два минута касније, Крстичић је после неколико дриблинга упослио Мелега, овај је опробао шут са 20 метара, али је био прилично непрецизан.

Средином полувремена, а то је учинио и средином другог, судија је дао играчима оба тима паузу за освежење, услови за игру су били тешки, али то ће Звезду чекати и на Кипру, ако елиминише Спартакс из Јурмале у првој рунди квалификација за Лигу шампиона.

Недуго после паузе одлична прилика за Београђане, Срнић је центрирао са леве стране, Мелег је ухватио полуволеј, али лопта је опет отишла поред гола. Три минута касније шутирао је и Стојковић, и он је био непрецизан.

На гол се чекало до 36. минута. Бранко Јовичић је ушао у казнени простор, послао пас, али лопта му се одбија од противничког играча, што је овај искористио, шутирао је и донео предност Звезди – 1:0.

Два минута пред одлазак на одмор могли су црвео-бели да дуплирају предност, али је ударац Крстичића голман домаћих одбранио.

На полувремену је шампион извршио чак десет измена, само је леви бек Терзић остао у игри. Шансу су у другом полувремену, поред Терзића добили: Станковић, Баиновић, Зе Маркос, Ераковић, Гојков, Луковић, Милијаш, Цветковић, Николић и Милић.

У 48. минуту после центаршута Терзића уследио је сјајан волеј ударац Милијаша са 15 метара, али је капитен погодио пречку.

Два минута касније гол за Ужичане, стрелац је Стефан Ђурић, изашао је испред Станковића и погодио – 1:1.

Иначе, Баиновић је играо десног бека, Гојков је деловао као задњи везни, Цветковић и Николић по крилу, а Милић је био у шпицу.

У 61. минуту Луковић је шутирао са нешто више од 20 метара, али голман домаћих је био на опрезу. Три минута касније Николић је направио добар дриблинг на десној страни, упутио одличан центаршут, а Милић главом послао лопту тик поред стативе.

Но, то је само била најава новог вођства Црвене звезде. После сјајног паса Баиновића, Милић је заобишао голмана и погодио – 2:1.

У међувремену, Баиновић и Гојков су заменили позиције, а Николић и Цветковић стране.

У 74. минуту Гојков је центрирао са десне стране, била је то мало виша лопта за Милијаша, те је његов ударац главом непрецизан.

Гојков је иницирао још једну акцију црвено-белих, додао је до Цветковића, али је и његов шут зауставила пречка, шест минута пре краја игре.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BRZINA i KONDICIJA
Zvezda mora da igra kao Hrvatska protiv Argentine 4-3-3 : sa TRI BRZA u špicu (Rebić, Mandžukić, Prišić), dve polutke (Modrić i Raketić) i zadnjim veznim koji igra presing u odbrani (Brozović) i četri brza u zadnjoj liniji , s tim da svaki pretrči preko 10 km..
MOSHA
Je l' realno da Pavkova opet nema nigde? Covek trese mreze samo tako i ne moze da dobije sansu ni na pripremama?
kolo kolo
Bravo Aleksa..napred zvezdino dete.
Milos
O pa reprezentaciju Uzica pobedili, svaka cast! Danas nije lako pobediti nijednu reprezentaciju kao sto vidimo na SP ovih dana. Ovo je ogroman uspeh za zvezdu, jedan od najvecih u poslednjih 20 god.
Marko
@Milos Vece su nego one vase nad Videotonom i Skenderbegom.
Apis
Blago tebi Miloše, sa takvim sarkazmom nećeš daleko dogurati. Lako Ti je plitak potok zamutit i budalu naljutit

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.