Почетна / Фудбал / Звезда

Звездиних 11 мина за Партизан

Већина играча шампиона се кроз каријеру уписивали у стрелце против црно-белих из Хумске
ФОТО: Архива Журнала

Црвена звезда оптимизам пред 158. вечити дерби може да гради и на чињеници да у екипи има већину фудбалера са искуством давања голова Партизану. Чак 11 садашњих првотимаца шампиона кроз каријеру су тресли мрежу црно-белима, десеторици то није успело, док би за шесторицу учешће у сутрашњем мечу био премијерни дуел са клубом из Хумске.

Од 11 стрелаца, само су двојица имали задовољство да се радују голу у светковини српског фудбала: Ненад Милијаш четири пута и Ричмонд Боаћи у две ситуације. Центарфор из Гане још чека на први тријумф против Партизана, до сада има три ремија и пораз. Донео је бод црвено-белима у децембру на стадиону у Хумској, а сада се навијачи надају да ће сва три.

Милан Павков је чак на четири утакмице за нишки Раднички био стрелац против Партизана, на сва три меча прошле сезоне тресао је мрежу Партизану. Потписао је мартовски тријумф на Чаиру, уписивао се на семафор у Хумској у оба пораза од 1:3. Високом нападачу дефинитивно леже дуели са црно-белима, што би могао да буде и разлог више да се нађе у улози резерве Боаћију и потенцијалне мине.

И Никола Стојиљковић, међутим, зна како се дају голови Партизану. Учинио је то два пута као члан Чукаричког. За Брђане је стрелац против црно-белих, такође у два сусрета, био и Славољуб Срнић. Потписао је највећи тријумф у историји бело-црних, у финалу Купа Србије 2015. године.

Срнић има велико искуство у дербијима, побеђивао је и уписивао асистенције, али се не очекује међу стартерима, него на клупи. За разлику од њега, мале су шансе да се међу 18 одабраних за дерби нађу некадашњи стрелци против Партизана, Дејан Мелег и Милан Јевтовић. Бивши капитен Војводине дао је два гола у Хумској у мају 2016, а крилни нападач се уписао на семафор као члан Борца из Чачка у децембру 2015.

Попут Мелега, стрелац у поразу на Партизановом стадиону од 2:3 био је Марко Гобељић за Напредак у новембру 2016. Узалудан за повољан исход у Хумској био је гол Милана Родића за ОФК Београд 2011. Изједначио је у 88. минуту, али је одмах после поласка са центра Милан Смиљанић донео тријумф од 2:1 домаћину.

Једно од најболнијих издања противничког играча за Гробаре било је у режији Мохамеда Бена из лета 2017, кад је за Олимпијакос дао два гола у квалификацијама за Лигу шампиона. Била је то партија из снова, али затим није добијао већу шансу у атинском клубу и на зиму је стигао у Црвену звезду.

Последњи је садашњих Звездиних играча мрежу Партизану затресао Душан Јованчић у победи Војводине од 2:1 у финишу претходног шампионата. Већ тада имао је договор са шампионом Србије, на Маракани се снашао сјајно и једно је од откровења.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.