Почетна / Фудбал / Звезда

Пораз Звезде од ПСЖ-а није на листи 30 најубедљивијих у ЛШ: А, Рома два пута по седам…

Рекордне неуспехе забележили су Бешикташ и Малме (по 0:8 на гостовањима), Турцима је мрежу изрешетао Ливерпул 2007, а Швеђанима Реал у Мадриду 2015
ФОТО: БЕТА/АП

Звездин пораз у Паризу није на листи најубедљивијих у историји Лиге шампиона, од како се елитно европско такмичење игра у групном формату.

Рекордне неуспехе забележили су Бешикташ и Малме (по 0:8 на гостовањима), Турцима је мрежу изрешетао Ливерпул 2007, а Швеђанима Реал у Мадриду 2015.

Чак десет мечева завршено је са седам разлике и то идентичним резултатом (7:0), док је на 17 утакмица било 6:0 или 7:1.

Догодило се 14. пут да се утакмица у Лиги шампиона заврши резултатом 6:1, посебно је занимљиво да се претходни пут то догодило на мечу Пари сен Жермена. Французи су тада били губитници, у историјском гостовању Барселони и елиминацији после 4:0 код куће.

Једини на гостовањима са 6:1 успевао је да слави Реал, два пута. Краљеви су то учинили у истој сезони (2013/14), против Галатасараја у групној фази и Шалкеа у осмини финала.

На још неколико мечева у нокаут фази бележене су огромне разлике. Бајерн је победио Базел и Шахтјор са по 7:0, Спортинг са 7:1, а Порто са 6:1. Победе за памћење ван групе остварила је и Барселона, на сусретима са Леверкузеном и Пари сен Жерменом.

Они који Звездин пораз у Паризу дефинишу као бруку, морали би и да пронађу адекватну дефиницију за Ромина искуства. Вучица је у четвртфиналу изгубила са 1:7 од Манчестер јунајтеда на Олд трафорду 2007, а идентичним резултатом поражена је у Риму од Бајерна 2014. У непријатна искуства сместила је и шестицу у Минхену…

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

Коментари20
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

gropn II
prvo u top 38,0, pa iduce nedelje u top 10 !
Pedja
Da li ti uopste i sam sebe shvatas sta si hteo da kazes?
gropn II
he, he, nije moglo, ima jedan ponisteni gol, ima dva lobovanja cetiri ispucavanja, dva zezanja tri stiklice ... cuj BOLJI ??? PONIZILI vas bre ... SMEJANJE ...jedna utakmica ? pa ovaj tvoj ortak nasao neki Kup sajma vasara i seoskih zavetina, samo da ne bude kako je zvezda ponizena ! ma nije ponizena VRACENA NA FABRICKO PODESAVANJE ! u tih 30, samo u zadnjih 15 15 puta vas spasile sudije poraza , od tih 50 gola 25 su iz penala vidi samo koliko dugo Partizanu nije sudjen penal u derbiju ! ide Liverpul, ide novo b(r)usenje ... "POSTAVLJA SE PITANJE A TO VEC ZNAJU SVI"
Прикажи још одговора
Mikica
Da je CZ izgubila i sa mnogo više, ne bi imalo baš nikakvog značaja jer je ona za ovu godinu uspešno završila posao. Šta god ko pisao, a ima ne samo navijača već i nedobronamernih medija, to sa klubom nema baš nikakve veze.
Pedja
Upravo tako Mikice, ja pisem danima da je glavni posao ulazak u LS, a svaki bod kao protiv Napolija je samo bonus.
Laki
Kako nema veze kad nisu ni navijaci ni mediji izgubili?
najkandidati
Pa, jos nije gotovo...Strpite se malo, bice ih i na toj listi...
Stgt
A 1970? Kup sajamskih gradova(za mladje generacije prethodnik kupa UEFA,kojeg je npr.Barca 3 puta osvojila i racuna ga kao trofej UEFA kupa)... E tada je Dinamo Dresden razvalio naseg tj. vaseg Partizana sa 6:0. Sa sve Curkovicem,Bjekom,Mocom.... vec tad je Partužan dobio tu vašu šestardu... A mi smo ovom mocnom Parizu bar gol dali....
Milan Kojčić
Taj "moćni" Real te godine nije uzeo nijean trofej. To mu je najgora sezona u poslednjih 20 godina.
Lazar
A sta tek reci za 6.12.1953. godine?
Прикажи још одговора
ehh
Pogledajte poraze Maribora, Dinama, Astane... itd itd Celtica, Ma lista je podugacka ali kada zvezda izgubi e onda je to "Bruka" a ostalo je realnost, Jel bila bruka kada je zvezda izgubila 5:1???
ja
a pogledaj nikad jaci besiktas 0:8,0:7,0:6,0:6
ja
a pogledaj nikad jaci besiktas 0:8,0:7,0:6,0:6
Прикажи још одговора

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.