Почетна / Фудбал / Звезда

Павков: Наравно да није било реално да могу да дам два гола Ливерпулу

Милан Павков жели да репризира сјајну игру против Ливерпула и у наредној утакмици Лиге шампиона у Напуљу
ФОТО: Н. Неговановић

Бегеч је српском фудбалу подарио играчку и тренерску громаду Вујадина Бошкова, а од прексиноћ и стрелца голова за победу Црвене звезде над актуелним вицешампионом Европе!

Милан Павков је разбио Ливерпул, учинио поносним не само породицу и мештане насеља удаљеног око 20 километара од Новог Сада, него и армију навијача клуба са Маракане.

- Тешко неко може да надмаши шта је урадио велики Вујадин Бошков. Чињеница да је и он био родом из Бегеча даје ми мотив да тежим ка још већим успесима и не задовољавам се постигнутим – говори у интервјуу за Журнал, дан после утакмице досадашње каријере и два мата Алисону Милан Павков.

Павковдан

За звездаше је 6. новембар постао „Павковдан”, јесте ли видели фотомонтажу иконе?

- Да. Симпатично је. Свашта праве на друштвеним мрежама, занимљиво је.

Слободан Цоле Јанковић је на исти датум пре 45 година донео победу Звезди у Ливерпулу, за неколико деценија сећаће се и ових ваших голова?

- Било би лепо да се голови и успеси понове. И то убрзо!

У Напуљу?

- Да! Зашто да не...

Јесте ли могли да спавате после утакмице?

- Генерално не могу да спавам после утакмица. Био сам будан до 5-6 ујутру. Сада су се слегли утисци полако. Ово је велики успех за клуб, мене и саиграче.

Добили сте потврду да вреди веровати у снове?

- Апсолутно. За мене је ово био сан, али морате да верујете у себе. Ниједног тренутка нисам сумњао у личну вредност, али наравно да није било реално да могу да дам два гола Ливерпулу.

Клоп је рекао да га нисте изненадили јер сте и у Салцбургу донели превагу, али да сте можда себе изненадили начином на који сте постигли други гол?

- Није ме изненадио други гол. Некада сам играо као задњи везни у школи Новог Сада, не либим се да шутирам и знам да то могу. Био сам свестан свега. Покушао сам да гледам на трибине, како навијачи уживају.

Пробушили сте мрежу голману плаћеном 60 милиона, поред штопера плаћеног 80.000.000. Како се осећате због тога играч чије је обештећење за долазака у Звезду коштало 300.000?

- Не гледам тако. Извршавају и скупо плаћени свој део задатка. Некад си на висини задатка, други пут не. Све је то фудбал.

Прошли сте трновит пут да бисте се нашли на овом месту?

- Тежак је био мој пут, али такав је и требало да буде. Не може да се оствари успех без муке, за све у животу се мораш борити. Било чиме да се бавите, пут до успеха не може да буде једноставан, зато је најважније да знате вредност, имате јасан циљ и да издржати све. Увек сам веровао у себе много више него што су други. 

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CENTRIRANjE na Pavkova
Protiv Napolija i PSŽ, Zvezda mora da igra sa taktikom : PAVKOV jedini napred , a iza 9 trkača koji igraju PRESING po celom terenu.. Protivnici neće imati odgovor , znači najmanje po 1 bod, a možda i više.
Zuk
Iskren da budem ocekivao sam poraz Zvezde od najmanje tri gola razlike.Medjutim,Liverpul je odstajao a ne igrao, najlosiju igru u zadnjih nekoliko decenija.Potcenjivacki odnos ne stavljanjem Firmina,Sacirija i Lovrena koji ne bi dozvolio skok Pavkovu na par metara od gola,i navijanjem koje ih je poremetilo jer takvog u engleskoj nema.Na zvezdino srljanje trebao je Klop da odgovori mirno pasovima i pokretljivom igrom i bilo bi kao kada bik ide na crveno.Anceloti nece da napravi toliko gluposti i napravice taktiku kojom ce sigurno ubedljivo i lako da dobije utakmicu.To je potrebno u intersu srpskog fudbala i njegovog razvoja.Ovako cemo da se lazemo da umisljamo kao Dzaic,Terzic i slicni.
PRESING i KONTRANAPAD
Zvezda neće izgubiti ako utakmicu započnu FIZIČKI NAJSPREMNIJI igrači koji mogu odigrati KONTRANAPAD (kao kod 2-og gola Pavkova) , a tzv "majstori i tehničari" uđu zadnjih 25 minuta i odigraju presing.
zorge
Secam se izjave Milomira Strizovica( FK Partizan ) kako su mu tadasnji rukovodioci CZ oteli vec dovedenog Dzajica. Oni koji dugo pamte TEMPO, i imaju stare brojeve, to mogu da nadju negde u 80 godinama.
Nish
Vrati se u Radnicki, u Zvezdi ne zele da pricaju o ugovoru a nisu uspeli letos da te se otarase... Kakvo postovanje ti trazis i molis od takvih? Cim si dao golove sada se setili da te malo tapsu po ramenu.
Vozdovac
Tako je care. Samo nastavi da radis.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.