Почетна / Фудбал / Звезда

Савић: Драго ми је због Лалатовића да Раднички има овакве резултате, његов дрес сам имао урамљен у соби

Не отписујемо Раднички, али верујем да ћемо у међусобном дуелу све да решимо - каже Вујадин Савић, капитен Црвене звезде
ФОТО: Н. Неговановић

Голгетерска експлозија Луке Јовића тема је на сваком кораку, а у паузи између првенствених обавеза и у бившем клубу тренутно најтраженијег нападача у Европи. Разговор са капитеном Вујадином Савићем о репрезентацији Србије и стрелцу против Немачке створио је интересантан угао приче и пробудио машту звездаша – шта би било да је садашњи ас Ајнтрахта дочекао на Маракани долазак Владана Милојевића и нове генерације...

Лука је невероватан, много ми је жао што није оставио дубљи траг у Звезди. Овде је фудбалски створен, али ситуација у клубу у то време није била као данас, мада не може да се каже да је нама било боље кад смо дошли. Многи нису хтели на Маракану, полако смо се окупљали и ишли напред. Сада је све другачије. Створили смо лепу причу, постали први клуб који је од почетног квалификационог кола стигао до пролећа у Европи. Било је тешко, али смо се снашли – направио је поређење Вујадин Савић.

У складу са животном и радном филозофијом учитеља Милојевића, кренули су тихо од златиборских припрема. Носили су се добро и са притиском кад су примљена три гола на Малти, али и еуфоријом међу звездашима после избацивања Спарте. Стрпљиво је створена најбоља генерација Црвене звезде од распада СФРЈ, државни рекордер по броју првенствених утакмица без пораза.

– Нико није очекивао ништа од нас, поготово после Флоријане. Морамо да будемо поносни на учињено. Лига шампиона, титула, рекорд... Желимо још успеха, надамо се дуплој круни у мају.

Кад се говори о скромним очекивањима у лето 2017. године, неизоставно је да је управо Савићев долазак праћен коментарима да је требало да се потражи боље решење. Демантовао их је на терену, изборио за место стартера и оставио је иза себе неколико изузетних утакмица на европској сцени.

– Задовољан сам, да није било повреда имао бих више великих утакмица. Као најбоље игре могу да издвојим мечеве са Арсеналом у Лондону, Наполијем и Ливерпулом у Београду. Још много је лепих сећања, без обзира што сам направио пенал у Салцбургу ту смо ушли у Лигу шампиона, Краснодар је био почетак свега лепог...

Лепих ствари никад доста, па нема навијача Црвене звезде који већ не машта о новом учешћу у Лиги шампиона.

– Прво да освојимо титулу, нећемо да се опуштамо. Не отписујемо Раднички, али верујем да ћемо у међусобном дуелу све да решимо.

Како сада стоје ствари, меч лидера и другопласираног биће одигран уз разлику од свега три бода.

– Много ће да одлучује та утакмица. Играћемо је на нашем стадиону, нема разлога да не победимо. Драго ми је због Ненада Лалатовића да Раднички има овакве резултате, његов дрес сам имао урамљен у соби кад сам био мали. Било је то после победе над Кјевом у Верони.

После репрезентативне паузе, црвено-беле очекује паклен априлски распоред. Играће плеј-оф и полуфинале купа, чекају их преломне утакмице за трофеје.

– Није нам досадно, била нам је потребна промена ритма. Отишао сам три дана с породицом на Златибор. Кад је пауза, ради се мало опуштеније и имамо доста ствари које жели шеф да среди, а не можемо да их вежбамо кад су утакмице на три дана. Овај период нам служи да се опоравимо, али и тактички спремимо за све што нас чека у наредном периоду.

Савић о омладинцима и жељи да се одмере са сениорима

На јучерашњем тренингу Црвене звезде у одбрани су била двојица Савића – капитен Вујадин и млађани Никола.

– Сјајно је кад дечаци имају прилику да тренирају са првотимцима, сећам се колико је то мени значило. Имао сам слично искуство кад је шпиц био Баркос, Милијаш се налазио ту, као и сада. Прве припреме са сениорима, на Кипру код тренера Александра Јанковића, не заборављају се.

Као један од најискуснијих, Савић се потрудио да дечацима олакша тренинг под командом Милојевића:

– Питао сам једног од омладинаца, да ли вам се игра против нас. Видео сам и у одговору и реакцији колико су то желели. На крају је било у игри на два гола нерешено 3:3, сви су задовољни.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sasa
E jakog si igraca drzao na zidu.Ahahahahah...Mada ste isti po kvalitetu igraci.Strasno!!
trnina
Od jakog igrača si držao sliku u svojoj sobi, zato si i ti postao jak igrač, jesi ali samo u medijima, zato što igraš za cigose, a da si u nekom drugom klubu niko ne bi znao za tebe.
Gax
Decko verovatno misli na poster,al kontam da je preneseno tako ko da je rekao da je slika u pitanju...
hedonist
Lalatović je bio kapiten Zvezde i to ima ogromnu težinu. To je što se tiče njegove igračke karijere, a što se tiče trenerske on je već sad ubedljivo naš najbolji trener i trenutno pola Niša ima njegove slike po sobama a po završetku sezone biće počasni građanin sa ogromnom slikom u centru grada na "Ambasadoru"! Da ima Radnički budžet kao Zvezda sa Nenadom bi bio ko zna koliko visoko. Treba znati da napraviš atmosferu, ekipu od talentovanih i skromnih momaka i sa njima da praviš uspehe a ne da imaš 90% zatvorene utakmice i ne skidaš se sa naslovnica a i sam znaš da si zalutao u sistemu.
Pavle Bg
Trebalo je da uramiš dres svoga oca. Samo jedan je Dule Savić.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.