Почетна / Фудбал / Звезда

Звездан Терзић: Брусимо драгуље за Лигу шампиона

"Наравно да не можемо само да форсирамо младе играче, наравно да правимо баланс са искуснијима, наравно да увек морамо да се боримо за трофеје"

Раситњен је и трећи дан од, неком за утеху, минималног пораза у Хумској, једнако болног за већину Срба где год били расути по свету. Отуд, тако је од вајкада, тишина „пара уши” у службеним просторијама Црвене звезде. Све је некако замрло, нигде живе душе. Само фотографије фудбалера и тренера издвојених из мноштва на зидовима, обешене.

Руку пружа в.д. генерални секретар црвено-белих – Звездан Терзић.

- Никад није пријатно кад се изгуби утакмица, поготово од Партизана. С друге стране, радује и храбри изузетно одиграно прво полувреме, надасве модерно. А, никад с млађим тимом у вечитом дербију. Додуше, пораз је њима и пао најтеже. Предрагу Рајковићу и Луки Јовићу. Били су сјајни, показали класу. Како понекад бива, уместо јунаци - постадоше трагичари. Верујте на реч, ради се о бисерима српског и европског фудбала. Но, живот иде даље и, старине веле, не вреди плакати за просутим млеком. Очекује нас утакмица с Доњим Сремом, гледамо да ухватимо што бољу позицију до зиме.

Занимљиво, док Партизан обара рекорд у везаним победама, Звезда броји године својим играчима?

- Да се разумемо: не оптерећујемо се рекордима, старосном доби првотимаца. Моја амбиција, моја мисија није да доведемо десеторицу ислужених фудбалских легионара, у овој нашој лиги будемо шампиони, а лимитирани у Европи. Није ти ни идеја руководства, већ да играмо значајну улогу у групној фази европских такмичења. Тако нешто, убеђен сам, не бисмо могли са ислуженим легионарима од 30 и кусур година. Ово је једини исправан пут је којим смо кренули, само тражим мало времена и стрпљења. Ништа друго, остало имамо. Небрушене фудбалске драгуље, попут Рајковића, Јовановића, Јовића, Грујића, Ристића, Аврамовског...

Кад већ споменусте искусне интернационалце, управо такви добише у суботу Звезду. Управо такви играју Лигу Европе?

- Поштујем политику Партизана, дозволите да тако не видим Црвену звезду. Овај клуб мора да буде наслоњен на омладинску школу, попут Барселоне. Да од малих ногу оспособљава играче с победничким карактером, навикнуте на жестоки притисак. Не мање битно: да воле Црвену звезду! Наравно да не можемо само да форсирамо младе играче, наравно да правимо баланс са искуснијима, наравно да увек морамо да се боримо за трофеје. И још нешто: млади момци не служе као покриће. Мене то не интересује, већ да за две, три године играмо значајну улогу у Лиги шампиона. То можемо, тврдим.

Смело речено, нема шта?

- На добром смо путу, зато молим за мало стрпљења. Новац немамо да бисмо куповали квалитетне играче, отуд смо принуђени да из сопствених ресурса формирамо шампионски тим. Звезда не може ни приближно да формира екипу за ЛШ, као 1991, потроши милионе марака на Савићевића, Михајловића, Панчева... Или, очекује да с неба падну Белодедић и Просинечки. Времена су се променила, верујте Звезда одавно није имала овако талентоване играче.

Коментари47
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Bari 91
Terzicu, ti jedva cekas da prodas sto pre te dragulje,jel mislis da se ne zna da je Jovicev menadzer Ramadani i da ga on licno placa,pitanje je meseca a ne godine kada ces prodati tog istog Jovica i za sebe uzeti procenat od tog istog Ramadanija a verujem da ces i Zvezdu dobro da ustines,covece smesan si ,pa zar mislis da ti jos neko veruje..
A za koliko godina cete ih izbrusiti. Mozda za jedno 5-6 godina, ako je pravde i vi cete kao Rendzers da brusate, od 5 lige do LS.
Žarko
Tužna je ova zemlja. Ne postoji klub na svetu koji u ovoj situaciji ne bi zasukao rukave i krenuo da rehabilituje klub. Da ste normalni ,igrali bi i Jović,Ristić,Jovanović,Grujić,Planić i onda od transfera da polako sanirate dugove. I naravno da pravite nove mlade igrače. Pa sve i da vam Gasprom da pare(čisto sumnjam iskreno) to je samo mrvica duga. Ali ne,vi ignorišete veliki problem i dovodite gomilu nekih poluigrača sa velikim primanjima. Partizan je isto u bunaru ali bar mu je olakšavajuća okolnost to što je prethodnih godina forsirao mlade igrače pa ih prodavao.Vojvodina je sanirala jedan deo dugova,prodala tri mlada igrača a dovela dva slobodna sa malim primanjima,jer zna koje su joj mogućnosti.Onaj Seltik iako je bogat klub pazi na svaki euro a da ne govorim o Ajaksu ili Anderlektu.Ja bi voleo da čujem koji to zvezda ima plan?!..Šta znači borba za titulu ako klub tone sve dublje?!..Ne mogu da se načudim dovoljno nekim postupcima.Jel misle da će pasti sa neba pare?!
Trifecta of Doom
Ko jos veruje ovom coveku i njegovim izjavama? A ta deca, ona nemaju sanse da igraju LS, bar ne za Zvezdu, jer ce biti davno prodata.... Ako nisu vec sada prodata.
kralj_brzina
Ah zaboravih jos nesto, na ono da bas takvi igraju ligu evrope, mislili ste da bas takvi se sramote po ligi evrope, nazalost, eto gledajte kad bude totenhem igrao u kompletnom sastavu.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.