Почетна / Фудбал / Звезда

Милан следећа Звездина мета, Милојевић стиже и Капела?

Милан је доминантно постао шампион у сезони 1991/92, без пораза. На добром путу је и Црвена звезда да освоји трофеј без изгубљене утакмице, што би било први пут у клупској историји
ФОТО: И. Веселинов

Црвена звезда је остварила 57. узастопну првенствену утакмицу без пораза и уколико не изгуби наредног викенда од Чукаричког на Бановом брду, изједначиће достигнуће Милана у периоду кад је на клупи славног италијанског клуба седео Фабио Капело.

Са једним од најбољих тренера у историји фудбала, на Сан Сиру су држали низ непобедивости од 1991. до 1993. године, реч је о рекорду на Чизми.

Ван Бастен је био лидер Миланове генерације која је остварила фантастичан низ, серија је трајала све док Асприља није донео тријумф Парми од 1:0.

Део сјајне селекције био је и легендарни Дејан Савићевић. У сезони без пораза, осим сјајног Холанђанина (стрелац 25 голова у првенству), играли су: Барези, Костакурта, Малдини, Албертини, Анћелоти, Гулит, Рајкард...

У случају да не изгуби у преосталих шест кола плеј-офа, Црвена звезда ће се пробити на шесто место у историји светског фудбала по броју узастопних мечева без пораза у првенству.

Изједначила би се са молдавским Шерифом и Тут Пасаном из ДР Конга, а у наредној сезони би јурила достигнуће египатског Ал Ахлија, Есперансе из Туниса...Рекордер АСЕК из Обале Слоноваче (108) и румунска Стеауа (104) још су предалеко...

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kokos
Kakav Kapelo, kakva Steaua, pa Zvezda i Milojević su u osinjaku kriminalne organizacije. To nema veze sa sportom.
press real
fk cz sampioni u namestaljkama .
24232
Do kraja prvenstva bez poraza i drugi u Evropi u istoriji, posle Steaue. Ove ostale zemlje se ne racunaju kao UEFA zemlje iz tog perioda.
Ben kapitalac
To, majstore! Stigni i Kapela, šta su njegove titule u Evropi prema tvojim uspesima u SLS, doduše garniranim sa ponekim penalom i golom iz ofsajda. Ti si već dokazao da si bolji trener od Kapela, jer dok je on u Kini držao nemilosrdnog strelca Boaćija u rezervi, ti si Boaćija vratio u život i dokazao da nije uzaludno to što ga forsiraš i što mu daješ prednost u odnosu na ona dva dokazana pacera Pavkova i Joveljića! Dokazao je Boači svoju klasu već protiv Nišlija i dao dva izvanredna gola, jedan iz penala a drugi iz ofsajda! To što se Boaći nije video u grupnoj fazi LŠ, ima svoju pozadinu, bio je povređen. Dobio je kurje oko na malom prstu! Ah, to kurje oko zna da bude nezgodno!
mukice mala
A jel iz ofsajda i iz penala a ti kao pravi "zvezdas" to tebe zabolelo zar ne? ti bi voleo da smo izgubili od Radnickog ?
ne bi bila prva sezona bez poraza
Sezonu 2007/08 je Zvezda zavrsila bez poraza, pobedila i Partizan 4-1, ali se zna ko je i kako tada, na zalost bio prvak.
SVE PJANO
To bi bila prva osvojena titula bez poraza.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.