Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић: Озбиљан приступ, биће тешко против Чукаричког

Звезда ће сутра од 17.00 гостовати Чукаричком у 32. колу, другом у плеј-офу Супер лиге Србије
ФОТО: М. Спасојевић

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да захтева озбиљан приступ против Чукаричког и да очекује веома тешку утакмицу.

- Када уђете међу осам најбољих, свака утакмица је велика за себе. Чека нас изузетно тешка утакмица. Биће веома, веома тешко. Максимално озбиљно ћемо се спремити јер желим озбиљан приступ. Очекујем добру и квалитетну утакмицу - рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Звезда ће сутра од 17.00 гостовати Чукаричком у 32. колу, другом у плеј-офу Супер лиге Србије.

- Идемо екипи која је у врху, стабилан суперлигаш, са тенденцијом да напредује из године у годину. Екипа која квалитетно игра на домаћем терену. Добро се познају, амбијент на Бановом брду је леп и фудбалски, са добрим тереном и инфраструктуром. Показују о каквом је клубу реч. Реткост је у српском фудбалу да можете да држите толико дуго играче на окупу, то је екипа која већ две-три године игра заједно.

Чукарички неће моћи да рачуна на Самјуела Овусуа, а Милојевић је навео да та екипа има спремне замене.

- Овусу је квалитетан играч, ништа мање или више од осталих играча Чукаричког. Имају играче који могу да га замене. Имају много младих који имају утакмице у ногама. Није само Овусу... Квалитетан је, али имају много озбиљних играча у екипи - рекао је тренер Звезде.

По његовим речима, јасно је ко се за шта бори у плеј-офу и притисак је једнак.

- Искристалисало се ко ће се борити за титулу, ко за Европу... Чукарички има своје амбиције и намере, али ништа мање или више немају мањи или већи притисак од нас. Колико је Чукарички под притиском, толико смо и ми. Не знам да ли смо једну утакмицу играли од кад сам дошао, да није било притиска. Притисак треба да постоји и треба да буде позитиван, никако негативан - навео је Милојевић.

Неће моћи да рачуна на Ричмонда Боаћија, али није желео да открије да ли ће чувати неке играче за "вечити" дерби који ће се играти наредне недеље.

- Има играча за које ћемо видети каква је ситуација и колико ћемо их излагати неким напорима. Имамо играче који су на граници суспензије. За мене је ово најбитнија утакмица у сезони, свака прва наредна и фокусирани смо на Чукарички. За остало ћемо видети.

После приче око утакмице уследио је разговор везан за успех појединих клубова у европским такмичењима, попут Ајакса и Ајнтрахта.

- Драго ми је због Ајакса. Можете много тога да научите, видите. Можете и да питате 'а, где то може да иде даље?'. Видели сте које су тенденције. Драго ми је што се вратила Ајаксова школа фудбала и њихова деца. Де Лихт, Де Јонг... Закључак је да је много отишло у фудбалу са улагањем. И ти неки млади играчи Ајакса су плаћени по 15, 20 милиона евра - рекао је Милојевић.

Посебне речи хвале имао је за Ајнтрахта и српске играче у том тиму, као и тренера Адолфа Хитера са којим је раније имао прилику да разговара.

- Дивно. Филип Костић је феноменалан играч. Велики напредак видим сваки пут. Лука Јовић, Мијат Гаћиновић... Сви они су овде показивали потенцијал. Не знам да ли је ово њихов зенит, али су веома близу. Не можемо у нашем првенству да постигнемо да они буду то што јесу, али видимо колики су потенцијал. Такође је битно у који ћете клуб да одете. Колико добрих играча има, али не могу да пруже колико су пружали у претходном клубу... Хитер је толико једноставан. Оставио је фасцинантан утисак на мене. Аустријанац је, а воли играче са Балкана. Ту је и Анте Ребић, а сви они су носиоци игре и свака част.

По његовим речима, све је ближе да Лига шампиона буде "затворена" за мање клубове.

- Све иде у другом правцу. Материјално је данас појело свет. Све што је материјално изгледа вредност, нажалост, мислим да ће материјализам поново превладати и мислим да ће се затварати такмичење - рекао је Милојевић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ben kapitalac
Milojević je obesmislio “Katapult” opremu za fizičku analitiku igrača, jer i pored rezultata koje je dobio on od samog početka drži u timu grupu sporih igrača, pa se neko pita zašto Zvezda ne igra brzo i borbeno?! Kako će Zvezda igrati brzo i borbeno, kada joj okosnicu ekipe čine spori igrači!
Aleksa
Zamislimo da je ovaj naslov pročitao Erik ten Hag?! Ovo je izjavio trener koji u svom timu ima jednu grupu igrača srpskog porekla koji su pravi vanzemaljci za naše uslove! Filozofija ten Haga bi bila napad i samo napad, od prvog do 90-og minuta! Kakva je filozofija igre našeg “trenera godine”, najbolje pokazuju polu-prazne tribine Marakane! Milojević je sam napravio selekciju tima i odredio grupu izuzetno sporih igrača, koji su nažalost nosioci igre! On je selektirao 36-to godišnjeg Milijaša kralja puževa kao i debelog i sporog Ebesilia, kojega je do skoro forsirao iz utakmice u utakmicu! Zašto nema Zvezde u eleminacionoj fazi LŠ, na proleće, jasno je kao dan!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.