Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић: У самом набоју можда и прелазимо границе, али не треба прелазити велике границе неукуса

Звезда ће сутра од 19.00 на стадиону "Рајко Митић" играти против Партизана у трећем колу плеј-офа Супер лиге Србије
ФОТО: Н. Неговановић

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да против Партизана неће бити довољно само играти срцем, већ да треба бити мудар и паметан.

- Надам се и желим да будемо бољи него што смо били у претходним утакмицама и видећемо у коликој мери ћемо у томе успети. Није само довољно играти срцем, треба бити мудар и паметан - рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Звезда ће сутра од 19.00 на стадиону "Рајко Митић" играти против Партизана у трећем колу плеј-офа Супер лиге Србије.

- Не знам шта бих могао да додам или одузмем. Веома значајна и битна утакмица са свих аспеката, што се тиче такмичења и престижа. То је 'вечити' дерби, никад ниједан није могао, нити ће моћи да се гледа само са аспекта бодова. То је сасвим посебна утакмица где има свега. Очекујем да играмо добро, да се прикажемо у правом светлу и покажемо реакцију после последње утакмице на Бановом брду - казао је Милојевић.

Поновио је као и много пута до сада да нема фаворита у дербију, уз речи да се он и његова екипа труде да посао ураде најбоље могуће, односно да се победи противник.

Његова екипа уочи "вечитог" дербија има четири бода мање од другопласираног Радничког.

- Тензија увек постоји. Колико се бавим фудбалом, не знам да ли је прошао један дан да није било тензије и притиска. Он постоји. Ствари су такве какве су. Концентришемо се на наредну утакмицу. Трудићемо се да урадимо оно што је до нас, а то је прво утакмица са Партизаном, да дамо све од себе.

Звезда ће играти без Ричмонда Боаћија.

- Ричмонд Боаћи неће бити спреман, нисмо успели да му санирамо повреду. Мислили смо да је много мањег обима него што јесте. Остали ће конкурисати за састав. Планирам тим, радим са тим играчима, знам многе ствари које други људи не знају. То је најбољих 11 у том тренутку када бирам. Зато сам ја тренер и зато је моја одговорност највећа - навео је тренер црвено-белих.

Истакао је да је веома самокритичан, а да је фраза "распад система коју је рекао после пораза од Чукаричког била жаргонска.

- То је било под знацима навода, жаргонски. Много тога није функционисало како смо желели. Увек ћу играчима, да ли победили или изгубили, дати анализу. Од њих тражим егзактне ствари, оно што смо се договорили да радимо и шта треба да радимо. Има пуно ствари које нису ишле. Анализирали смо, разговарали о тој утакмици. Какав год да је резултат, то остаје у свлачионици. Увек сам самокритичан, а и они су то прихватили. Архивирали смо ту утакмицу јер нема много времена да размишљамо о њој.

Упитан је за "приче о судијама" и да ли гледа тај аспекат, одговорио је:

- Не бавим се тиме. Има других људи који су задужени за то. Нисам ни компетентан да причам у вези свега тога.

Говорио је и о односу са бившим тренерима Партизана и садашњим Савом Милошевићем.

- Колики год ривалитет био, треба да има спортску границу. У самом набоју можда и прелазимо границе, али не треба прелазити велике границе неукуса. Ми као тренери смо дужни да шаљемо добру слику. Са којим год тренером да сам се сусрео, имам поштовање према сваком. Као што сам имао према Ђукићу и Мирковићу, тако и према Сави. Сава познајем, радио је јако добар посао у ФСС. Определио се да се бави тренерским позивом. Свако ко је у фудбалу... То су све нијансе који ћете се послом бавити. Имао је фантастичну играчку каријеру, пред њим је блистава и тренерска. Има пуно поштовање према мени, као што су сви до сада који су били на клупи Партизана - казао је Милојевић.

Владан Милојевић је на конференцији за новинаре пред дерби честитао кошаркашима Црвене звезде на трофеју у АБА лиги.

- Честитао бих кошаркашима на титули у АБА лиги и пласману у Евролигу следеће сезоне. Од срца, у име стручног штаба и свих играча - рекао је тренер Звездиних фудбалера.

Милојевић је захвалио и навијачима Црвене звезде који су дали крв и сакупили више од 900 јединица колики је био и циљ, и додао да су поново показали хуманости и пожелео им да наставе са добрим делима.

Семафор 3. кола Супер лиге (плеј-оф):

Четвртак:

15.30: Раднички (Ниш) Чукарички

18.00: Младост – Војводина

18.00: Напредак – Пролетер (НС)

19.00: Црвена звезда – Партизан

 

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Севера део
Нико да помене да се на данашњи дан 1991 наша Звезда пласирала у финале купа шампиона.
Zvezdas
Jedan je Miloje, oni placeni botovski komentari gde se pljuje i omalovazava mu ne mogu nista..
Aco Aco 33 33@Zvezdaš
Ovaj komentar dolazi direktno iz Milojevićevog okruženja, pružajući mu lažnu podršku! Uz Milojevića su rezultati, ali Zvezda nema igru! To i ptice na grani znaju! Milojević je na konferenciji za novinare izjavio da treba biti mudar i pametan! Drugim rečima, Zvezda će igrati oprezno sa pojačanom odbranom i zadnjim veznim redom. To znači da od igre neće biti ništa a u pobedu Zvezde ne verujem, jer mislim da Milojević ne može doneti ništa novo što nismo gledali celog proleća, a to je spor, jalov fudbal bez energije!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.