Почетна / Фудбал / Звезда

Два пропуста Партизановог бека Урошевића довољна Звезди за победу у 160. вечитом дербију

Саво Милошевић дебитовао као тренер Партизана у вечитим дербијима, и то поразом
ФОТО: И. Веселинов

Црвена звезда – Партизан 2:1 (0:0)

Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: 21.862. Судија: Новак Симовић (Ловћенац). Помоћници: Милован Ристић (Београд) и Далибор Ђурђевић (Крушевац). Жути картони: Бабић, Јованчић, Јовичић, Стојковић, Борјан (Црвена звезда), Павловић x2, Шћекић, Урошевић, Немања Р. Милетић (Партизан). Црвени картон: Страхиња Павловић (Партизан) у 94. минуту. Стрелци: 1:0 Ел Фарду Бен (једанаестерац) у 60, 2:0 Алекса Вукановић у 80, 2:1 Рикардо Гомеш (једанаестерац) у 90. минуту.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Бабић, Милуновић, Родић, Јованчић, Јовичић (од 73. Чаушић), Ел Фарду Бен (од 70. Вукановић), Иванић, Марин (од 92. Савић), Павков. Тренер: Владан Милојевић.

ПАРТИЗАН: Стојковић, Урошевић, Остојић, Павловић, Немања Р. Милетић, Здјелар, Шћекић, Тошић (од 67. Ивановић), Пантић (од 80. Илић), Николић (од 87. Нђије), Гомеш. Тренер: Саво Милошевић.

 

Црвена звезда је после првог овосезонског тријумфа у вечитим дербијима (2:1) на две победе од одбране титуле.

После само тридесетак секунди на првим искушењима био је голман Партизана Владимир Стојковић, његов презимењак, бек Звезде Филип је шутирао са ћошка казненог Партизана у први угао, парадом је чувар мреже избио лопту у корнер.

У наредних десетак минута развила се битка на средини терена, велики број фаулова, сецкање игре... 

До првог покушаја, озбиљнијег, црно-бели су дошли у 13. минуту када је по левој страни пробио Пантић, заврнуо је ка казненом, ушао, а онда гађао ближи угао, али није био прецизан.

Потом је уследила реприза почетних десетак минута.

Два пута су Гробари правили бакљаду, после пола сата игре судија Симовић је на кратко прекинуо игру због дима.

После главомета у казненом Партизана у 36. минуту Бен је додао лопту Павкову, који је био на седам метара од гола, бацио се, хватао је волеј, али је лопта отишла високо изнад гола из изгледне позиције.

Први жути картон добио је штопер Звезде Бабић када је у пет минута пре полувремена рукама зауставио с леђа Гомеша који му је умакао.

У надокнади времена Павловић је на 17 метара оборио Стојковића и добио жути картон, била је то прилика за Звезду, али је Бен погодио живи зид.

Почетком другог полувремена доста тензије, на крају је цех платио Шћекић, добио је жути картон због старта.

Николић је гађао са 19 метара са средине у 54. минуту, али није био ни близу оквиру гола.

У 58. минуту добру лопту на левој страни добио је Иванић, у пријему је стекао предност над беком Милетићем, онда је упутио приземан центаршут паралелан са линијом петерца, Бену је остало само да гурне лопту у празан гол, али га је у томе спречио Урошевић хватајући га са леђа, па је судији Симовићу остало само да покаже на белу тачку.

Ел Фарду Бен је био непогрешив са беле тачке у 60. минуту - 1:0. Био је то 16. првенствени гол репрезентативца Коморских Остврва.

Ивановић је у 67. минуту заменио незапаженог Тошића. Стрелца Бена је три минута касније заменио Вукановић.

Убрзо је и Чаушић заменио нервозног Јовичића који је често приговарао и гестикулирао ка судији Симовићу, па је вероватно тренер Милојевић хтео да предупреди црвени картон.

Десетак минута пре краја у игру је уместо Пантића ушао и 41- годишњи Саша Илић, уписао је 30. дерби, четири пута је погађао мрежу ривала.

Само што је ушао Илић Звезда је дуплирала предност. Поново је са леве стране убацио Иванић по земљи, Павков је на првој стативи у дуелу са Павловићем пао, лопта је поред њих отишла ка другој стативи где је Вукановић умакао Урошевићу и поклопио лопту која је лако завршила у голу - 2:0.

После асистенције, могао је Иванић и до гола, добио је у 81. минуту лопту на 14 метара од гола, био је сам, гађао је, али није погодио горње леве рашље гола Партизана.

У 87. минуту у дербијума је у дресу Партизана дебитовао Муса Нђије, ушао је уместо Николића.

У 89. минуту несхватљив потез искусног Марина, у ћошку казненог крај гол аут линије је уклизао Здјелару, однео га, па је судија Симовић поново упро прстом ка кречу.

Рикардо Гомеш је шутирао са 11 метара по средини гола - 2:1. Одмах потом Марина је заменио Вујадин Савић.

Шут Здјелара уз проклизавање у 93. минут лако је одбранио Борјан.

Минут касније млађани Павловић је фаулирао Вукановића, добио други жути картон, потом и црвени, па је дерби завршио који минут пре последњег судијског звиждука.

Семафор 3. кола Супер лиге (плеј-оф):

Четвртак:

Раднички (Ниш) – Чукарички 2:2 (Ранђеловић 24, Хаскић 61 - Стојановић 11, 90+1)

Младост – Војводина 3:1 (Пејовић 30. једанаестерац, 48. једанаестерац, Радивојевић 57 - Матић 76)

Напредак – Пролетер (НС) 2:0 (Аливодић 17, Зукановић 90)

Црвена звезда – Партизан 2:1 (Ел Фарду Бен 60. једанаестерац, Вукановић 80 - Гомеш 90. једанаестерац)

Семафор 3. кола Супер лиге (плеј-аут):

Четвртак:

Вождовац – Рад 1:1 (Машовић 43 - Баиновић 87)

Мачва – Земун 1:5 (Пејовић 40 - Кукуличић 9, 77, Илић 26, Ристовић 56, Томић 66)

Радник – Динамо (Вр) 1:1 (Стојановић 45 - Мацукас 47)

Спартак – Бачка 0:1 (Жарковић 80)

Коментари51
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dule "Grobar"
Prosli put je kiksnuo Ostojic (jeuce je opet bio timu???), sada Urosevic. Ove iz uprave treba poslati nna test inteligencije. Koliko njima treba da shvate da su i Ostojic i Urosevic igraci za nizi rang-takmicenja. Igra "Partizana" je potpuna i apsolutna BRUKA!!! Ali, igre ne moze da bude bez kreativnih igraca. Upravo - zasto "Partizan" nema kreativce u ekipi? Jel` vi to mislite da mozete jos vise da unizite nas Klub, pa i dalje sedite u upravi bando?
Pedja
Svi su hvalili Pavlovica posle proslog derbija. On nije nikakav igrac i tada je trebao da dobije crveni, ali sudija nije hteo da ga iskljuci posle pola sata igre. Ako sudije striktno sude i ako ode negd eu inostranstvo, on ce na svakoj drugoj utakmici dobijati crveni. Svaki put kad ga neko protrcava, on se ne trudi da ga stigne, nego hvata za rame, ruku, dres i vuce. A Urosevic je tek cudo od igraca, secam se onog dodavanja protiv Cukarickog i jos uvek se smejem. Voleo bih da svaki put igra protiv Zvezde.
moma52
Pavlović ima fizičke predispozicije da bude jadan od najboljih štopera Evrope,ali u ovoj svilenoj ligi, gde ima privilegovanih,njegova duel igra i čvrsta igra telom se kažnjava.Da li si ti nekada gledao Kjelinija,e takav će biti Pavlović.U ozbiljno organizovanoj igri odbrane ,gde ga neće "bušiti"bekovi ,pa mora da istrčava i pokriva ceo teren,on će nadmašiti i Vidića,koji je bio beskompromisan i hrabar duel igrač.
Djeneral Draza@Mosquito
Na zalost, tako je to kod nas, na svaki pristojan komentar nadje se neko da izvredja ulicarskim recnikom. Valjda to tako mora. Pozdrav.
Paja
Od 1960 godine najgori derbi.Tako se nekada igralo u tzv. tramvaj ligi ako ne i bolje.
tacnije...
Dva propusta Urosevica+elvis...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.