Почетна / Фудбал / Звезда

Терзић: Наш тим вреди 52 милиона евра... Постигли највише за српски фудбал у Лиги шампиона икада...

У домаћем првенству смо потврдили апсолутну доминацију - навео је први човек црвено-белих
ФОТО: Н. Неговановић

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас да је иза црвено-белих још једна успешна сезона и истакао да се новчани дуг клуба смањује сваке године.

- Црвена звезда иза себе има још једну изузетно успешну годину. Свакодневно смо напорно радили како бисмо данас могли да кажемо да смо поносни на стање у клубу. Из године у годину подижемо клуб на европски ниво, а година за нама је најбољи доказ тога - рекао је Терзић на редовној седници Скупштине клуба. - Ове сезоне смо направили највећи спортски успех још од времена освајања Купа шампиона.

Терзић је подсетио да је Звезда успела да задржи стручни штаб и гро тима са којим је обезбедила пласман у Лигу шампиона.

- У екстремно квалитетној групи смо имали озбиљну улогу о чему говори и чињеница да смо савладали велики Ливерпул и постигли највише за српски фудбал у Лиги шампиона икада... У домаћем првенству смо потврдили апсолутну доминацију.

Успеси остварени на терену донели су позитиван ефекат и по питању финансија.

- Веома важно је истаћи и да Црвена звезда већ пету годину заредом завршава са позитивним финансијским резултатом. Нето новчани дуг Црвене звезде се смањује сваке године. За разлику од јуна 2014. године када је дуг износио 53 милиона евра, у децембру 2018. године дуг је 14 милиона евра - рекао је Терзић.

Како је навео, одлични резултати које је екипа бележила на терену утицали су на то да се вредност играчког кадра повећава.

- Јуна 2014. тим Звезде вредео је 17,5 милиона, док тренутно наш тим вреди чак три пута више - 52 милиона. И у 2019. години ћемо добити УЕФА лиценцу већ у првом кругу, што доказује да све своје обавезе измирујемо на време.

Генерални директор Звезде је навео да је клуб у претходних 365 дана име пореза у буџет Републике Србије уплатио 6,7 милиона евра и истакао да је та цифра виша него што износе сви спонзорски уговори које клуб има.

Терзић је рекао да Звезда 92 одсто укупног прихода остварује из иностранства.

- Нето новчани дуг клуба на дан 31.12.2018. године износи око 14 милиона евра. Књиговодствени дуг са датумом 31.12.2018 је у односу на реалан дуг већи, али, како би се избегла забуна, треба знати да су то књиговодствене обрачунске категорије које се не плаћају.

Он је рекао да је приход од Лиге шампиона, као и од трансфера играча, у висини од 18 милиона евра искоришћен за отплату старог дуга.

- С обзиром на то да је приход који иде клубовима кроз велике бонусе за учешће за у УЕФА такмичењима, као и кроз телевизијска права за пренос мечева, интенција Црвене звезде мора да буде веће улагање у тим и играче, како би Црвена звезда сваке године била учесник неког УЕФА такмичења - казао је Терзић.

Терзић је, на крају, посебно истакао то што је Звезда истрајала и успела у борби да се призна, како је рекао, легитимно освојена титула шампиона Србије из 1946. године.

- Наставићемо да улажемо максималан напор како бисмо и у наредној години наставили са победама, смањењем дуга и учвршћивањем места Црвене звезде у Европи - закључио је генерални директор Црвене звезде.

Коментари38
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

MX
Vlasnik Čukaričkog gosp. Obradović je smenom Krunića sa mesta trenera pokazao široj javnosti da su hitni rezovi neophodni! Krunić je imao uspeha i doveo je Čukarički da se bori u kvalifikacijama za Evropu, ali nasilničko i necivilizovano ponašanje Krunića je bolo oči i izlazilo iz konteksta života profesionalnog kluba! Sada će neko reći kakve veze imaju Krunić i njegovo ponašanje, sa Zvezdom! Naravno, da imaju jer ova interesna grupa koja vodi Zvezdu je sadašnji vlasnik Zvezde, ali oni nemaju sluha kada trebju doneti hitan rez i smeniti nedoraslog trenera! Sa Milojevićem nemamo nikakve šanse u kvalifikacijama za Evropu, jer je celoj javnosti pokazao svoje neznanje lošim igrama Zvezde celog proleća u SLS i sada u finalu kupa! Milojević je i štetočina u redovima Zvezde, jer je svojim neznanjem upropastio celu generaciju mladih Zvezdinih igrača, koje je poslao u Grafičar na “pozajmice”!
Piksi iz kornera
Vidim da ti ideje dolaze svakodnevno a neke su baš zabavne! Ponuda repriznih izjava ti je bogata, ali trebaš ponuditi i nove sadržaje. one koji tek treba da postanu legendarni, da postanu deo pop-kulture! Poznat je taj oftalmološki fenomen, tzv.,”Terzićev paradoks”, jer izgleda nisi gledao finale kupa i pokaznu vežbu, kada nam je tim u nekrofilskim dresovima održao čas iz modernog fudbala, a Milošević trener početnik sa tek par utakmica iskustva iz SLS, je pokazao već sada da je nedostižan za našeg “trenera godine”, koji je pokazao neznanje i kukavičluk i dokazao je da je grobar mladih igrača Zvezde! Ostavljanjem Milojevića na klupu Zvezde ste pokazali neznanje i odsustvo anticipacije, ali njega će smeniti publika vrlo brzo, kao nekada Grofa! Vi, iz interesne grupe koja vodi Zvezdu ste preživeli Grofa, ali će vam ”trener godine” sada doći glave! Hitna privatizacija!
Pigeon
Ja ne pratim te TM, jer sve je to relativno, ali evo otisao sam da pogledam cene tih njegovih vedeta. I recite mi samo koliko su realne cene napr. Stojkovic oko 3 miliona evra, Borjan takodje, Savic, Rodic, takodje...Ko ce to da plati? Pa da mogu sutra bi ih vec sve poisprodavali! Kafa nosi nekih 3 miliona (vredeo znatno vise kada je dolazio, mediji pominjali i 4,5 miliona evra), itd. Kolike su plate tih igraca? Bre, Zaradite 20 miliona evra, a potrosite 30 (njegove reci) i onda ste u plusu 10 miliona i brisete dugove!? Mene zivo interesuje sta cete da radite kada na leto dovedete jos 10-15 novih igraca, sta sa ovima? Ko ce to da placa? Sta ako ne udjete u LS (a verovatno i necete)? Hocu da kazem da matematika negira tvrdnje trazenog, a naivnih (da ne budem grub) uvek ima da poveruju...
Nikola
Vas su drali MODRI DECKI ,vasi sugradjani , pucale su petarde jos vam odzvanjaju u usima
Milos
Dzabe vam sve, kad ste izgubili od vecitog rivala Partizana u finalu, kupa

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.