Почетна / Фудбал / Звезда

Познати потенцијални Звездини противници: Са Динамом могућ сусрет у трећем колу

Ипак, предалеко и на Маракани сигурно не калкулишу даље од прва два кола
ФОТО: ЕПА/Срђан Сулејмановић

Црвена звезда ће ући у нове квалификације за Лигу шампиона са бољом стартном позицијом у односу на прошло лето, јер је носилац у жребу за прва два кола.

То, међутим, не гарантује лакши посао у прве три рунде, јер су 2018. године АПОЕЛ и Легија губили од Судуве и Спартака из Трнаве.

Међу потенцијалних 16 противника у првом колу има и неколико ривала које би било пожељно да Црвена звезда избегне.

Пре свега су то прваци Румуније (Клуж), Мађарске (Ференцварош) и Пољске (Пјаст).

Због евентуалних тензија на трибинама добро би било да не дође до меча са Партизанима (Албанија) и Сарајево (БиХ).

На Маракани би се задовољили да за стартног противника имају: грузијски Субуртало, летонску Ригу, ХБ са Фарских Острва, исландски Валур, Сутјеску из Никшића, естонски Каљу Номе, литванску Судуву...

Убедљиво најнепожељнији противник у другом колу квалификација је Макаби из Тел Авива, то је и једини клуб међу неповлашћеним који почиње такмичење од те рунде квалификација.

Пројектовани потенцијални ривали, али са обавезом да пласман потврде кроз успех у првом колу, налазе се на листи од девет клубова. Ту су: Шериф (Молдавија), Розенборг (Норвешка), Хелсинки (Финска), Дандалк (Република Ирска), Дуделанж (Луксембург), Шкендија (Северна Македонија), ТНС (Велс), Слован (Словачка) и АИК (Шведска).

У трећем колу квалификација најбитније је избећи дуел са Ајаксом. Полуфиналиста Лиге шампиона, који је одушевио Европу са Душаном Тадићем у главној улози, креће у овој фази јер је холандски клупски фудбал пао на листи због слабијих резултата у сезонама пре бљеска Копљаника.

Могуће је да у трећем колу дође до првог сусрета Црвене звезде и загребачког Динама од распада СФРЈ, а хрватски првак се намеће и као потенцијални ривал у плеј-оф рунди.

То је, ипак, предалеко и на Маракани сигурно не калкулишу даље од прва два кола.

БАТЕ Борисов (Белорусија) и Астана (Казахстан) намећу се као пожељни ривали за треће коло квалификације, бивши клуб Мирка Иванића и Немање Милуновића чини се као нешто лакши противник.

Црвена звезда би имала улогу благог аутсајдера против Селтика и Копенхагена, али сигурно је да не би била у подређеном положају.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

iz sljivika
Ni Ajax nece biti tolika pretnja jer ce ga rascerupati bogati klubovi. Dok se pojacanja uigraju proci ce leto.
pod kruskom
Pa, prosle ste godine prizeljkivali Ajaks. Toliko o tome koliko ste realni...
Novak
Danima se pise o mogicim protivnicima nasih klubova cz,pfc,rn,cuka ali niko da objavi koliko bodova po uefa listi ima sampion Srbije!? Da li je to poslovna tajna ili....
Bari+Tokyo
Realno,ni jedan nas klub trenutno nema sta da trazi u LS. Zato, LE puna kapa!
Nemaš pojma
Svaki naš klub u LŠ traži PARE! Iskreno briga nas baš za gol razliku i bodove u grupi...
Mixi
Zvezda ne treba nikoga da se plasi, bas suprotno, drugi treba da strepe od Zvezde. Mislim da ne bi trebalo dabude problema da udjemo barem u grupnu fazu LE.
pfc
E to je vaš problem, što živite lažnu moć! Videćete ko ste i kakvi ste...
Zvezdas
A vidi "gardista" protiv Liverpula, tad su bili najbolji? Eh kako neki brzo zaboravljaju...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.