Почетна / Фудбал / Звезда

Ливерпулова титула првака Европе, печат на чаробну новембарску ноћ Звезде

Трећи пут у историји, Црвена звезда је за ривала у елитном европском купу имала будућег шампиона Европе
ФОТО: Н. Неговановић

Остаће записано – Ливерпул је у такмичарској 2018/19. шести пут у клупској историји постао првак Европе и претрпео је у комплетној сезони само шест пораза.

Један од њих био је у Београду, од Црвене звезде, у четвртом колу групне фазе Лиге шампиона.

Чаробна новембарска ноћ на Маракани, у режији Милана Павкова, могла је да однесе Ливерпулу снове о титули шампиона Европе, али су се Редси ишчупали у великој мери и заслугом Црвене звезде.

Погодак Мохамеда Ел Фарду Бена против Наполија за смањење на 3:1, после мајсторске асистенције Марка Марина, омогућио је Клоповом тиму да му у последњем колу у дуелу са Италијанима буде довољна минимална победа за пролаз. Управо са 1:0, пласирали су се у осмину финала.

Трећи пут у историји, Црвена звезда је за ривала у елитном европском купу имала будућег шампиона Европе.

Претходно је у два случаја то био исти клуб, Милан. Италијани су прошли пакао Маракане у сезонама 1988/89. и 2006/07, па потом дошли до „ушатог пехара“.

Наредни пут Милан је на Маракану стигао као учесник квалификација за Лигу шампиона 2006. године, уврштен је накнадно у такмичење, поништавањем одлуке о избацивању због малверзација у првенству Италије.

Велика несрећа за Црвену звезду била је да се у ситуцији кад има одличан тим судари са Анћелотијевим асовима.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

CZ-maskota moralne propasti srpskog drustva
Vidim posle te utakmice i nadasve uspesne misije u LS,evropski velikani se polomise oko Pavkova,toliko finansijski jakih ponuda,da covek prosto ne zna koju da odabere. Kao i oko njegovog trenera. A taj isti trener posle kaze da ih nisu dobili slucajno,nego verovatno njegovom genijalnom strategijom! Ma idi bre...
Dragan Bgd
Mnogo te boli a? Što se upropašćavaš čovele,što si surov prema sebi,realnist te ubiha a oba jaže,Svim Zvezdinim i igeačima i trenerma su oislednje 2 gidine cene otišle gore 2,3 pa i 5,7 pura,primer,Pešić kupljen za 700 000 evea,pridat ta 4.2 mil evea,Degebek plaćen 200 000 evra pridat za 3.3 mil evea a pra reći ta Rafonju,12 mil evra,Braća Ilić,naša deca 5.5 mil evra,evo Luka Jović 60 mil evra,Zvezduno dete,Zvezdina škola,da dalje ne o Prulam,Ne može još uvek iz Zvezde za te pare,ali još par godina ko zadnje 2 i biće prodavaćemo ih preko 20 mil po igrsču,pabane Radonja je prodat za 12 mil evra.Pametnima dosta,dalebu će uvek da lupetaju nebuloze,ti si mi živi svedok.
Neko Bari, neko Fljamurtari
Kažu da čovek od ljubomore može da pukne! Puf!
beli
ma jabih prisio jos neku zvezdicu zbog liverpula xaxaxa
Miki Maus evro fudbala
Cime se vi zanosite...Evropa rekla svoje.
Ciganin 71
Ako smo mi sa titulom prvaka Evrope i sveta miki maus sta ste onda vi? Vi ste miNi maus, u suknjici....haha
Slave
Pavkov!!!!! Srdacan pozdrav
Moma
Sve je to lepo ali me brine sto je vest o dugu cz od oko 40 miliona eura skoro tacna .Kako dalje ?
Branko
To je vas dug Zvezda svoj vratila na 14 miliona eura .a vas je u stvari i veci( pa samo upravi prihoda dugujete 17,6 miliona eura za pwriod 2008/2014 a za period od 90 do 07 jos duplo veci) pa vasi gmizavci sami izjavili da je dug preko 40 miliona (a ja mislim i preko 50 miliona eura),i to nije da je skoro vec tacno( nije nama drzava placala licence prosle godine 2,5 miliona eura a ove 2 miliona eura nama nije dato nista jer nam i netreba jer imamo,samo za proslu godinu zarada preko 50 miliona eura a vi sipak).Kako dalje.
jedan isti komentator
Jedan isti komentator na svim portalima ostavlja iste komentare o nekom dugu C zvezde od 40 000 000 miliona. Samo pisi i dalje. Sto vise zelis mozda ti se i ostvari. Mi i ove godine idemo u Ligu sampiona i pravimo dream team, a vi idete u kup Srbije. Pa ces videti koliko duguje tvoj voljeni FK Partizan i kakvo te razocaranje ocekuje,
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.